News Opinions Sigmalive «O Μαλάς εκφράζει τα όνειρα και τις προσδοκίες του λαού μας»

«O Μαλάς εκφράζει τα όνειρα και τις προσδοκίες του λαού μας»

Μας χωρίζουν λίγες μόνο μέρες μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2018, ημέρα διεξαγωγής των Προεδρικών εκλογών. Όλα τα εκλογικά επιτελεία κλιμακώνουν την προεκλογική τους εκστρατεία, με στόχο να φτάσει η φωνή τους στο εκλογικό σώμα. 
 
Δυστυχώς, κύριο χαρακτηριστικό αυτών των εκλογών είναι η απουσία λόγου και αντίλογου, κρίσης και αξιολόγησης θέσεων, απουσιάζει παντελώς ο διάλογος. Μάλιστα, αυτή η προεκλογική εκστρατεία εισάγει νέα φαινόμενα και ήθη, ξένα προς τις παραδόσεις και την κουλτούρα του Κυπριακού λαού. Δαπανηρές συγκεντρώσεις, φαγητό να ρέει άφθονο, διαφημίσεις και κόντρα διαφημίσεις που προκαλούν πλέον το δημόσιο αίσθημα. Εκλογές χλιδής και χρήματος! 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης και οι Υπουργοί του, μαζί με το ΔΗΣΥ, διεξάγουν προεκλογική εκστρατεία εγκαινιάζοντας έργα και κόβοντας κορδέλες, πολλές φορές μάλιστα για έργα που τέλειωσαν εδώ και χρόνια! Στημένες «κρατικές» φιέστες που ποτέ προηγούμενα η Κύπρος δεν έζησε. Εύλογα διερωτάται ο λαός. Πού ήταν 4,5 χρόνια ο Πρόεδρος και οι Υπουργοί του; Καμία εμφάνιση, καμία παρουσία στις τοπικές κοινωνίες. 
 
Ο Σταύρος Μαλάς είναι η μοναδική υποψηφιότητα για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, που χαρακτηρίζεται από αξιοπιστία και φερεγγυότητα. Καταθέτει θέσεις και προτάσεις για όλα τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που αφορούν την χώρα μας. Έχει όραμα και πρόγραμμα. Χωρίς λαϊκισμό, χωρίς υπερβολές και άλλους βερμπαλισμούς, με στοιχειοθετημένες και τεκμηριωμένες προτάσεις, δίνει λύσεις στα καθημερινά αδιέξοδα, πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά που ταλανίζουν την χώρα μας.!
 
Στο Κυπριακό πρόβλημα, αυτό που τον διακρίνει από όλους τους άλλους υποψηφίους για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η αποφασιστικότητα και η πολιτική του βούληση να εργαστεί για ειρηνική επανένωση της πατρίδας μας. Χωρίς εθνικιστικές πλειοδοσίες, χωρίς παλινωδίες, καταθέτει όραμα συμβίωσης όλων των κατοίκων του νησιού, Ελληνοκύπριων Τουρκοκύπριων, Μαρωνιτών, Λατίνων και Αρμένιων στη βάση διζωνικής δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Θα αγωνιστεί με έργα και πράξεις για να δούμε την πατρίδα μας ελεύθερη, απαλλαγμένη από τα βαρίδια της κατοχής και τα επεμβατικά δικαιώματα.  Μια Κύπρο της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ευημερίας.  
 
Στα θέματα οικονομίας και κοινωνίας είναι εκ των πραγμάτων ο εκπρόσωπος του λαού, των εργαζομένων, των φτωχών και των πονεμένων. Για αυτό προτείνει μια ευρεία αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου, υπέρ των απλών ανθρώπων, των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων. 
 
Σημαντικές προτάσεις που δημιουργούν ένα νέο περιβάλλον υγειών εργασιακών σχέσεων, που στηρίζουν κυρίως τους χαμηλά αμειβόμενους και τους νέους, η καθιέρωση κατώτατου μισθού σε όλο τον ιδιωτικό τομέα και η θεσμοθέτηση των εργασιακών συμβάσεων. 
 
