Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Προ 7ετίας πρόβλεψη

Προ 7ετίας πρόβλεψη

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο Πρώτο


Ασκώντας  την παράνομη εξουσία του, το εδραιωμένο 41 χρόνια επί των σκλαβωμένων από τον Αττίλα βόρειων εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας, τουρκικό κατοχικό καθεστώς, αποφάσισε, πριν από πέντε μέρες, να… προσφέρει ως δήθεν ΜΟΕ (Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης), την κατάργηση της γραπτής «βίζας» - άδειας εισόδου, στις διόδους - οδοφράγματα, όπου, αρχής γενομένης τον Απρίλιο του 2003, εγκατέστησε αυστηρές «διασυνοριακές» διαδικασίες ελέγχου εισερχομένων - εξερχομένων. Τον Απρίλιο 2008, στις υπάρχουσες μέχρι τότε διόδους προστέθηκε για τους πεζούς και το άνοιγμα του οδοφράγματος της οδού Λήδρας, στο κέντρο της διχοτομημένης παλιάς πόλης της Λευκωσίας. Τότε, λοιπόν, προ επτά ετών, γράψαμε σ’ αυτή τη στήλη, Δευτέρα 7.4.2008, το ακόλουθο σχόλιο, με τις από τότε προβλέψεις μας, υπό τον τίτλο «Χρήστες διόδων Αττίλα»:
 
«Μείζον» και ουσιώδες, για το καθεστώς του Αττίλα, τα όργανα, τους θεσμούς και τις μακροπρόθεσμες επιδιώξεις του, είναι η έμπρακτη αποδοχή της εξουσίας των οργάνων του και η υποταγή στην κυριαρχία του, από τους διερχόμενους, χρήστες των διόδων και την ευρύτερη κοινωνία. Η οποία, έτσι, εκπαιδεύεται, συνηθίζει, προσαρμόζεται για να επιδεικνύει την υποταγή και τη νομιμοφροσύνη της προς το τουρκικό κατοχικό καθεστώς, τους θεσμούς, τα όργανα, τις διαδικασίες και τις διατυπώσεις που εκείνο επιβάλλει.
 
Επιδίωξη του καθεστώτος, των ένστολων και μη οργάνων του, είναι η διασφάλιση της υποτέλειας των χρηστών των διόδων. Η επίδειξη συμμόρφωσης και νομοταγούς συμπεριφοράς προς την ασκούμενη εκεί τουρκική κυριαρχία. Συμπεριφορές που επιδεικνύουν οι οικειοθελώς χρήστες των διόδων, καθώς υποβάλλουν διαβατήρια και ταυτότητες στην εξουσία των «συνοριακών ελέγχων» του Αττίλα και οικειοθελώς επιλέγουν να υποτάσσονται στην εξουσία και την κυριαρχία του καθεστώτος, κατά τη διέλευση, την παραμονή τους και στις όποιες δραστηριότητές τους στα καταληφθέντα το ’74 από τον τουρκικό στρατό εδάφη. Αργότερα, στον βαθμό που το καθεστώς κρίνει ότι επιτεύχθηκε η προσαρμογή - υποταγή - νομιμοφροσύνη των Ελλήνων στη νέα Τουρκοκρατία, τότε πιθανόν θα παύσει και τον έλεγχο διαβατηρίων. «Όραμα» της νέας Τουρκοκρατίας είναι οι υποτελείς Έλληνες να συμπεριφέρονται στις περιοχές κατοχής του Αττίλα, όσο νομοταγώς το πράττουν στις βρετανικές βάσεις.
 
Ευελπιστεί ο Αττίλας ότι, συν τω χρόνω, αυξανομένου του αριθμού των χρηστών των διόδων, νομοταγών στους θεσμούς και στα όργανα της κατοχής «επαναπροσεγγιστών», θα αυξάνονται κι οι πιέσεις της εν λόγω «κοινωνίας των πολιτών» προς την ε/κ ηγεσία, για υιοθέτηση της «λαϊκής στάσης και πρακτικής» και αποδοχή «λύσης» διεθνούς πλέον νομιμοποίησης του κατοχικού καθεστώτος». (ΕΙΡΗΣΘΩ 7.4.2008)…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ
 
ΕΡΩΤΗΣΗ
Δεν θα ήταν, άραγε, ευεργετικότερο, να καθίσουν σε γραπτές εξετάσεις οι κομματικές μας ηγεσίες κι ο καθένας από μόνος του, αυστηρώς επιτηρούμενος, να γράψει τη δική του έκθεση ιδεών, με μόνο θέμα τις Ψευδαισθήσεις Περί Τουρκίας, με βάση τις οποίες «κάνουν» πολιτική οι ίδιοι κι οι προκάτοχοί τους κομματάρχες στο Κυπριακό, τα τελευταία (τουλάχιστον) 41 χρόνια; Τα δε γραπτά τους να δημοσιευτούν αδιόρθωτα;
Λάζ.Α.Μαύρος 

Top