Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Η αρχή του τέλους του Αναστασιάδη

Η αρχή του τέλους του Αναστασιάδη

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΔεν χρειάζεται να παρατεθούν επιχειρήματα έναντι της αξιοθρήνητης δήλωσης του οψίμως εμφανιζόμενου ως ουραγού της αηδιαστικής θεωρίας του κλοτσηδόν αποπεμφθέντος Χριστόφια, περί δήθεν «δύο μητέρων πατρίδων», νυν (δυστυχώς - δυστυχέστατα) ΠτΔ κ. Νίκου Αναστασιάδη. Πολύ μικρή η στήλη, για να χωρέσει ψήγματα έστω της πολυαίωνης ιστορίας και τ’ αδιάκοπου επί χιλιάδες χρόνια πολιτισμού του Ελληνισμού στην Κύπρο.

Αποτελεί ματαιοπονία να επιχειρήσει κανείς να μεταπείσει τους αυτομολήσαντες στον όψιμο οθωμανισμό, οι οποίοι πρεσβεύουν ότι, αμφότερες οι Τουρκοκρατίες (α) 1571-1878 και (β) 1974-2015, μετέτρεψαν αίφνης τον Κατακτητή - Τουρκία, ως… «μία από τις δύο μητέρες πατρίδες». Θλιβεροί εκτελεστές των κακουργηματικών, κατά σύμπαντος του Ελληνισμού, προϊόντων κι αποτρόπαιων αποτελεσμάτων της ανθελληνικής (Α-Ν-Θ-Ε-Λ-Λ-Η-Ν-Ι-Κ-Η-Σ), Αμερικανοκίνητης Χούντας των Αθηνών, για την υποταγή του Ελληνισμού στη Διζωνική - Δικοινοτική επέκταση της Τουρκοκρατίας εφ’ ολοκλήρου της Κύπρου.

Από προχθές Κυριακή, 21η Ιουνίου 2015, με την ομιλία του στο χωρίο Καλοπαναγιώτης, για «τις δύο μητέρες πατρίδες» και για «αποκοπή του ομφάλιου λώρου», ο κ. Αναστασιάδης άνοιξε οριστικά και τελεσίδικα τον δικό του πολιτικό τάφο. Γιατί περιφρόνησε σαδιστικά και πρόσβαλε αηδιαστικά την ψυχή της ψυχής των Ελλήνων της Κύπρου. Την ουσιωδέστερη ουσία της ύπαρξής τους. Κρατήστε, όσοι ασχολείστε με τις αρχειοθετήσεις, την ημερομηνία της 21ης Ιουνίου 2015 και τον τόπο διάπραξης: Χωρίο Καλοπαναγιώτης. Για να 'χετε επακριβώς την αρχή του πολιτικού τέλους του νυν ΠτΔ. Την αρχή του τέλους όσων με την πολιτική του ήδη επισώρευσε και όσων, με την πολιτική του, χειρότερων επαπειλούνται.

Διότι σκαιώς αντιγράφοντας τις δόλιες θεωρίες των σατραπίσκων Εγγλέζων κυβερνητών της Αποικιοκρατίας κατά του κυπριακού Ελληνισμού και τις θεωρίες των ιδεολογικών μηχανισμών προέλασης της Τουρκοκρατίας, εξύβρισε τον κεντρικό πυρήνα της επί χιλιετιών επιβίωσης των Ελλήνων στην Κύπρο: Την έννοια, Μητέρα Ελλάδα. Που δεν ήταν ποτέ και δεν περιοριζόταν ποτέ στους εκάστοτε ανίκανους ή και τρισάθλιους ή και ανθέλληνες του αθηναϊκού κράτους. Αλλ’ ήταν και είναι και θα είναι πάντα οι ίδιοι οι Έλληνες Κύπριοι μαζί με όλους τους άλλους Έλληνες, «ελιές τζιαι τερατσιές πάνω στον ρότσο τους».

Επειδή: «Είμαστε Έλληνες του πικρού καιρού και της Απελπισίας. Στην καρδιά του πελάγου. Στο σταυρό του ορίζοντα. Κραυγή κι οιμωγή η πατρίδα μας. Αγρυπνούμε σ’ αυτή τη γωνιά στ’ άκρο πέλαγο, στη μικρή μας πατρίδα επάνω. Η φωνή μας - αιώνες παλιοί που δεν χάθηκαν. Τ’ όνειρό μας - αιώνες που θα 'ρθουν»…

Ερώτηση
Τυχαία, νομίζετε, επέλεξε την κρισιμότερη για το ελλα-δικό μας κράτος «μέγγενη» των Βρυξελών, για να εκδηλώσει τις… «μητρο-κτονικές» του διαθέσεις, ο με το πιστόλι στον κρόταφο κατακουρέψας την Κύπρο, χαριεντιζόμενος για τις επιβραβεύσεις που επιδαψιλεύει η Τρόικα στην υποταγή του; Δείτε μόνο τα χθεσινά πρωτοσέλιδα…


Top