Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Ντροπής πράματα, Υπουργέ κ. Ιωνά…

Ντροπής πράματα, Υπουργέ κ. Ιωνά…

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΑχάριστη; Αγνωμονούσα; Μικροπρεπής;

Η πολιτεία με την Κυβέρνησή της: Εκεί όπου προσωποποιείται στις εξουσίες του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου του κυβερνώντος ΔηΣυ, πολιτικού προϊστάμενου της Αστυνομίας: Αμέλησε το καθήκον να επιβραβεύσει δημοσίως, ως όφειλε, προς παραδειγματισμό, με προαγωγή επ’ ανδραγαθία, τέσσερεις γενναίως προκινδυνεύσαντες Αστυνομικούς. Οι οποίοι, αψηφώντας θανάσιμη κατά της ζωής τους απόπειρα, εξουδετέρωσαν αναίμακτα, καίτοι πυροβολούμενοι, ένας στη Λεμεσό 24.4.2014 και τρεις στη Λάγια 29.4.2014, τον επικίνδυνο, ένοπλο και βάλλοντα εναντίον τους με αυτόματο τυφέκιο Τζη-3, εγκληματία Ανδρέα Ονουφρίου. Ήδη καταδικασθέντα από το Κακουργιοδικείο 31.8.2015 σε 20ετή φυλάκιση.

Υπενθύμιση: Βάζοντας όρθιο μπροστά του, ως ασπίδα, τον 5χρονο γιο του ο ένοπλος φυγόδικος, εκ του γονυπετώς με ριπές του Τζη-3, γάζωσε τους Αστυνομικούς που στάλθηκαν να τον συλλάβουν. Και θαυμάσαμε, με σχόλιο της στήλης 3.5.2014, τη γενναιότητα και την υπεράνθρωπη ψυχραιμία του υπαστυνόμου Δ. Μακρή της ΜΜΑΔ και των ανδρών του, που δεν πάτησαν τη σκανδάλη - όπως ήταν και ΚΑΘΗΚΟΝ τους - για να φονεύσουν τον ιδιαζόντως επικίνδυνο εγκληματία.

Πήραμετότε, αυθορμήτως τηλέφωνο τον Υπουργό Ιωνά. Για να τον συγχαρούμε για την εκπληκτική επιτυχία των ανδρών της Αστυνομίας. Και για να τον ρωτήσουμε, με ποιο τρόπο θα τους τιμήσει παραδειγματικά. Μας είπε ότι θα πρέπει να περιμένουμε πρώτα την απόφαση του Κακουργιοδικείου. Το κάναμε:

Η απόφαση 178 σελίδων των δικαστών Ι. Ιωαννίδη, Γ. Στυλιανίδη και Η. Γεωργίου, που εκδόθηκε στις 31.8.15, αποτελεί έναν ΥΜΝΟ για την ανδραγαθία μπροστά στη βάλλουσα κακουργηματικώς κάννη του Ονουφρίου τεσσάρων Αστυνομικών:
(α) Ειδικού Αστυφύλακα 5545 Ανδρέα Θεοφάνους, της πρώτης απόπειρας φόνου στη Λεμεσό και:
(β) Υπαστυνόμου ΜΜΑΔ Δημήτρη Μακρή,
(γ) Αστυφ. ΜΜΑΔ 1415 Παρασκευά Ξενοφώντος,
(δ) Αστυφ. ΜΜΑΔ 2473 Παναγιώτη Τομπάζου, στη Λάγια.

Αποτελεί, επίσης, η απόφαση και επιπλέον ΕΓΚΩΜΙΟ, για τις αξιόπιστες καταθέσεις τους από το εδώλιο του μάρτυρα ενώπιον του Δικαστηρίου. Σε τέτοιο βαθμό, ώστε ο επικεφαλής της Κατηγορούσας Αρχής, δικηγόρος της Δημοκρατίας Α. Χ΄΄Κύρου, ν’ αποστείλει κι επιστολή στον αρχηγό Αστυνομίας Ζαχ. Χρυσοστόμου, εισηγούμενος την έμπρακτη επιβράβευση των τεσσάρων γενναίων Αστυνομικών.

Αλλά δυστυχώς η πολιτεία, διά του Υπουργού του ΔηΣυ Ιωνά Νικολάου, μικροπρεπέστατη τω όντι επί δύο μήνες έκτοτε, φαίνεται πως δεν κατανόησε την ύψιστη πολιτειακή σπουδαιότητα εκείνου, με το οποίο ο μέγιστος Περικλής ολοκλήρωσε το 430 π.Χ. τον αειθαλή ανά τους αιώνας Επιτάφιό του: «Άθλα γάρ οίς κείται αρετής μέγιστα, τοίς δε και άνδρες άριστοι πολιτεύουσιν = Διότι όπου μέγιστα ορίζονται βραβεία αρετής, εκεί άριστοι πολίται οικούν την πόλιν». Την πατρίδα. Την πολιτεία. Και θα επανέλθουμε...
 


Top