Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Ε.Σ.: Κολλημένοι στον 40ετή βάλτο

Ε.Σ.: Κολλημένοι στον 40ετή βάλτο

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΤο χθεσινό αρθρίδιο της στήλης υπό τον τίτλο «Εθνικό Συμβούλιο: Ξαναβράσε όρυζα», γράφτηκε βέβαια προτού το προχθεσινό ΕΣ ολοκληρώσει τις, πρωί κι απόγευμα, δύο δόσεις της συνεδρίασής του. Ούτε, βέβαια, χρειαζόταν να υπάρχει εκεί κάποιο κρυμμένο μικρόφωνο, για να γνωρίζουν οι πάντες τα ανέκαθεν αναλλοίωτα κι ομοούσια, πασίγνωστα «μυστικά» των συνεδριαζόντων. Αυτά που αποστήθισαν ως ποιηματάκι και τ’ απαγγέλλουν όποτε βρουν μικρόφωνο και φακούς τηλεοράσεων:

(α) Τις βαλτωμένες επί δεκαετίες στη Διζωνική Υποταγή αντιλήψεις της πλειοψηφούσας συνοδοιπορίας των πρώην και νυν κυβερνώντων, ηγετών ΑΚΕΛ-ΔηΣυ.

(β) Τισ κολλημένες σε μόνιμη ανεπάρκεια στρατηγικής αντίληψης, νοοτροπίες των συναποτελούντων την ηγεσία τής παντοειδώς χρεοκοπημένης Κομματοκρατίας.

(γ) Την αδιάκοπη έλλειψη ικανοτήτων, προσόντων κι αξιοσύνης, για πολιτική βούληση αναζήτησης και σχεδιασμού εθνικής στρατηγικής, ικανής ν’ απολακτίσει τα Ηττημένα της Μυαλά, τα οποία επί τέσσερεις δεκαετίες προσφέρουν στην Άγκυρα την ανενόχλητη κι ατιμώρητη μονιμοποίηση του Αττίλα στην Κύπρο, το τσιμέντωμα της Διχοτόμησης και την ευχέρεια, εκείνη να σχεδιάζει τη νομιμοποίηση του Αττίλα, επεκτείνοντας τον έλεγχό του «συνεταιρικά» εφ’ ολοκλήρου της νήσου.

Κόντεψε ν’ αρχίσει τους παιάνες των πανηγυρισμών του χθες το κομματικό όργανο των ηγετών του ΑΚΕΛ, η «Χαραυγή», για το 4σέλιδο Υπέρ της Διζωνικής Έγγραφο που κατέθεσε στο Ε.Σ. η υπό τους κ.κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και Λευτέρη Χριστοφόρου αντιπροσωπία της ηγεσίας του ΔηΣυ. Τις χαρές και τα πανηγύρια των κ.κ. Άντρου Κυπριανού και Τουμάζου Τσελεπή του ΑΚΕΛ, συν του παρόντος επίσης τέως ΠτΔ και τέως γ.γρ. του ΑΚΕΛ κ. Χριστόφια, διότι, όπως προβάλλει κι ο τίτλος της «Χ»: «Ίδια στρατηγική στο Κυπριακό - Με 4σέλιδο έγγραφό του ο ΔΗΣΥ… έδωσε γραμμή στον Πρόεδρο». Την πρόθεσή του να στηρίξει τον πρόεδρο Αναστασιάδη «αν το Κοινό Ανακοινωθέν [με τον Έρογλου] θα διασφαλίζει τα τρία ποιοτικά χαρακτηριστικά της Διζωνικής» [μπλα-μπλα-μπλα] επανέλαβε ο γ.γρ. του ΑΚΕΛ και η «Χαραυγή» του, χάρηκε χαράν μεγάλην, διαπιστώνοντας: «Ότι η κυβέρνηση και ο πρόεδρος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ στο Κυπριακό, όπως ζητούσαν κάποια κόμματα εντός και εκτός κυβέρνησης, το ξεκαθάρισε άλλωστε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Χρ. Στυλιανίδης» («Χ» 25.1.14 σελ.3).

Ασφαλές συμπέρασμα: Οι ηγέτες του ΔηΣυ, του ΑΚΕΛ, με τον κ. Στυλιανίδη, δεν επιτρέπουν στον νυν ΠτΔ κ. Αναστασιάδη να σκεφτεί καν ότι πιθανόν να υπάρχει άλλη, Εθνική Στρατηγική, ικανή να ξεκολλήσει το Κυπριακό από τον 40χρονο βάλτο…


Top