Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Παρελαύνουν… υποβαθμισμένοι

Παρελαύνουν… υποβαθμισμένοι

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΕλλήνων Εορτή τα 55 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Την οποία οι Τούρκοι κατακτητές επιδιώκουν, αταλάντευτα, να καταστήσουν εκλιπούσα. Και να την αντικαταστήσουν με έναν Διζωνικό Συνεταιρισμό Τουρκικής Συγκυριαρχίας εφ’ όλης της νήσου κι επί των θαλασσών της. Ελλήνων εορτή κι η φετινή 1η Οκτωβρίου. Της καθιερωμένης ετήσιας στρατιωτικής παρέλασης των ένοπλων υπερασπιστών τής ΚΔ: Της Εθνικής Φρουράς των Ελλήνων Κυπρίων και της ΕΛ.ΔΥ.Κ. των Ελλαδιτών Ελλήνων. Ο αθάνατος Ομφάλιος Λώρος. Με κοινό Εθνικό Ύμνο τη λευτεριά. Απ’ τα Κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά.

Παρελαύνουν σήμερα ευσταλείς, άξιοι, πρόθυμοι και ικανοί, άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων τής Κύπρου και της Ελλάδας. Από τους οποίους, όμως, οι διαδοχικές κυβερνήσεις Λευκωσίας και Αθηνών έχουν στερήσει τα μέσα και τις δυνατότητες επαρκούς ανάπτυξης της Αμυντικής Θωράκισης. Έχουν υποβαθμίσει σ’ επικίνδυνο βαθμό την Άμυνα. Κι έχουν εξασθενίσει κατάφωρα την Αποτρεπτική Ισχύ, που όφειλε να ορθώνει ο Ελληνισμός απέναντι στις υπέρτερες δυνάμεις του Αττίλα Κατακτητή, υπερασπίζοντας τα ζωτικά συμφέροντα της Κύπρου και της Ελλάδας, στην ξηρά, στον αέρα και στις θάλασσες τής διακυβευόμενης Ανατολικής Μεσογείου.

Τεκμήρια της κατάντιας όπου οδηγήθηκε, με κυβερνητικές αποφάσεις, η εξουθενωμένη Αμυντική Θωράκιση τού τόπου και τα εξής:
(α) Τελευταίοι στην… ιστορία, ουσιώδεις εξοπλισμοί είχαν γίνει όταν ήταν ακόμη αγέννητοι οι παρελαύνοντες σήμερα κληρωτοί της ΕΦ και της ΕΛΔΥΚ.

(β) Εδώ και 15 χρόνια καταργήθηκε το Δόγμα του Ενιαίου Χώρου Ελλάδος - Κύπρου. Η τελευταία ετήσια άσκηση «Τοξότης», της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού στην Κύπρο, διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2000.

(γ) Εδώ και 14 χρόνια καταργήθηκε κι η ετήσια άσκηση «Νίκη» της ΕΛΔΥΚ, με τελευταία εκείνη της 18ης Οκτ. 2001.

(δ) Εδώ και οκτώ χρόνια καταργήθηκε κι η ετήσια άσκηση «Νικηφόρος» της ΕΦ. Η τελευταία διεξήχθη επί προεδρίας Τάσσου Παπαδόπουλου 9-14 Οκτωβρίου 2007.

Καθόλου τυχαίο: Εκείνοι ακριβώς εκ των κυβερνώντων, σε Αθήνα και Λευκωσία, που διαδοχικά παραμέλησαν κι αποδυνάμωσαν την Αμυντική Θωράκιση, είναι οι ίδιοι που οδήγησαν αμφότερα τα κράτη τού Ελληνισμού στη χρεοκοπία, στην Τροϊκοκρατία και στην παρακμή. Με την Τουρκία καραδοκούσα ως ύαινα, να ελπίζει ότι η φετινή θα είναι και η τελευταία παρέλαση της Κυπριακής Δημοκρατίας…

ΕΡΩΤΗΣΗ 
Γιατί δεν έπρεπε προχθές, κ. Αναστασιάδη, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ν’ ακούσει απ’ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας το στόμα ότι, εκείνοι «που παραβίασαν την άσκηση εκ μέρους της ΚΔ των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην ΑΟΖ της» είναι ΜΟΝΟ η Τουρκία, εκ της οποίας και ΜΟΝΟ προέρχεται το «Στοιχείο Απειλής» και η «Αιτία Πολέμου» που υπενθύμισε την προπερασμένη Τρίτη και ο έχων -όπως είπες στη ΓΣ των ΗΕ- το ίδιο μ' εσένα «θάρρος» και «σθένος» κ. Ακιντζί;


Top