Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Αξιότιμε Βουλευτή,

Αξιότιμε Βουλευτή,

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο Πρώτο


Πρόεδρε της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών, της καθ’ ύλην συν-αρμοδιότερης για τις αυξανόμενες (αλίμονο) Τροχαίες Ανθρωποκτονίες και Τροχαίες Αυτοκτονίες, αγαπητέ κύριε Αντώνη Αντωνίου εκ Πάφου. Διαβάσαμε το άρθρο σας υπό τον τίτλο «Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο», όπου η κύριά σας εισήγηση συνοψίζεται στο εξής: «Όσες πρωτοβουλίες και να παρθούν [για μείωση των τροχαίων ατυχημάτων], η πραγματική ρίζα του προβλήματος των οδικών συγκρούσεων βρίσκεται στη νοοτροπία [γι’ αυτό:] ήρθε η ώρα, εδώ και τώρα, να υιοθετήσουμε και στη χώρα μας τη διεθνή προσέγγιση για καλλιέργεια Οδικής Συνείδησης […] Τα παιδιά από μικρή ηλικία είναι πολύ σημαντικό να μαθαίνουν τη σημασία της κυκλοφοριακής αγωγής και τον ρόλο του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και η διαδικασία να συνεχίζεται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης» («Π» 13.10.15, σελ.11). Εννοείτε προφανώς από το νηπιαγωγείο και το δημοτικό ώς το γυμνάσιο και το λύκειο. Ξέρετε ασφαλώς ότι ήδη διεξάγεται και για τους άρρενες 18ρηδες έως 20ρηδές μας στην Ε.Φ.
 
Καλά κι άγια όσα γράφετε, μετακυλίοντας τις ευθύνες στο Υπουργείο Παιδείας, αλλ’ όμως λειψά, ιδιαιτέρως δε, «εδώ και τώρα», αναποτελεσματικά. Ευσεβοποθισμοί για να αποσείσετε τις δικές σας πολύ πιο επείγουσες ευθύνες, που πηγάζουν από τη δική σας κρατική - νομοθετική αρμοδιότητα. ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ για κατεπείγουσα κι αποφασιστική, ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ και ποιοτική, ενίσχυση της Τροχαίας Αστυνομίας: Ώστε να δυνηθεί να ελέγχει -να αστυνομεύει νυχθημερόν και πόλα σέλα- στους δρόμους, κάθε είδους «νοοτροπία» και κάθε στάθμης «οδική συνείδηση», προκειμένου να επιβάλλει, διά της αυστηρής εφαρμογής των ΝΟΜΩΝ, την αναγκαία Τροχαία Πειθαρχία.
 
Εσείς προσωπικά εκ Πάφου διανύοντας καθημερινά πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις, γνωρίζετε την ανυπαρξία και τη σπανιότητα και την ανεπάρκεια Αστυνομικού Ελέγχου Τροχαίων Νοοτροπιών και Οδικών Συνειδήσεων. Εσείς προσωπικά, ενήλικας εκ Πάφου, θυμάστε προ της κατασκευής του νέου δρόμου Πάφου - Λεμεσού, όταν διερχόσαστε τον δρόμο των βρετανικών βάσεων Επισκοπής, ότι: Κάθε είδους «νοοτροπία» και «συνείδηση» εξαναγκαζόταν ΝΑ ΠΕΙΘΑΡΧΕΙ ευλαβικά στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Για ΕΝΑΝ και μόνο λόγο: Τον ΦΟΒΟ τού μόνιμα αυστηρού ελέγχου από τους Τροχονόμους των Εγγλέζων. Αφήστε λοιπόν κατά μέρος τη μετακύλιση ευθυνών και τ’ άρθρα ευχολόγια: Νομοθετήστε δύο κατεπείγοντα:
 
(1) Να ξανά λειτουργήσει η -λησμονημένη στην κρατική σας ανεπάρκεια 10 χρόνια- Φωτοεπισήμανση, με τις Κάμερες Τροχαίας και:
 
(2) Να πολλαπλασιαστεί η αριθμητική δύναμη της Τροχαίας Αστυνομίας.
 
Λάζαρος Α. Μαύρος
 
Ερώτηση 
 
Έχει, άραγε, ετοιμάσει για να μας στείλει ή έστω να δημοσιεύσει στη «Χαραυγή» μας, η υπό τον κ. Άντρο ηγεσία τού ΑΚΕΛ μας, έναν κατάλογο των ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ απαιτήσεων ΟΥΣΙΑΣ στις διαπραγματεύσεις τών (α) Ντενκτάς, (β) Ταλάτ, (γ) Έρογλου, τις οποίες εγκατέλειψε και για τις οποίες δεν επιμένει πλέον ο (δ) Ακιντζί; Ώστε να συμφωνήσουμε ότι δεν επιτρέπεται η «εξίσωσή» τους;
 
Λάζ. Α. Μαύρος
 

Top