Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Το κόλπο των Εγγυήσεων & το κλείσιμο της «λύσης»

Το κόλπο των Εγγυήσεων & το κλείσιμο της «λύσης»

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΤ Ο ΣΚΗΝΙΚΟ που φαίνεται πως ετοιμάζεται, είναι να παρουσιαστεί οσονούπω ως σπουδαιότατη υποχώρηση της Τουρκίας, μια αλλαγή στη στάση της στο θέμα των Εγγυήσεων. Ώστε να διανυθεί και «το τελευταίο μίλι που απέμεινε», κατά τον και… αστρολόγο κ. Έσπεν Μπαρθ Έιντε, για τη «λύση». Με… συνεισφέροντες τους κ.κ. Λαβρόφ Ρωσίας και Κέρι ΗΠΑ…

Α Π ’ ΤΟ ΕΙΔΟΣ, βέβαια, της εκκολαπτόμενης στις συνομιλίες Αναστασιάδη - Ακιντζί «λύσης», ελάχιστη πλέον σημασία θα έχει για την Άγκυρα το θέμα των Εγγυήσεων. Η ίδια η «λύση», αναμένει ότι θα της προσφέρει πολύ περισσότερα εχέγγυα εξασφάλισης των στρατηγικών της στόχων επί της Κύπρου ΚΑΙ, διά της Κύπρου: (α) στην Ανατολική Μεσόγειο (β) στα Κοιτάσματα της ΑΟΖ (γ) στην ΕΕ και (δ) διεθνώς, απ’ ό,τι οι… ζυριχικού τύπου Εγγυήσεις. Διότι:

Μ Ι Α ΛΥΣΗ Διζωνικής Ισότιμης Τουρκικής Συγκυριαρχίας, τον συμφωνημένο «σκελετό» της οποίας ήδη εξασφάλισε η Τουρκία (i) απ’ το Κοινό Ανακοινωθέν Χριστόφια-Ταλάτ 23.5.2008 και (ii) την Κοινή Διακήρυξη Αναστασιάδη-Έρογλου 11.2.2014, προσφέρει στην Άγκυρα:

(1) ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ από τα χέρια των Ελλήνων Κυπρίων, της μόνης αναγνωρισμένης διεθνώς από το 1964 νόμιμης, κρατικής υπόστασης της Κύπρου, ονόματι Κυπριακής Δημοκρατίας.

(2) ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ της νυν ΚΔ από μία νέα κρατική υπόσταση ομοσπονδιακού Συνεταιρισμού. Στην οποία θα είναι η Τουρκία, εφ’ όλης της ύλης, συγκυρίαρχος, συνιδιοκτήτης, συνιδρυτής και συναφέντης, μέσω του νυν κατοχικού της Ψευδοκράτους. Νομιμοποιούμενου και μετεξελισσόμενου σε «τ/κ Συνιστών Κράτος». Επί παντός Συγκυρίαρχου Ισοτίμως, στη νέα κρατική υπόσταση, στην κυριαρχία και στη διεθνή νομική της προσωπικότητα: Κληρονόμος, η Τουρκική Συγκυριαρχία, της ιδιότητας της εκλιπούσας, στη… μετεξέλιξή της, ΚΔ, ως κράτους μέλους του ΟΗΕ, μέλους της ΕΕ και πασών των μέχρι τούδε διεθνών, πολυμερών ή διμερών σχέσεων.

(3) ΤΗ ΔΙΖΩΝΙΚΩΣ, νόμιμη πλέον, κατακύρωση του εδάφους των νυν σκλαβωμένων από τον Αττίλα περιοχών της ΚΔ, ως Εδάφους - Ζώνης, του τ/κ Συγκυρίαρχου, εφ’ όλης της ΝΕΑΣ κυπριακής κρατικής υπόστασης, Συνιστώντος Κράτους: Εδαφικού προγεφυρώματος της Τουρκίας με, κατά πλειονότητα, τουρκικού πληθυσμού Εποίκων.

Ε Ν ΟΨΕΙ μιας τέτοιας κερδοφορίας που εξασφαλίζουν στην Τουρκία οι εδραζόμενες στον «σκελετό λύσης» της 11ης Φεβρ. 2014 συνομιλίες Αναστασιάδη - Ακιντζί, γιατί να επιμένει στις Εγγυήσεις της Ζυρίχης του 1959 η Τουρκία;
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΑ 5.12.15

Εάν οι προσκεκλημένοι να συνεδριάσουν σήμερα με τον ΠτΔ, αντιτιθέμενοι στην πολιτική των Αναστασιάδη - ΔηΣυ & ΑΚΕΛ στο Κυπριακό, Εθνοσύμβουλοι της αντιπολίτευσης και του Απορριπτικού Μετώπου, ΔΕΝ συναποφασίσουν (α) ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ και ν’ αχρηστέψουν το από μακρού άχρηστο Εθνικό Συμβούλιο και (β) ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΝ,υποστέλλοντας τους αρχηγισμούς τους, Ενιαίο Μέτωπο ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, πώς θα εκφραστεί η ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΗ συντριπτική πλειοψηφία του λαού;


Top