Ο Σταύρος Μαλάς υποστηρίζει την δημιουργία ενός κράτους πρόνοιας, ενός κράτους δικαίου που θα αφουγκράζεται τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις του λαού μας. Προτεραιότητα του η Δημόσια Υγεία, στην υπηρεσία του λαού. Είναι ο μόνος εγγυητής της προώθησης του Γενικού Συστήματος Υγείας, γιατί ακριβώς το απέδειξε, ότι δεν έχει οικονομική εξάρτηση από τις Ασφαλιστικές εταιρείες και άλλα συμφέροντα. 
 
Ψηλά στις προτεραιότητες του είναι το όραμα του για την παιδεία και πολιτισμό, γιατί πιστεύει  ότι αποτελεί μακροπρόθεσμη επένδυση ζωής. Η Κύπρος χρειάζεται ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό εκπαιδευτικό σύστημα στην Υπηρεσία του λαού και των αναγκών της κοινωνίας. Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε χρειάζεται στήριξη η τέχνη, ο πολιτισμός, οι δημιουργοί, γιατί ακριβώς ο πολιτισμός υπήρξε το σωσίβιο μας στον αγώνα μας για επιβίωση. 
 
Οι νέοι μας, η νέα γενιά του τόπου μας, ως το χρυσό απόθεμα της κοινωνίας κατέχουν ξεχωριστή θέση στις προγραμματικές θέσεις του Σταύρου Μαλά, γιατί ο ίδιος θεωρεί ότι δεν υπάρχει μέλλον χωρίς τους νέους. 
 
Προτείνει σειρά προτάσεων, ώστε η νέα γενιά του τόπου να επανέλθει στο προσκήνιο, να συμμετέχει στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι. Για πρώτη φορά προτείνεται στο Κεφάλαιο Έρευνα και Καινοτομία, να συμπεριληφθεί κονδύλι 100 εκ ευρώ. Πρόκειται από τους πιο ζωτικούς τομείς, που φέρνουν δυστυχώς την Κύπρο στις τελευταίες θέσεις. Ένας τομέας που θα ανοίξει νέους ορίζοντες για την Κύπρο, νέες θέσεις εργασίας και ταυτόχρονα θα συντονίσει την χώρα μας με τις παγκόσμιες και Ευρωπαικές προκλήσεις. 
 
Είναι και πολλά άλλα, όπως η επαναφορά στοχευόμενων προγραμμάτων για τους πρόσφυγες, που απαξίωσαν και ακύρωσαν οι σημερινοί κυβερνώντες. Καμιά ευαισθησία, κανένα ενδιαφέρον για τον προσφυγικό κόσμο. 
 
Ο τομέας της Αυτοδιοίκησης, ο πιο λαϊκός θεσμός, θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, με νέες εξουσίες, αρμοδιότητες και οικονομική αυτοτέλεια, χωρίς να αποτελεί εξάρτημα του κεντρικού κράτους. 
 
Είναι και άλλα πολλά που μπορούν να αναφερθούν για το όραμα που καταθέτει ο Σταύρος Μαλάς, το οποίο δίνει ξανά την ελπίδα και την χαμένη αξιοπρέπεια στο λαό μας.
 
Πρόκειται για προγραμματικές θέσεις συλλογικής προσπάθειας, που έλαβαν μέρος στην ετοιμασία τους, επιστήμονες, επαγγελματικοί Σύνδεσμοι και οργανωμένα σύνολα. Πρόκειται για θέσεις, προτάσεις, δοκιμασμένες από την ίδια τη ζωή, τους αγώνες και τη πάλη του λαού μας. 
 
Συμπερασματικά, ο Σταύρος Μαλάς είναι ο μοναδικός υποψήφιος, ο οποίος μπορεί να εκφράσει τα όνειρα και τις προσδοκίες του λαού μας. Όταν οι άλλοι δοκιμάστηκαν και απέτυχαν, όταν αντί προγραμμάτων καταθέτουν εκθέσεις ιδεών και όταν δοκιμάζουν την τύχη τους στις «Αμερικανιές», ο λαός μπορεί και πρέπει να αντιδράσει. Ο Λαός πρέπει να μιλήσει! 
 
Αληθινή αλλαγή, με την υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά, που πραγματικά μας ενώνει το αύριο!
 
Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com
 
 
Top