Απόψεις Χρύσω Αντωνιάδου Κυπριακό κράτος προς εκκαθάριση

Κυπριακό κράτος προς εκκαθάριση

Δημοσιογράφος - Οικονομικός ΑναλυτήςΟ καθένας έχει βάλει το λιθαράκι του για να αποτελειώσει τον τόπο! Ποιος νοιάζεται; Ο καθένας το τομάρι του, τον εαυτούλη του, την πάρτη του κι ας τον κόσμο να πεινά και να μην μπορεί να τα βγάλει πέρα.

Τον κούρεψαν, του μείωσαν τον μισθό του, θα του πάρουν το σπίτι, του πήραν τη δουλειά, έκλεισαν όλες τις πόρτες εργασίας για τα παιδιά του. Εκείνοι καλά την έχουν!
Τα τρώνε μεταξύ τους στο ίδιο έργο θεατές, και φαίνεται πως το παιγνίδι χοντραίνει κάθε χρόνο και περισσότερο, τα κάνουν πλακάκια οι εξουσίες με λεία το μεγάλο … λαβράκι και το μεγάλο … φαί.

Ο συγγραφέας David Brin έγραψε πως «η εξουσία διαφθείρει, αλλά το πιο σωστό είναι ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους. Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα παρά την εξουσία».
Δείξτε μου βρε παιδιά, έναν που δεν είναι διεφθαρμένος, έναν που είναι καθαρός, έναν που δεν έχει διαπλοκή, έναν που κατέχει πολιτειακή θέση και δεν έχει βολέψει πρώτα τον εαυτό του και το σόι του και έτσι για να περνά η ώρα του ασχολείται και με … τα καθήκοντά του.

Είπαν να καταστρέψουν την οικονομία, να ξηλώσουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα και να το ξαναχτίσουν από την αρχή, να βάλουν τους …κλέφτες μέσα, να αλλάξουν τις δομές και τα πρόσωπα και να κόψουν τα μπόνους.
Είπαν να …αρπάξουν εκείνους που λένε πως δοκίμασαν την υπέροχη τούρτα των δις και την έφαγαν όλη αλλά όχι μόνο δεν τα κατάφεραν, τους πήραν με τα νερά τους. Πόσα να δουν τα μάτια μου και να ακούσουν τα αυτιά μου! Ο δε εγκέφαλός μου πάει να τα παίξει. Λέω καλύτερα να μην ξέρω, μαύρη ώρα που ασχολούμαι με τα της οικονομίας, για δεκαετίες.

Οι νοσοκόμοι διεκδικούν μια κλίμακα Α8 και τους λένε πως δεν έχουν μια, δεν …τραβούν τα ταμεία, ότι υπάρχει κρίση και βρισκόμαστε σε δανειακή σύμβαση. Οι ημικρατικοί υπάλληλοι φωνάζουν πως θα τους αποκρατικοποιήσουν αλλά τους λένε πως έτσι λέει η Τρόικα.

Οι νέοι τραπεζίτες δεν ξέρουν πού να επενδύσουν τους παχυλούς μισθούς που λαμβάνουν για να ξαναχτίσουν το σύστημα αλλά δεν αποκλείεται να τους δούμε σε μια νέα λίστα Λαγκάρντ, μια και την παλιά την εξαφάνισαν. Η Κεντρική Διοικήτρια, λένε, πως μας βγήκε ξινή και βουλευτές, άκουσον - άκουσον, φαίνεται πως δεν ξέρουν πόσα έχουν! Έχασαν το μέτρημα.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που μαθαίνουμε πως σταμάτησε να ρίχνει τασάκια, μου φαίνεται πως θα αρχίσει. Έχει καιρό να ακούσω πως οργίζεται και ανησυχούσα! Πάντα τον ήθελα να θυμώνει, να νευριάζει και να δείχνει τις πόρτες στους … συνεργάτες του. Που τέτοια τύχη!

Επιτέλους, περιμένω να πάρει τον μπαλτά και να τους καθαρίσει όλους πριν τον αποτελειώσουν. Αυτό δεν είναι κράτος, είναι μπάχαλο τριτοκοσμικό! Ο αείμνηστος Γλαύκος, που έλεγε πως ζούμε στη Μπανανία, δεν θα υπολόγιζε πως σε μια δεκαετία θα το κλείναμε το μαγαζί. Περιμένω να δω τα μεγάλα …λαβράκια να τιμωρούνται αλλά αντί γι’ αυτά μας βγαίνουν μεγαλύτερα, τις διαπλοκές να περιορίζονται και να μειώνονται, καθώς μας είπαν ότι θα συγυρίσουν τον δημόσιο βίο, και τα οικονομικά συμφέροντα να περιθωριοποιούνται. Τι είπατε παρακαλώ;

Ποιος είπε ότι έχουμε κράτος, οικονομία και ποιος ελάλησεν πως θα βγούμε από τα μνημόνια και θα επιστρέψουμε στις αγορές; Φυσικά, ο λαός δεν βλέπει ούτε ακούει γιατί όχι μόνο τον ψέκασαν, όπως λέει και ο Περδίκης, αλλά του έχουν κάμει ψυχολογικό πόλεμο για να βλέπει και να μην μιλά. Και η ζωή συνεχίζεται, ο Νίκος επιστρέφει για να πάρει από το αυτί τη Χρυστάλλα, τους πρώην συναδέλφους του στη Βουλή, τον Ρίκκο και τους άλλους. Το μαγαζί που λέγεται Κυπριακή Δημοκρατία γράφει «Προς εκκαθάριση» και ακόμη να καταλάβουν τι γίνεται… Μάλλον κάποιοι καταλάβουν. Τα δίδυμα, και τα τρίδυμα και τα τετράδυμα καταλαβαίνουν αλλά ο Πρόεδρος έρχεται πάντοτε τελευταίος και καταϊδρωμένος! Αχ ρε μεγάλε! Είχαμε μεγάλες προσδοκίες!


Top