Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Προς Δώρο Θεοδώρου για το βιβλίο της Δ.Δ.Ο.

Προς Δώρο Θεοδώρου για το βιβλίο της Δ.Δ.Ο.

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο Πρώτο


Πριν από τέσσερεις ημέρες η στήλη έγραψε για το βιβλίο του πρώην βουλευτή και πρώην υπουργού της ΕΔΕΚ, Δώρου Θεοδώρου, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΑΙΓΑΙΟΝ, με τίτλο «Το Αληθινό Πρόσωπο της Διζωνικής», 109 σελίδων. Κορμός του οποίου υπήρξε σειρά άρθρων που είχε δημοσιεύσει, 36χρονος τότε, στα «ΝΕΑ» της Λευκωσίας ο ήδη αφυπηρετήσας απ’ την «πολιτική των αξιωμάτων» 76χρονος ΕΔΕΚίτης.
 
Το βιβλίο προγραμματίζεται να τύχει επίσημης παρουσίασης στις 13 Νοεμβρίου στη Λεμεσό και στις 15 στη Λευκωσία, από τον διευθυντή του ΚΥΚΕΜ Χρήστο Ιακώβου και τον αρχισυντάκτη του «Φιλελευθέρου» Κώστα Βενιζέλο. Το άρθρο μας της Δευτέρας, 26 τρ., περιείχε βεβαίως και τη γνώμη μας για το περιεχόμενό του, μετά την πρώτη μελέτη του βιβλίου. Διαδοχικές σκέψεις έκτοτε γέννησαν μια συγκεκριμένη εισήγηση, η οποία χρήσιμο είναι, νομίζουμε, να διατυπωθεί και δημοσίως.
 
Προτρέπουμε, λοιπόν, τον κ. Δώρο Θεοδώρου να σπεύσει στην επανεκτύπωση ικανού αριθμού αντιτύπων, ώστε ο ίδιος ιδιοχείρως να το αποστείλει, προσωπικώς, σε έναν έκαστον:
(α) Στους 300 βουλευτές τής εν Ελλάδι Βουλής των Ελλήνων.
(β) Στους 56 βουλευτές της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων.
(γ) Στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στους κυβερνητικούς του εκπροσώπους.
(δ) Στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον υπ.Εξ. Νίκο Κοτζιά.
(ε) Στους υπηρεσιακώς αρμοδίους για το Κυπριακό στα Υπουργεία Εξωτερικών Κύπρου και Ελλάδας.
(στ) Σε όλους τους υπουργούς των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου.
(ζ) Στους αρχηγούς και τους αρμοδίους για το Κυπριακό και για τ’ άλλα εθνικά θέματα, όλων των κομμάτων της Κύπρου και της Ελλάδας.
(η) Στους ευρωβουλευτές της Ελλάδας και της Κύπρου.
(θ) Στους περί τα εθνικά θέματα και το Κυπριακό, αρχισυντάκτες, συντάκτες και αρθρογράφους των ελλαδικών και κυπριακών ΜΜΕ.
(η) Στους επικεφαλής σωματείων, οργανώσεων, ομάδων, κινήσεων που δραστηριοποιούνται για το Κυπριακό και τη λύση του παρεμβαίνοντας ενίοτε στη δημοσιότητα.
 
Επειδή μετά από 40 χρόνια είναι επιτέλους κατεπείγον να δει, να μελετήσει και, προπάντων, να συζητήσει ο Ελληνισμός, εκείνα ακριβώς που απέφυγε κι αποφεύγει -στρουθοκαμηλίζοντας μέσα στον βάλτο των ψευδαισθήσεών του- να κάνει επί τέσσερεις δεκαετίες: Τις συνέπειες της Διζωνικής Υποταγής στις Απαιτήσεις των Τούρκων Κατακτητών. Δεν είναι, ακόμη, αργά…
 
Επειδή οι εν Κύπρω τηλεοράσεις καθεύδουν, όσοι ανατρέχετε στο διαδίκτυο, είναι άραγε δύσκολο να παρακολουθήσετε ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για το Σαράντα, με άγνωστα στους πολλούς στοιχεία από την Αλβανία, που ετοίμασε κι εκφώνησε ο Βορειοηπειρώτης μας Παναγιώτης Μπάρκας, πληκτρολογώντας: «Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες - Ντοκιμαντέρ του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας & Πολιτισμού Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου»;
 

Top