News Opinions Sigmalive Η πολυμερής και η εκ των ων ουκ άνευ συμμετοχή της ΚΔ

Η πολυμερής και η εκ των ων ουκ άνευ συμμετοχή της ΚΔ

Η συμμετοχή της Κύπρου στην πολυμερή διάσκεψη «είναι εκ των ουκ άνευ». Αυτό δηλώνει με έμφαση ο ΠτΔ και επαναλαμβάνουν τα φερέφωνά του. Εμείς συμφωνούμε απόλυτα. Δεν μπορεί να γίνει διεθνής διάσκεψη για το Κυπριακό και να απουσιάζει η Κ.Δ. Αντίθετα πρέπει να είναι η πρώτη παρουσία και μετά να ορίζονται οι άλλες.

‘Όμως πού βρισκόταν ο ΠτΔ, όταν αποφασιζόταν η σύγκληση της «πενταμερούς» διάσκεψης και οριζόταν ο τόπος και ο χρόνος. Γιατί δεν τόνισε ότι το πρώτο μέλος της «πολυμερούς» πρέπει να είναι η Κ.Δ. και να οριστούν το 2ο, το 3ο, το 4ο και κοκ μέλη της διάσκεψης. Μήπως ήταν μεταξύ «τυρού και αχλαδίου» ή μεταξύ «ουισκίου και ζιβάνας» και αποξεχάστηκε;

‘Ηταν αποφασισμένος να δεχτεί όλους τους τουρκικούς όρους για να διατηρήσει το διάλογο και να αποφύγει την προσάρτηση, ώστε δεν ανέφερε ούτε την Κ.Δ., ούτε την Ε.Ε., ούτε κανένα μόνιμο μέλος του Σ.Α.; Και τώρα προσπαθεί ματαίως με τις φωνασκίες του και με τις φωνασκίες των παρατρεχάμενων του να δηλώνει συμμετοχή όλων.

Και τρέχει ο Κασουλίδης να διασφαλίσει τη συμμετοχή της Κ.Δ.; Το ξέρουν ότι η Κ.Δ. δεν θα συμμετέχει. Αλλά ματαίως προσπαθούν να μας φλομώσουν στο κουτόχορτο. Πώς μπορεί να είναι εξασφαλισμένη η συμμετοχή της Κ.Δ. και να αναζητούν τρόπους για την καλύτερη εκπροσώπηση της; Την Κ.Δ. εκφράζει και εκπροσωπεί ο ΠτΔ, που θα είναι παρών στη διάσκεψη. Αλλά αυτό δεν το αποδέχονται οι Τούρκοι.

Φυσικά στη Γενεύη θα πάει και ο Κασουλίδης. Θα περιφέρεται στους διαδρόμους, θα πίνει καφέ στη καντίνα, θα κουτσομπολεύει με το εκπρόσωπο της Ε.Ε. και θα ρίχνει και καμιά ματιά στην αίθουσα της «πενταμερούς». Και το βράδυ θα μας φλομώνουν στις ειδήσεις για την «πολυμερή» διάσκεψη, στην οποία την Κ.Δ. εκπροσωπεί ο ……….. Ψύλλους στ’ άχυρα.

Ο ΠτΔ ήξερε ότι, αν στο δείπνο αναφερόταν και στην «εκ των ουκ άνευ» συμμετοχή της Κ.Δ., ο Ακκιντζί θα πήγαινε για ύπνο. Και έτσι θα έχανε την ευκαιρία συνέχισης του διαλόγου, και θα κινδυνεύαμε από προσάρτηση. Ενώ με τη σιωπή του κατόρθωσε να πετύχει συνέχιση του διαλόγου, γιατί χωρίς διάλογο δεν μπορεί να λυθεί το Κυπριακό, όπως λέει και ο ‘Αντρος. Και χωρίς διαπραγματεύσεις δεν μπορεί να «απελευθερώσουμε και να επανενώσουμε την πατρίδα μας και να απαλλαγούμε από το στρατό κατοχής», όπως δηλώνει ο Αβέρωφ και επαναλαμβάνει ως αντηχείο ο Τορναρίτης.

Οι εποικοδομητικές ασάφειες είναι πατέντα των ‘Αγγλων για να ευνοούνται οι Τούρκοι. Τώρα την πατέντα την έκλεψε ο ΠτΔ. Δεν περιορίστηκε σε ασάφεια. Προχώρησε  σε αφασία, αφού δεν επέμενε στη συμμετοχή της Κ.Δ. και τώρα τρέχει ματαίως να την βάλει σε κάποια άκρη ή στο διπλανό τραπέζι. Και τώρα θα επιστρατεύσουν οι ‘Αγγλοι κάποια εποικοδομητική ασάφεια για να ξεγελάσουν τους ιθαγενείς, ότι η Κ.Δ. θα είναι παρούσα. Στην ουσία θα είναι απούσα, ως εκλιπούσα, αλλά θα μας δώσουν ένα καθρεφτάκι για να νομίζουμε πως τη βλέπουμε να συμμετέχει στη διάσκεψη...

Ελπίζουμε να μη δώσει ο ‘Εϊντα στον ΠτΔ μια πέννα για να υπογράψει εκ μέρους της «Κύπρου» μαζί με τον άλλο ηγέτη τον κ. Ακκιντζί. Αν τον ξεγελάσουν θα υπογράφει για μια νέα Κύπρο ως συμπρόεδρος και όχι ως Πρόεδρος της Κ.Δ. Και με την υπογραφή του θα εκδίδει πιστοποιητικό κατάργησης της Κ.Δ., που για πολλούς είναι ήδη εκλιπούσα. Για τους Πόντιους Πιλάτους της Ε.Ε. θα είναι η «Κύπρος» που θα συνεχίσει να είναι μέλος της Ε.Ε.

Μήπως άραγε στη Γενεύη με κάποιες υπογραφές η Κ.Δ., το κράτος που παρέλαβε ο Νίκος Αναστασιάδης, θα υποβαθμιστεί σε κοινότητα  και θα αναζητά κηδεμόνα; Μήπως ο Αβέρωφ θα κοιμάται, χωρίς να τρομάζει, επειδή η «επανενωμένη Κύπρος» θα καλύπτει όλη την επικράτεια της Κύπρου υπό τη σκέπη της Τουρκίας και ο Τορναρίτης θα πανηγυρίζει για τη …….σταδιακή αποχώρηση των στρατευμάτων, τον σταδιακό τερματισμό της κατοχής και την εξαφάνιση των εποίκων, επειδή θα ανακηρυχθούν σε Ευρωπαίους πολίτες;

Πώς θα μας παρουσιάσουν άραγε τη νέα επιτυχία της σκληρής διαπραγμάτευσης; Και πως θα μας εξηγά τα παρατράγουδα ο ‘Αντρος Κυπριανού, που κάποτε δεν δεχόταν την κατάργηση της Κ.Δ. ούτε για ένα δευτερόλεπτο; Αχ! κυρία FOCUS, πόσες αλλαγές έφερες στην Κύπρο!!!!!!! 

Πάντως η αυτοκατάργηση της Κ.Δ. θα είναι ένα αποφασιστικό βήμα προς την λύση, όπως επιδιώκει η Τουρκία. Πολλοί ανέχονται τέτοια λύση. Αρκετοί την επιδιώκουν. Υπάρχουν άραγε κάποιοι που την διαπραγματεύονται κιόλας, για να αποσοβήσουν την προσάρτηση;

Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com 

Top