Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Ψέματα, όλο ψέματα και καθημερινά πιο ψέματα

Ψέματα, όλο ψέματα και καθημερινά πιο ψέματα

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο Πρώτο


Λένε ψέματα στον λαό. Αποκρύπτουν ότι η «λύση» θα σημαίνει την παράδοση στην τουρκική συγκυριαρχία τής κυπριακής κρατικής υπόστασης, την οποία διασώζουν με θυσίες δεκαετιών οι Έλληνες Κύπριοι. Λένε ψέματα στους πολίτες. Λένε ψέματα και στα κόμματά τους και στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες. Ψέματα στις δηλώσεις τους, στις συνεντεύξεις τους, στις εμφανίσεις τους στα ΜΜΕ, στις ομιλίες που εκφωνούν σε μνημόσυνα Ηρώων και σε κηδείες Μαρτυρικών Οστών Αγνοουμένων του 1974, σε συναυλίες, σε θεατρικές παραστάσεις, σε εκδηλώσεις, σε κάθε ακροατήριο, σε κάθε μικρόφωνο, σε κάθε κάμερα που θα βρουν μπροστά τους:
 
Ψέματα, ψέματα και πάλι ψέματα. Για το Κυπριακό και τις «διακοινοτικές» συνομιλίες. Για το είδος της λύσης που διαπραγματεύονται: Μια διαρκής επιχείρηση παραπλάνησης κι εξαπάτησης. Μ’ εντεταλμένους, αδρά αμειβόμενους, μηχανισμούς «επικοινωνιολόγων»: Εξ επαγγέλματος στην «επιστημονική» εξαπάτηση. Σκόπιμη, συνειδητή, εκ προθέσεως κι εκ προμελέτης, δόλια εκστρατεία απόκρυψης της αλήθειας.
 
Όλα τα ψέματα προκειμένου ν’ αποσιωπήσουν την ουσιωδέστερη αλήθεια: Ότι η «λύση» που συμφώνησαν με τους Τούρκους και το νέο κράτος που θα προκύψει θα είναι ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ. Το προκαθορίζουν και το προεξοφλούν, σαφώς, οι συμφωνίες Χριστόφια - Ταλάτ 23.5.2008 και Αναστασιάδη - Έρογλου 11.2.2014, που αποτελούν τον συνομολογηθέντα «σκελετό λύσης». Τον οποίο χαιρετίζει έκτοτε και διαρκώς θριαμβευτικά η Τουρκία: Διζωνικός Συνεταιρισμός Δύο Ίσου Καθεστώτος Συνιστώντων Κρατών (πολιτειών).
 
Με τη «μία κυριαρχία» προερχόμενη ΕΞΙΣΟΥ από Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους. Οι οποίοι, μ’ αυτό το «εξίσου» και μ’ εκείνο το «ίσου καθεστώτος», παύουν πλέον να είναι οι μεν το 82% και οι δε το 18% του λαού. Και καθίστανται ισοτίμως, εξίσου… συγκυρίαρχοι, συγκροτημένοι εκατέρωθεν ως δύο ξεχωριστοί λαοί, δύο ξεχωριστών δημοψηφισμάτων, των δύο ισοτίμως συγκυρίαρχων Συνιστώντων Κρατών (πολιτειών).
 
Αυτήν τη θεμελιώδη αλήθεια, ότι το νέο κράτος που θ’ αντικαταστήσει την Κυπριακή Δημοκρατία, θα είναι ένα κράτος Τουρκικής Συγκυριαρχίας, στο οποίο ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ συγκυρίαρχος θα είναι η, ελέγχουσα απολύτως το τ/κ Συνιστών Κράτος, Τουρκία, δεν τη λένε, δεν την εξηγούν, δεν την ομολογούν. Και, προπάντων, δεν έχουν καν την εντιμότητα να συλλογιστούν έστω τις συνέπειές της (πόσο «συγκυρίαρχους» θα τους επιτρέπει η Άγκυρα να είναι), οι δημαγωγούντες και εξαπατούντες τους πολίτες, ψεύτες και πάλι ψεύτες και κάθε μέρα περισσότερο ψεύτες…
 
Ερώτηση
Υποχωρώντας τόσα χρόνια στις Διζωνικές απαιτήσεις της Άγκυρας και του Ντενκτάς, για να φθάσουν ώς την Τουρκική Συγκυριαρχία, δεν υποψιάστηκαν ποτέ τους, άραγε, ότι, αυτή τους η διαχρονική υποταγή ναυαγούσε κάθε σοβαρή προσπάθεια Τουρκοκυπρίων ν’ απαλλαγούν απ’ τα δεσμά της Άγκυρας κι ότι η «λύση ΑνΑκ» (Αναστασιάδη - Ακιντζί) με «σκελετό» την 11.2.2014 θα σημαίνει το οριστικό ναυάγιο;

Top