News Opinions Sigmalive Mέτρα για την οδική ασφάλεια

Mέτρα για την οδική ασφάλεια

Καθημερινό πλέον κατάντησε το λυπηρό φαινόμενο των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων και της σοβαρής παραβατικής συμπεριφοράς στους δρόμους της χώρας. Το πλέον ανησυχητικό είναι δυστυχώς η έξαρση που παρατηρείται σε οδηγούς υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Για πολλοστή φορά βρεθήκαμε να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις, να ανταλλάσσουμε ευχολόγια και αφορισμούς και να αδυνατούμε να υλοποιήσουμε μια εθνική στρατηγική, δια μέσου πραγματικής συναίνεσης. 
 
Οι προσπάθειες της Αστυνομίας έχουν ομολογουμένως εντατικοποιηθεί και σίγουρα δεν είμαι εξ αυτών που μηδενίζει τις προσπάθειες της Αστυνομίας ή μετατοπίζει τις ευθύνες στους εύκολους στόχους. 
 
Το κίνημα «Συμμαχία Πολιτών» προσφάτως κατέθεσε για διάλογο μια εμπεριστατωμένη πρόταση, που περιλαμβάνει είκοσι (20) συγκεκριμένα μέτρα και πρόθεση μας στο κίνημα είναι να προωθήσουμε τέτοιες νομοθετικές ρυθμίσεις έτσι ώστε να ενισχυθεί το έργο της Αστυνομίας, με απώτερο στόχο να λειτουργήσουμε και προληπτικά και κατασταλτικά. Παραθέτω ενδεικτικά δέκα (10) από τα μέτρα:
 
1. Εισαγωγή μαθήματος οδικής συμπεριφοράς στη μέση εκπαίδευση. 
2. Δημιουργία διαβαθμίσεων στην άδεια οδήγησης, τουλάχιστον πέντε επιπέδων, που να υποδεικνύει και το επίπεδο εκάστου οδηγού. Οι νέοι οδηγοί να έχουν κανονική άδεια υπό δοκιμασία και να επιβραβεύονται αναλόγως της οδικής επάρκειας τους εντός διαστήματος, όχι λιγότερου του ενός έτους. Σε περίπτωση αποτυχίας η δοκιμαστική περίοδος να παρατείνεται.
3. Βελτίωση του οδικού φωτισμού και της σηματοδότησης σε Παγκύπρια βάση
4. Πλήρης αξιοποίηση φωτοεπισήμανσης (καμερών) στους δρόμους, ειδικά στα φώτα τροχαίας.
5. Οι οδηγοί που προκαλούν δυστυχήματα να υποχρεώνονται να περάσουν από αριθμό επιμορφωτικών μαθημάτων και η άδεια τους να υποβιβάζεται σε άδεια υπό δοκιμασία. 
6. Οι κάτοχοι άδειας οδήγησης από την Ε.Ε ή και τρίτες χώρες να πρέπει να περάσουν την ίδια και πλήρη διαδικασία, όπως και οι Κύπριοι αρχάριοι οδηγοί.  
7. Αυστηρός έλεγχος συμμόρφωσης στις πρόνοιες του Νόμου, όσο  αφορά στις επαγγελματικές άδειες οδήγησης, που θα πρέπει να τυγχάνουν επανεκτίμησης και επανέκδοσης ανά τριετία.
8. Η εκπαίδευση των στρατιωτών μας στα μεγάλα και βαρέα οχήματα, να γίνεται από επαγγελματίες εκπαιδευτές οδηγών.
9. Θέσπιση αυστηρότερων μέτρων ελέγχου και παρακολούθησης των αδειοδοτημένων σχολών οδήγησης, που να συμπεριλαμβάνει την αξιολόγηση των οδηγών που πέρασαν από εκάστη σχολή. 
10. Αξιολόγηση των αδειοδοτημένων εκπαιδευτών οδήγησης και αναγραφή του ονόματος των σχολών τους στην άδεια οδήγησης των μαθητών τους. 
Πέραν από μέτρα, θα πρέπει ταυτόχρονα να προσφέρουμε και κίνητρα για τους σωστούς οδηγούς, η επιβράβευση των οποίων μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για καλλιέργεια σωστής νοοτροπίας και οδικής συνείδησης. Τέτοια κίνητρα μπορούν να αποτελέσουν οι οικονομικές ελαφρύνσεις στα τέλη άδειας κυκλοφορίας οχημάτων, στα τέλη εγγραφής, καθώς και στα ασφαλιστικά σχέδια, εάν και εφόσον μια τέτοια εθνική στρατηγική καταφέρει να συστρατεύσει και να ευθυγραμμίσει τα καλώς νοούμενα συμφέροντα όλων των εμπλεκομένων και επηρεαζόμενων φορέων και οργανισμών. 
 
Εν κατακλείδι, το κίνημα «Συμμαχία Πολιτών» αναλαμβάνει εκ νέου πρωτοβουλία για να προωθήσει τα μέτρα για δημόσιο διάλογο και ακολούθως για νομοθετική υιοθέτηση. Δεν θα επαναλάβω τα χιλιοειπωμένα ευχολόγια, απλά θα υπενθυμίσω ότι μόνο με συγκεκριμένα μέτρα και εθνική στρατηγική θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτό το μεγάλο πρόβλημα. 
 
Αντιπρόεδρος Κινήματος «Συμμαχία Πολιτών»
 
Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com
 

 

Top