News Local Για αυτό "κάρφωσε" τον Κιττή ο Λίλλης

Για αυτό "κάρφωσε" τον Κιττή ο Λίλλης

Τα πάνω κάτω στην υπόθεση της Δρομολαξιάς φέρνουν ηχογραφήσεις συνομιλιών από συναντήσεις του επιχειρηματία Νίκου Λίλλη και των δικηγόρων του για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς. Στις ηχογραφήσεις, τις οποίες εξασφάλισε το SigmaLive, αποκαλύπτεται το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση για εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, αντί του κακουργιοδικείου. Για αντάλλαγμα ο Νίκος Λίλλης θα κατέθετε εναντίον του τέως Προέδρου της Cyta Στάθη Κιττή.

Διαβάστε ακόμη:

Σημειώνεται ότι όλες οι πληροφορίες που δημοσιεύουμε στηρίζονται σε πολύωρες ηχογραφήσεις από συναντήσεις του δικηγόρου και πρώην Βουλευτή του ΔΗΣΥ Γεώργιου Κόκου Γεωργίου με άλλους δικηγόρους και του επιχειρηματία Νίκου Λίλλη, κατηγορούμενου για την υπόθεση της Δρομολαξιάς. Oι συναντήσεις έγιναν στις 5, 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2013.

Από την πρώτη συνάντηση απουσίαζε ο κατηγορούμενος ο οποίος βρισκόταν υπό κράτηση. Παρόντες σύμφωνα με τα ονόματα που αναφέρονται ήταν οι δικηγόροι Άντρος Πελεκάνος, Μάριος Πολυβίου και Γιώργος Χριστοφίδης και η σύζυγος του Νίκου Λίλλη, Κατερίνα. 

Τίθενται παράλληλα τα εξής ερωτήματα. Ποιος και γιατί ηχογράφησε τις συνομιλίες, εάν ήταν σε γνώση των υπολοίπων και για ποιους λόγους διέρρευσαν τώρα. Κομμάτι των ηχογραφήσεων δημοσιεύει και η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ. 

«Η προσφορά»

«Υπάρχει προσφορά σε αυτό τον κύκλο των ανακρίσεων να μην κατηγορηθείς και να είσαι μάρτυρας κατηγορίας. Η κατάθεση που θα σου πάρουν θα είναι ανοιχτή μαρτυρική κατάθεση που σημαίνει κανένας δεν μπορεί να την χρησιμοποιήσει εναντίον σου στο δικαστήριο και νομικά και ηθικά δεν θα τολμήσουν να το κάνουν», αναφέρει σε κάποια στιγμή ο δικηγόρος στον Νικο Λίλλη.

Η προσφορά ήταν, ο Νίκος Λίλλης να καταθέσει όλα τα στοιχεία προκειμένου να κλείσει το παζλ για τους Κιττή, Σουρουλλά και Βασιλείου, με αντάλλαγμα η υπόθεση του που εκκρεμούσε εναντίον του ιδίου για τις 2 Αυγούστου να πάει στο επαρχιακό Δικαστήριο. 

Προστίθεται επίσης ότι η υπόθεση που εκκρεμούσε εναντίον του Νίκου Λίλλη σε σχέση με τις κατηγορίες για δωροδοκία αστυνομικών της ΚΥΠ, δεν ήταν επαρκώς στοιχειοθετημένη, οπότε η Εισαγγελία δεν θα ασχολείτο εάν κατάφερνε να καταδικάσει τον Στάθη Κιττή. 

"Kαλημέρα Ρίκκο"

Μάλιστα στην ηχογράφηση της συνάντησης της 23ης Σεπτεμβρίου 2013, ο δικηγόρος του Νίκου Λίλλη, ακούγεται να συνομιλεί τηλεφωνικώς με άλλο πρόσωπο και να λέει επί λέξει:

«Καλημέρα Ρίκκο. Είμαι δαμέ με τον Λίλλη τζιαι κουβεντιάζουμε. Με τον Λίλλη. Εν τω μεταξύ πε μου…εάν αυτός σου δώσει κατάθεση αυτή τη στιγμή στην οποία θα σου δώσει στοιχεία που αφορούν τον Κιττή αποκλειστικά, χωρίς να επεκταθεί, εννά προχωρήσουμε σε εκείνο που είπαμε για να έχουμε χρόνο να σκεφτούμε τα υπόλοιπα; Να την κάμετε remitted και βλέπουμε. Δηλαδή να δώσει στοιχεία για τον Κιττή και για κανέναν άλλον. Εντάξει θα σε ενημερώσω εντός της ημέρας.» 

Αποτέλεσμα του παρασκηνίου, ήταν η απαλλαγή του Νίκου Λίλλη από την κατηγορία της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και η μεταφορά της υπόθεσης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας. Σήμερα ο Νίκος Λίλλης αντιμετωπίζει μαζί με την εταιρεία Wadnic, τον Κώστα Μιαμηλιώτη, και τον Λευτέρη Μούσκο, κατηγορίες για απάτη, δωροληψία, κατάχρηση εξουσίας, συναλλαγές με αντιπροσώπους που υποδηλώνουν διαφθορά και συνωμοσία για καταδολίευση.

Παρέμβαση Λίλλη στο Μεσημέρι και Κάτι: Είπα μόνο την αλήθεια στην κατάθεση μου

Αποφάσισα να πω μόνο την αλήθεια., δήλωσε σε παρέμβασή του στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» ο επιχειρηματίας Νίκος Λίλλης.  Δήλωσε ότι ο ίδιος είπε στην κατάθεση του μόνο την αλήθεια, ενώ άφησε να νοηθεί ότι πίσω από τη διαρροή βρίσκονται πολιτικές σκοπιμότητες. 

