News Oikonomia Market News Η εκπαίδευση σε νέα διάσταση

Η εκπαίδευση σε νέα διάσταση

Η εποχή που μια τηλεόραση σε μια αίθουσα διδασκαλίας θεωρείτο ταμπού, καθώς η αντίληψη ήταν ότι πρόκειται για αντικείμενο που η χρησιμότητά του ήταν μόνο να ψυχαγωγεί, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Μετά την τηλεόραση ήρθαν οι οθόνες, τα projectors, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ενώ πρόσφατα, έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε σχολικές τάξεις και τα tablets. Κι ενώ αρκετά εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν αντιληφθεί τη σημαντικότητα του να περάσουν στην επόμενη ημέρα της διδασκαλίας, εν τούτοις δεν δείχνουν ιδιαίτερα αποφασισμένα να γυρίσουν σελίδα και να εισέλθουν στη νέα εποχή.

Η εκπαίδευση, όπως άλλωστε όλα γύρω μας, αλλάζει και εκσυγχρονίζεται. Η διασκέδαση των παιδιών, τα παιχνίδια που χρησιμοποιούν, τα ενδιαφέροντά τους, δεν είναι τα ίδια με αυτά των παιδιών προηγούμενων γενεών. Πλέον από πολύ μικρή ηλικία έχουν πρόσβαση στον θαυμαστό κόσμο του διαδικτύου και με αυτό λειτουργούν και επικοινωνούν. Ασφαλώς το διαδίκτυο ενέχει πολλούς κινδύνους ενώ μπορεί να αποσπά τα παιδιά, όμως διαθέτει την ίδια ώρα τεράστια πλεονεκτήματα τα οποία αν εκμεταλλευθούν σωστά, τότε η εκπαίδευση αλλάζει επίπεδο.

Κατ’ αρχάς η διαδικασία εκμάθησης οποιουδήποτε μαθήματος γίνεται απολαυστική. Χρησιμοποιώντας οθόνες αφής και σύγχρονες εφαρμογές, η διδασκαλία αποκτά διαδραστικότητα, κάνοντας την άλλοτε επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία, πιο ζωντανή και κατανοητή στα παιδιά. Ταυτόχρονα με την ουσιαστική ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην τάξη, δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να συνεργαστούν πιο αποδοτικά και την ίδια ώρα ο δάσκαλος να γνωρίζει επακριβώς τη συνεισφορά του κάθε μαθητή σε μια ομαδική εργασία.

Ένα άλλο πολύ θετικό στοιχείο είναι ότι οι μαθητές όταν είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο διαθέτουν άμεση πρόσβαση σε βιβλία, μελέτες, δημοσιεύματα εφημερίδων αλλά και βίντεο τα οποία θα τα βοηθήσουν να αντιληφθούν το διδασκόμενο αντικείμενο. Παράλληλα, στην περίπτωση που ένας μαθητής για κάποιο λόγο απουσιάσει από την παράδοση του μαθήματος έχει τη δυνατότητα να μπει και να το παρακολουθήσει online ώστε να μη μένει πίσω.

Με τη χρήση των σωστών εφαρμογών παράλληλα, ο δάσκαλος γνωρίζει ακριβώς πού υστερεί ένας μαθητής ώστε να τον βοηθήσει να βελτιωθεί. Ιδιαίτερα καθοριστική κρίνεται και η δυνατότητα που προσφέρει η τεχνολογία της άμεσης επικοινωνίας μεταξύ των διδασκόντων και των γονέων ώστε οι δεύτεροι να ξέρουν επακριβώς πού χρειάζεται βελτίωση και γενικά με τι ασχολείται το παιδί τους ενώ βρίσκεται στο σχολείο. Την ανάγκη της πραγματικής ενσωμάτωσης της τεχνολογίας στην εκπαίδευση αντιλήφθηκε και προσφέρει το Grammar Institute, το οποίο σε ένα πραγματικά σύγχρονο περιβάλλον, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να απολαύσουν τα πλεονεκτήματα της εκπαίδευσης της σημερινής εποχής. Με την εισαγωγή των online portals για τους γονείς, οι δάσκαλοι κρατούν ενήμερους τους γονείς για την πρόοδο των παιδιών τους και αναπτύσσουν άμεση επικοινωνία. Επιπρόσθετα, στο portal που απευθύνεται στους ίδιους τους δασκάλους, το προσωπικό μπορεί να συνεργάζεται και να υιοθετεί με ευκολία τους σύγχρονους τρόπους εκπαίδευσης.

Με έναν ευρύ κατάλογο μαθημάτων και το αρτιότερο διδακτικό προσωπικό, το The Grammar Institute αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή. Από το 1963 και πάντα υπό τη σκέπη του Grammar School, το Ινστιτούτο έρχεται να καλύψει σημαντικές ανάγκες που προκύπτουν στους μαθητές τόσον όσον αφορά τη διδακτέα ύλη αλλά και να προσφέρει την εναλλακτική εμπειρία μέσω πρωτοποριακών μεθόδων παροχής γνώσης. Το Grammar Institute βρίσκεται στην έδρα του Grammar School στη Λευκωσία αλλά και στον δικό του χώρο στην Έγκωμη, αναλόγως με τις ανάγκες των γονέων και μαθητών. Για περισσότερες πληροφορίες: www.thegrammarinstitute.com  

Top