Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Κοινοπραξίας «πεπραγμένα» ΔηΣυ & ΑΚΕΛ;

Κοινοπραξίας «πεπραγμένα» ΔηΣυ & ΑΚΕΛ;

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο Πρώτο


Βεβαίως ο καθένας έχει τις δικές του απόψεις και εξηγήσεις για τις συλλογικές μας κατάντιες. Τοσαύτως και για τα συλλογικά μας επιτεύγματα. Συλλογικά: Αμφότερα τα πεπραγμένα, αρνητικά ή θετικά, της οργανωμένης σε πολιτεία κρατικής μας υπόστασης. Ονόματι Κυπριακή Δημοκρατία. Όνομα καταχρηστικής χρήσης της δημοκρατίας, αφού, ως γνωστόν, ούτε το «ρεππάπλικ» τής Republic of Cyprus ούτε το «τζούμχουριετ» της Kibris Cumhuriyeti ΔΕΝ μεταφράζεται καν σε… Democracy!!! Για όσους εντοπίζουν -ίσως- την διαφορά…
 
Ομως: Για τις εξηγήσεις, προσφέρονται συγκεκριμένα, γνωστότατα κι αδιαμφισβήτητα γεγονότα. Διαχρονικής διάρκειας. Χρησιμότατα προς εξαγωγή συμπερασμάτων. Χρήσιμα και για τις όποιες -ίσως- διαθέσεις αυτοκριτικής των εκάστοτε ψηφοφόρων. Παραδείγματα:
 
- Το ότι αποτύχαμε 1 χρόνια να απελευθερώσουμε τη σκλαβωμένη και διχοτομημένη απ’ τον Αττίλα γη μας, πιθανότατα οφείλεται ΚΑΙ στο γεγονός ότι, επί 41 χρόνια, τις περισσότερες ψήφους στις εκάστοτε εκλογές τις παίρνουν πάντα ο ΔηΣυ και το ΑΚΕΛ.
 
- Το ότι πέτυχαν οι Τούρκοι επί 41 χρόνια να διαιωνίζουν και να εμπεδώνουν και να τσιμεντώνουν, ατιμώρητοι κι ανενόχλητοι, την απεχθή διχοτόμηση, το απαράδεκτο στάτους κβο, τα προϊόντα του Δίδυμου Κακουργήματος Χούντας & Αττίλα, τα τετελεσμένα της εισβολής - κατοχής και τα συνεχιζόμενα εγκλήματα πολέμου, πιθανόν και πάλι να οφείλεται ΚΑΙ στο ότι, επί 41 χρόνια, τις περισσότερες ψήφους τις παίρνουν πάντα ΔηΣυ & ΑΚΕΛ.
 
- Το ότι πετύχαμε επί 41 χρόνια να αποτρέπουμε τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και πετύχαμε επίσης ν’ απορρίπτουμε λύση Διζωνικής παράδοσης τής κρατικής της υπόστασης στην Τουρκική Συγκυριαρχία, προφανώς οφείλεται ΚΑΙ στο ότι τις περισσότερες ψήφους στις εκάστοτε εκλογές τις μοιράζονται -απρόσθετες μεταξύ τους- ο ΔηΣυ κατά του ΑΚΕΛ.
 
- Το ότι καταντήσαμε οικονομική χρεοκοπία, «κουρεμένοι», σε πολιτική παρακμή, μ’ ένα κράτος δανείου υποτελές στην Τροϊκοκρατία, κράτος φαυλοκρατίας, πελατειακής κομματοκρατίας, κλεπτοκρατίας, διαπλοκής, ατιμωρησίας και ούτω καθ’ εξής, προφανώς και οφείλεται ΚΑΙ στο γεγονός ότι, διαχρονικά, οι περισσότερες ψήφοι δίνουν την πλειοψηφία των εδρών της Βουλής σε ΔηΣυ-ΑΚΕΛ.
 
Και στο γεγονός ότι: Ουδείς Πρόεδρος Δημοκρατίας μπόρεσε ποτέ να εκλεγεί χωρίς τις ψήφους των πιστών ψηφοφόρων ενός από τα δύο διαχρονικώς… μέγιστά μας κόμματα ΔηΣυ & ΑΚΕΛ. Υπάρχουν περί τούτων αμφιβολίες ή αντιρρήσεις;
 
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ
 
ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΑ 24.10.15
Οι τόσα χρόνια διαδοχικώς «ταλανιζόμενοι» να μεταρρυθμίσουν επί τα βελτίω την Παιδεία, μπορούν άραγε ν’ απαντήσουν πώς εμπράκτως (παραδειγματικά κι υποδειγματικά εμπράκτως) διδάσκεται παιδαγωγικά στα σχολεία: (α) ο εξοβελισμός της ατιμωρησίας, (β) η επίτευξη της πειθαρχίας, (γ) η επιβράβευση της μείζονος προσπάθειας και (δ) τα επίχειρα του χαβαλέ, της αδιαφορίας και των ενδοσχολικών αδικοπραξιών;
Λάζ. Α. Μαύρος

Top