Πολιτικές παρεμβάσεις

Στην ηχογράφηση, γίνεται λόγος και για πολιτικές παρεμβάσεις από Υπουργούς, οι οποίοι σύμφωνα με τους ισχυρισμούς ήθελαν να προστατέψουν συγκεκριμένα άτομα στην υπόθεση. Ωστόσο ο Υπουργός Εσωτερικών φέρεται να στάθηκε εμπόδιο σε κάτι τέτοιο. 

Παρακολουθήσεις τηλεφώνων

Αίσθηση προκαλεί η αναφορά του δικηγόρου του Νίκου Λίλλη, στο ενδεχόμενο να είχε εκδοθεί διάταγμα για παρακολούθηση των τηλεφώνων, για αυτό τον καλεί σε κάποια στιγμή να είναι προσεκτικός στο τι λέει στις τηλεφωνικές συνομιλίες του. 

«Έγινε ανάστατο ούλλο το ΑΚΕΛ» -  Πλέγμα προστασίας στους πολιτικούς

Σε σημείο των ηχογραφήσεων γίνονται αναφορές σε διάφορα πολιτικά πρόσωπα, ενώ αναφέρεται χαρακτηριστικά από δικηγόρο: «Μόλις είπε ο Λίλλης αφήστε με ελεύθερο και θα σας δώσω στοιχεία, ούλλη νύχτα ετηλεφωνούσαν και έγινε ανάστατο ούλλο το ΑΚΕΛ ότι ο Νίκος (Λίλλης) θα δώσει στοιχεία για το ΑΚΕΛ για να τον σταματήσουν. Υπήρχε ένα πλέγμα προστασίας μέσα στην εισαγγελία για να προστατέψουν ούλλους τους πολιτικούς που εν παρόντες και να την φάει ο Νίκος», αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

Μάλιστα λίγο αργότερα, αναφέρονται τα ονόματα συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων τα οποία λέγεται πως «κάλυψαν» τους εαυτούς τους και για αυτό θα πρέπει να πιεστούν να καλύψουν και τον Νίκο Λίλλη διαφορετικά θα «έβγαιναν όλα» στη φόρα. 

«Ο Κιττής πήρε 300 χιλιάδες Ευρώ»

Σε σημείο της ηχογράφησης, ο δικηγόρος καλεί τον Νίκο Λίλλη να πει ξεκάθαρα τι ισχύει για τον Στάθη Κιττή και απαντά επί λέξει.

«Ο Κιττής πήρε τούντα λεφτά τα οποία ήξερε που πριν ότι θα τα πάρει, επερίμενεν τα, απαίταν τα και πήρε τα! 300 χιλιάδες ευρώ. Τόσα». 

Ο χορός των μιζών

Σε κάποια στιγμή, η συζήτηση επικεντρώνεται στον διαμοιρασμό των 9,2 εκ. ευρώ. Ο δικηγόρος ζητεί από τον Νίκο Λίλλη, να του πει αναλυτικά πώς διαμοιράστηκε το ποσό. Σε εκείνο το σημείο, ακούγονται ονόματα ανθρώπων της Cyta, της Αλκής, ενώ σε αρκετά σημεία ούτε καν θυμούνται που πήγαν συγκεκριμένα ποσά. 

Γεωργίου: Παγίδευσαν τηλέφωνο - Θέλουν να καταστρέψουν την μαρτυρία του Λίλλη

Mιλώντας στις Τομές Στα Γεγονότα, ο δικηγόρος του Νίκου Λίλλη, Γιώργος Γεωργίου, έκανε λόγο για παραβίαση του νόμου που προστατεύει την ιδιωτική επικοινωνία και προσβολή ατομικών δικαιωμάτων πολιτών.

Ισχυρίστηκε μάλιστα κάποιος που ξέρει τον αριθμό κάποιου τηλεφώνου, να μπλοκάρει τη συσκευή, και όταν ακόμα είναι κλειστό, να το κάνει να λειτουργεί ως πομπός και να το μεταδίδει σε άλλους οι οποίοι ηχογραφούν. Πρόσθεσε ότι μόλις ενημερώθηκε για τα δημοσιεύματα, ο ίδιος έφερε ειδκό για να δει μήπως και υπήρχαν κοριοί στο γραφείο του, όμως δεν βρέθηκε κάτι. Τόνισε ότι μεταξύ των όσων μπορούν να έχουν συσκευές παγίδευσης, είναι η ΚΥΠ, η Cyta και ίσως κάποιοι που ασχολούνται με την πολιτική κατά την άποψη του.

«Μην ξεχνάτε ότι στην υπόθεση είναι κατηγορούμενοι και ανθρώποι της Cyta που μπορούσαν να ελεγξουν αυτά τα συστήματα και πολιτικά πρόσωπα. Άρα είναι από διάφορες πλευρές που υπήρχε το κίνητρο. Η βασική συγκυρία για να γίνει η διαρροή των συνομιλιών, είναι ότι χθες έγινε η παραπομπή του κακουργιοδικείου των κατηγορουμένων, δημιουργεί τον συνυρμό, ότι αυτός που το έκανε θέλει να καταστρέψει την  μαρτυρία του Λίλλη», δήλωσε ο Γιώργος Γεωργίου. 

Follow me on Twitter

zannettos@sigmalive.com

Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του sigmalive.com. Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.
Top