Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Η Θολούρα & Καριέρες Διχοτομημένης Κύπρου

Η Θολούρα & Καριέρες Διχοτομημένης Κύπρου

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΕ Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ο είναι, υπό μίαν έννοια, ότι: Ο περισσότερο θαυμαζόμενος, μέχρι τούδε, ιδίως από τους κυβερνώντες του ΔηΣυ και τους ηγέτες τού ΑΚΕΛ, Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Ακιντζί, υπερασπιζόμενος δημοσίως, με θάρρος, με σθένος και με παρρησία, τις πάγιες απαιτήσεις τής Τουρκίας - Κατακτητή, για «λύση» Μόνιμων Παρεκκλίσεων από το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, επισήμανε, ανέδειξε κι εκφώνησε τη διαφορετικότητα της Διζωνικότητας που με άπλετη ευκρίνεια απαιτούν ανέκαθεν οι Τούρκοι, από τη Διζωνικότητα που με σκόπιμη πάντα θολούρα και μονίμως αδιευκρίνιστη αποδέχονται, υποχωρώντας, οι Έλληνες. Το περιλάλητο και νεφελώδες κι απροσδιόριστο, επί τέσσερεις δεκαετίες, ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ) στο επίκεντρο - προσώρας - του… ενδιαφέροντος.

Μ Ο Ν Ο , ΟΜΩΣ, προσώρας! Διότι, προφανώς και ασφαλώς και με χίλια τοις εκατόν βεβαιότητα ότι: Οι της αδιευκρίνιστης θολούρας της ΔΔΟ, Διζωνικότεροι κυβερνώντες και κομματικοί ηγέτες, ακριβώς επ’ αυτής της θολούρας οικοδομούσαν πάντοτε τις δημαγωγικές τους επιχειρήσεις εξαπάτησης των πολιτών και, μ’ αυτήν ακριβώς τη θολούρα έκτιζαν, επιτυχώς τόσα χρόνια, τις ζηλευτές και προσοδοφόρες - ιδιοτελέστατα - κομματικές, πολιτικές και πολιτειακές τους καριέρες.

Ε Ν Ω Π Ι Ο Ν ενός λαού που - εξαιτίας του γεγονότος ότι, μία εισέτι σημαντική στις κάλπες προσερχομένη πλειοψηφία διάγει ακόμη το στάδιο και την ιδιότητα τής Κομματικής Πελατείας - ουδέποτε εξαναγκάστηκαν οι ηγέτες να λογοδοτήσουν. Έστω κι αν η επί 41 χρόνια διαχρονική εμμονή τους στη ΔΔΟ και στις Διζωνικές «διακοινοτικές» συνομιλίες με Ντενκτάς, Ταλάτ, Έρογλου και Ακιντζί, τσιμέντωσε υπέρ των Τούρκων τη Διχοτόμηση του νησιού.

Τ Ε Κ Μ Η Ρ Ι Ο τής χρόνιας κι αναλλοίωτης, σκόπιμης επιλογής τους, γι’ αυτήν τη χρησιμότατη, για τις δημαγωγίες εξαπάτησης, θολούρα της Διζωνικής τους, υπήρξε το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι ουδέποτε καταδέχθηκαν οιανδήποτε ουσιαστική συζήτηση περί ΔΔΟ, είτε εντός των κομμάτων τους, είτε μεταξύ των κομματικών ηγεσιών, είτε άλλως πως. Ουδέποτε!

Χ Ρ Η Σ Ι Μ Η είναι η υπενθύμιση ότι επί προεδρίας Χριστόφια, με συγκυβερνώντα - αρχικά - κόμματα το ΑΚΕΛ, το ΔηΚο τού Καρογιάν και την ΕΔΕΚ τού Ομήρου και προτού αποχωρήσει 2010 η ΕΔΕΚ αποκηρύττουσα και καταγγέλλουσα τον Διζωνικό Συνεταιρισμό με την τουρκική εκ περιτροπής προεδρία των Χριστόφια - Ταλάτ, όταν εμφανίστηκαν οι πρώτες ενδοκυβερνητικές διαφωνίες περί της ΔΔΟ, ο μόλις αναλαβών το αξίωμα του Γ.Γρ. του ΑΚΕΛ κ. Άντρος είχε ανακοινώσει, ότι οι ηγεσίες των Τριών Συνεργαζομένων Κομμάτων ΑΚΕΛ - ΔηΚο - ΕΔΕΚ θα οργάνωναν μεταξύ τους συνομιλίες, για το είδος της ΔΔΟ. Ουδέποτε το έπραξαν.

