Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Το πείσμα των ψευδαισθήσεων

Το πείσμα των ψευδαισθήσεων

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΕίναι ενυπωσιακό πόσο πολύ, η χρόνια παγιδευμένη σε ψευδαισθήσεις σκέψη, αρνείται τον πρώτο και στοιχειωδέστερο κανόνα του πολιτικού ρεαλισμού: Την άνευ ψευδαισθήσεων και ωραιοποιήσεων, ορθή εκτίμηση της πραγματικότητας. Αρνείται πεισματικά να δει κατάματα την αλήθεια, προκειμένου να μην υποχρεωθεί να την αντιμετωπίσει. Προτιμά να κτίζει επί δεκαετίες πολιτική, η οποία επί ισόποσες δεκαετίες αποδεικνύεται διαρκώς, πράσινα άλογα, όνειρα θερινής νυκτός και… άππαρος με την βάκλαν!

Αρνείται να δει ότι: Εκείνο που η ίδια χαριεντίζεται ν’ αποκαλεί ως «τουρκοκυπριακή κοινότητα», «συμπατριώτες Τουρκοκύπριοι» κ.ο.κ., απετέλεσε και αποτελεί έναν παράγοντα κι ένα μέγεθος, εντελώς διαφορετικό απ’ ό,τι η ίδια τον οπτασιάζεται. Αποτελεί το στρατηγικό προγεφύρωμα της Τουρκίας, στην επίμονη επιδίωξή της να θέσει ολόκληρη την Κύπρο υπό τον έλεγχό της προς ολοκλήρωση του εκπονηθέντος απ’ το 1958 επιτελικού σχεδίου Επανάκτησης της Κύπρου. Η στρατηγικής χρησιμότητας μειονότητα, που σκοπίμως προήχθη σε «κοινότητα» νομιμοποίησης του τουρκικού επεκτατισμού με την εισβολή του Αττίλα. Υπό την εξουσία του οποίου προθύμως συγκροτήθηκε σε σιδερόφρακτο κατοχικό καθεστώς, υπό τον μανδύα δήθεν ανεξάρτητου τ/κ «κράτους» και πληθυσμιακής πλημμυρίδας παράνομου εποικισμού προς δημογραφική υποσκέλιση του Ελληνισμού στην Κύπρο.

Αυτή η άρνηση κι εθελοτυφλία δεν της επιτρέπουν ρεαλιστικά να προβλέψει πώς θα συμπεριφερθεί, πώς θα ενεργήσει και ποια στρατηγική θα εξυπηρετήσει η λεγόμενη «τ/κ κοινότητα», δηλαδή το κατοχικό Ψευδοκράτος, συγκροτημένο σε 40 χρόνων ήδη εξουσία, με σαφέστατα διακηρυγμένες στρατηγικές επιδιώξεις, ως ισότιμο πλέον, συγκυρίαρχο, «συνιστών στέιτ», στον υπό εκκόλαψη Διζωνικό «Συνεταιρισμό Δύο Συνιστώντων Στέιτς» εφ’ ολοκλήρου της Κύπρου.

Τρέφει την αυταπάτη και καλλιεργεί συστηματικά την εξαπάτηση ότι, η Διζωνική λύση συνεταιρισμού, θα… αποδεσμεύσει την «τ/κ κοινότητα» από την Τουρκία. Ότι τα νυν κατεχόμενα εδάφη θα παύσουν να ‘ναι προτεκτοράτο της Τουρκίας. Ότι θα τερματιστεί ο εποικισμός. Ότι η ΕΕ θα διασφαλίσει μια… Γη της Επαγγελίας. Και δεν βλέπει ότι, με την εξαφάνιση της νυν Κυπριακής Δημοκρατίας και τη νομιμοποίηση του στρατηγικού προγεφυρώματος της Τουρκίας, ως ισότιμου πλέον συνεταίρου της «μίας και μόνης και αδιαίρετης κυριαρχίας», ολόκληρη η Κύπρος καθίσταται προτεκτοράτο κι η τουρκική εξουσία επιβάλλεται ισοτίμως κι επί των Ελλήνων καθ’ άπασαν την νήσον…

ΕΡΩΤΗΣΗ
Ποιοι, άραγε, θέλουν ή κι έχουν συμφέρον να προλάβουν να "μολύνουν" την εκδίκαση της υπόθεσης ΔΡΟΜΟΛΑΞΙΑ στο Κακουργιοδικείο; Μήπως εκεί βρίσκονται και τα κίνητρα και οι αποφασίσαντες και οι δράστες της ταυτόχρονης διοχέτευσης στα ΜΜΕ των ηχογραφημένων ιδιωτικών συνομιλιών των δικηγόρων; Είναι άλλη μία όψη της ακρωτηριασμένης, ώστε να μην απονέμεται δικαιοσύνη, της υπό Κομματοκρατίαν τελούσας αθλίας ημών ρεππάπλικ;

 

Top