Απόψεις Λάζαρος Μαύρος ΑΚΕΛ - Ακιντζί & η Αιτία Πολέμου...

ΑΚΕΛ - Ακιντζί & η Αιτία Πολέμου...

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο Πρώτο


Μία εξήγηση, γιατί η ηγεσία τού ΑΚΕΛ αγρίεψε εναντίον όσων σχολίασαν τις περί «Στοιχείου Απειλής» κι «Αιτίας Πολέμου» δηλώσεις του κ. Ακιντζί για τα Κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου είναι, περίπου, η εξής:
 
Όμοιες θέσεις περί αποφυγής του Casus Belli για τα Κοιτάσματα, που διατύπωσε ο κ. Ακιντζί 22.9.2015, είχε, χρόνια πριν, η ηγεσία του ΑΚΕΛ. Και του ΔηΣυ. O κ. Ακιντζί τάχθηκε υπέρ της συμμόρφωσης-υποταγής, σε ό,τι «λογικό» και «συνετό» θεωρεί η Τουρκία για τα Κοιτάσματα, ώστε «να [μην] αποτελέσουν ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΑΠΕΙΛΗΣ και επιπλέον να γίνουν ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ». Ενώ γνωρίζει, δεν είπε ποιο κράτος (και μόνο αυτό) από χρόνια εκτοξεύει, εμπράκτως και με φρεγάτες, Απειλές Πολέμου για τα Κοιτάσματα. ΟΛΟΙ όμως ΞΕΡΟΥΝ ότι αυτό το κράτος δεν είν’ άλλο απ’ την Τουρκία. Το ξέρουν κι οι ηγεσίες των ΑΚΕΛ-ΔηΣυ. Είναι πασίγνωστο. Να υπενθυμίσουμε, ως παράδειγμα, ότι:
 
-Στις 8 Νοεμ. 2014, συνομολογήθηκε η 1η Τριμερής Διακήρυξη Καΐρου (Αιγύπτου, Ελλάδος, Κύπρου). Στην 8η παράγραφο οι Σίσι, Σαμαράς κι Αναστασιάδης συμφώνησαν την ταχύτερη οριοθέτηση των ΑΟΖ των τριών χωρών.
 
-Στις 18 Νοεμ. 2014 ο Υπ.Εξ. της Τουρκίας Μ. Τσιαβούσογλου απάντησε ως εξής: «Είπαμε πως αν κηρύξουν ΑΟΖ θα στείλουμε τα πλοία μας εκεί».
 
Πάμε τώρα στις προ Ακιντζί θέσεις τής ηγεσίας του ΑΚΕΛ για την ΑΟΖ: Στην τουρκική «Σαμπάχ», 29.1.2015 ο Γ.Γρ. του ΑΚΕΛ: «Ερωτηθείς εάν έχει κάποιο μήνυμα να στείλει στην Άγκυρα, είπε ότι η Κύπρος μπορεί να μετατραπεί σε παράδεισο για τους Τ/κ και Ε/κ, εάν υπάρξει μια σωστή λύση [για τη «σωστή λύση» βλέπε σημείωση] στο Κυπριακό. Χάρη στη λύση η Τουρκία θα μπορεί να ξεπεράσει ένα σημαντικό πρόβλημα με τις γειτονικές της χώρες και θα μπορεί επίσης να κάνει ενεργειακούς σχεδιασμούς στην Αν. Μεσόγειο». (ΚΥΠΕ 29.1.2015). Δύο χρόνια νωρίτερα 21.11.2013 στην 1η σελίδα της κομματικής του «Χαραυγής» η δήλωση του κ. Άντρου: «Το φυσικό αέριο μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο για λύση, ώστε να μπορέσει ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ να εμπλακεί στις συζητήσεις για την αξιοποίησή του»…
 
Και του ΔηΣυ ο κ. Αβέρωφ, παραπλήσια: «Αντί να προκαλέσουμε κόστος στην Τουρκία, να την πείσουμε για τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει από τη λύση» (ΡΙΚ 8.1.2015). Και στο ΚΕΒΕ 5.12.2013 υπέρ της λύσης, «για να επιτευχθεί υποθαλάσσια σύνδεση Κύπρου-Τουρκίας, ώστε να της πουλούμε πιο φτηνό φυσικό αέριο».
 
Σημείωση: Άντρος & Αβέρωφ, ΑΚΕΛ-ΔηΣυ, όταν ομιλούν για «σωστή λύση», εννοούν μόνο τον Διζωνικό Συνεταιρισμό Δύο Ίσου Καθεστώτος Συνιστώντων Κρατών (πολιτειών) του Κοινού Ανακοινωθέντος Χριστόφια-Ταλάτ 23.5.2008 και Αναστασιάδη-Έρογλου τής 11.2.2014.
 
Συνεπώς, είναι ασφαλές συμπέρασμα ότι ο κ. Ακιντζί δεν είπε τίποτε διαφορετικό απ’ όσα έλεγαν, χρόνια πριν απ’ τον ίδιο, οι ηγεσίες ΑΚΕΛ-ΔηΣυ: Τη συμμόρφωση στο «λογικό» και στα «συνετά» της Τουρκίας, σε ό,τι αφορά την ΑΟΖ και τα Κοιτάσματα. Ώστε να αποτραπεί η Απειλή Πολέμου. Διαπράξαμε οιανδήποτε… συνειδητή διαστρέβλωση;
 

Top