Ο Υ Δ Ε Π Ο Τ Ε επίσης ο νυν κυβερνών ΔηΣυ, με σημαντικά στελέχη του δημοσίως εναντιωνόμενα στη ΔΔΟ (όπως η 1η σε σταυρούς προτίμησης Ευρωβουλευτίνα κ. Ελένη Θεοχάρους κ.ά.), τόλμησε να διοργανώσει έστω και μία ενδοκομματική, στα αρμόδια κομματικά του όργανα, συζήτηση περί της ΔΔΟ. Κι επιπλέον: Αμφότερες οι κομματικές ηγεσίες ΑΚΕΛ - ΔηΣυ, και τα όργανά τους, εξέβαλαν… αφρούς οργής κι αγανάκτησης όταν, επιτέλους, η ΕΔΕΚ με πρόεδρο πλέον τον Σιζόπουλο ενεργοποίησε τις ενδοκομματικές και στην κοινωνία διαδικασίες συζήτησης και δημόσιας αποκήρυξης της ΔΔΟ, επεκτείνοντας σθεναρότερα όσα διακατέχουν το εντός κυβέρνησης ΕυρωΚο τού Συλλούρη, την αντιπολιτεύουσα Συμμαχία Πολιτών τού Λιλλήκα και πολύ περισσότερο την αυξανομένων αλματωδώς ποσοστών αποχή των πολιτών που απαξιώνουν συλλήβδην το ισχύον σύστημα της Κομματοκρατίας…

Ε Π Ι Σ Τ Ρ Ε Φ Ο Υ Μ Ε , όμως, στη διαδικασία των «διακοινοτικών» συνομιλιών. Όπου συνεχίζει εθελο-αιχμάλωτη η κυβέρνηση Αναστασιάδη. Με «προωθητικά γεμίσματα», καθώς θα έλεγαν και οι υπηρετήσαντες ως Πυροβολητές και Ολμιστές στην ΕΦ συμπολίτες μας, τους Αβέρωφ-ΔηΣυ και Άντρο-ΑΚΕΛ: Διακήρυξαν εμμονή στο Ευρωπαϊκό Κεκτημένο και τον Απορριπτισμό τους σε όσα αντίθετα απαιτούν διά στόματος Ακιντζί οι Κατακτητές και το Ψευδοκράτους των Κατακτητών. Είναι βέβαιο ότι αμφότερα, Εμμονή & Απορριπτισμός, ΔΕΝ έχουν προοπτική. Και το ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ οι Τούρκοι. Ικανοί, διαχρονικώς, ν’ αναμένουν. Διότι ΞΕΡΟΥΝ - όλος ο κόσμος το ξέρει, χρόνια τώρα - ότι:

Ο Ι ΕΚΛΕΓΟΝΤΕΣ ως Προέδρους τής Δημοκρατίας τους Χριστόφια κι Αναστασιάδη, Έλληνες Κύπριοι, ΔΕΝ έχουν καμία ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ. Δεν έχουν κι ούτε είναι - ακόμη - ικανοί να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ πολιτική. Παρά μόνο, παρερχομένου τού χρόνου τής τσιμεντωμένης Διχοτόμησης, να υποχωρούν διαδοχικώς στις εκάστοτε υπό των ιδίων «κόκκινες γραμμές». Διότι προέχει ένα και μόνο: Η εξαπάτηση των πολιτών για τη διασφάλιση νομής της εξουσίας: Οι Καριέρες Διχοτομημένης Κύπρου…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ


Top