News Local Ματσάκης:Κατά λάθος βρήκαν βαλίτσες-Θα βάλω τα χέρια μου στη Λίμνη

Ματσάκης:Κατά λάθος βρήκαν βαλίτσες-Θα βάλω τα χέρια μου στη Λίμνη

Την άποψη ότι οι έρευνες στα δύο σημεία που υπέδειξε ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος, στην Κόκκινη Λίμνη και στη Λίμνη Μεμί, γίνονται στα τυφλά και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των δυτών που συμμετέχουν, εξέφρασε σε δηλώσεις του στο Sigmalive ο ιατροδικαστής, Μάριος Ματσάκης.

«Χάνουμε τον καιρό μας και ταυτόχρονα χάνουμε και χρήματα. Καθυστερεί το έργο της διερεύνησης και βάζουμε σε κίνδυνο τους δύτες, λόγω του ότι δεν υπάρχει ορατότητα και λειτουργούν στα σκοτεινά. Ο πυθμένας της λίμνης είναι πολύ ανώμαλος, έχει λακκούβες, γκρεμούς και βρίσκονται σ΄ άμεσο κίνδυνο».

«Τη βαλίτσα την βρήκαν κατά τύχη»
Σχολιάζοντας την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εύρεση της τρίτης βαλίτσας ο κ. Ματσάκης, εξήγησε πως δυσκολία οφείλεται στα θολά νερά και πως ο ίδιος από την αρχή στηρίζει την άποψη ότι οι λίμνες πρέπει να αδειάσουν ώστε να βοηθήσουν στον εντοπισμό των ευρημάτων.

«Μια βαλίτσα είναι πιο εύκολο να βρεθεί. Έχει συγκεκριμένο σχήμα και συγκεκριμένο όγκο και θα έπρεπε ήδη να βρεθεί. Βεβαίως υπάρχει η δυσκολία του πυθμένα που δεν είναι καθαρός. Όταν μας είπαν για το Sonar, δήλωσα ότι είναι καλό όταν το νερό είναι σχετικά καθαρό. Εάν όμως έχει λάσπη δεν μπορείς να δεις, για αυτό το λόγο λέω ότι ψάχνουν στα τυφλά. Ακόμη και την πρώτη βαλίτσα την βρήκαν κατά τύχη».

Πρόθυμος να αποδείξει ότι το νερό δεν είναι τοξικό

Επαναλαμβάνοντας την άποψη ότι και οι δύο λίμνες πρέπει να αδειάσουν, ο κ. Ματσάκης δήλωσε πρόθυμος να βάλει τα χέρια του στα νερά της Κόκκινης Λίμνης, με σκοπό να αποδείξει ότι δεν πρόκειται για τοξικό περιβάλλον.

«Επιμένω ότι πρέπει να βγει το νερό από τις λίμνες όπου γίνονται οι έρευνες. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, διότι και να βρουν αυτό που ψάχνουν τώρα πάλι δεν θα είναι βέβαιοι ότι υπάρχει κάτι άλλο. Όσον αφορά την Κόκκινη Λίμνη, είπαν ότι είναι τοξικό το νερό και είναι δύσκολο να βγει. Εγώ τους προκαλώ να με αφήσουν να πάω να βάλω να χέρια μου, μέσα στο νερό της Κόκκινης Λίμνης. Ξέρω από χημεία. Δεν είναι τοξικό το περιβάλλον στην Λίμνη αλλά έχει μεγάλη ποσότητα συγκεκριμένου μετάλλου. Δεν ζήτησα να το πιούμε αλλά να το αφαιρέσουμε. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την εγωιστική στάση».

Επιμένει για Μαρνερίδη και τη Scotland Yard

Εκτός αυτών ο κ. Ματσάκης όλο αυτό το διάστημα, κάνει αναφορές στο ιατροδικαστική της ομάδας της Scotland Yard, για το οποίο επιμένει ότι δεν είναι ιατροδικαστής αλλά ιστοπαθολογος ο οποίος ειδικεύεται στις περιπτώσεις θανάτου παιδιών, και καμία σχέση δεν έχει με την υπόθεση που διερευνούν οι Αρχές της χώρας.

«Ο κ. Μαρνερίδης, το έχω πει ξανά ότιμ δεν βρίσκεται στη λίστα με τους εγκεκριμένοι ιατροδικαστές. Σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής Αστυνομίας τα οποία είναι καταχωρημένα στο διαδίκτυο, το όνομα του κ. Μαρνερίδη, δεν υπάρχει πουθενά. Πρόκειται για  ιστοπαθολόγος σε νοσοκομείο του Λονδίνου, που έχει ειδικό ενδιαφέρον για παιδιά. Κάνει νεκροψίες αλλά δεν είναι στη λίστα των ιατροδικαστών της βρετανικής Αστυνομίας, τουλάχιστον όσον αφορά ενήλικους».

Αυτό που τονίζει ο κ. Ματσάκης, είναι ότι ο κ. Μαρνερίδης δεν ασχολείται και ούτε ειδικεύεται στους φόνους, αλλά με νεκροψίες σε αφύσικους θανάτους και έχει γνώσεις σε αφύσικους θανάτους για βρέφη. Αυτή είναι η δουλειά του.

«Αυτό που λέω είναι ότι δεν χρησιμοποιείται από την βρετανική Αστυνομία. Οι υποθέσεις που διερευνά από ιατροδικαστικής πλευράς είναι δύσκολες υποθέσεις. Είναι καλό να έρχονται άτομα που έχουν περισσότερη εμπειρογνωματοσίνη πάνω σε ιατροδικαστικά θέματα», σημείωσε.

Αν βρει καλό δικηγόρο ο 35χρονος θα τη γλυτώσει

Τέλος, ο κ.Ματσάκης είναι πεπεισμένος ότι χωρίς τα αίτια θανάτου, τα οποία όπως σημείωσε δεν έχουν επισήμως ανακοινωθεί, δεν μπορεί να καταδικασθεί ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος.

Συγκεκριμένα εξηγείς ότι, «δεν έχω ακούσει τίποτα από τις αρμόδιες αρχές. Γίνονταν αρκετές, δύο και τρεις, λαμβάνουν μέρος ανθρωπολόγοι χωρίς ακόμη να καταλάβω το λόγο, γιατί οι ανθρωπολόγοι δεν είναι ιατροδικαστές. Μπορούν να καταλάβουν την φυλετική καταγωγή, αν είναι αρχαίος, το ύψος και άλλα. Αλλά ο ανθρωπολόγος δεν μπορούν να βρουν τα αιτία θανάτου. Αυτό που λέω είναι ότι δεν έχουν ιδέα, σε πιο σημείο βρίσκονται, ακούμε για κεφαλοκλύδωμα, για κτυπήματα στην κεφάλι. Ακούμε, ακούμε και έχω μεγάλες αμφιβολίες εάν όλα αυτά στέκονται και θέση μου είναι ότι εάν ο «Ορέστης» βάλει ένα καλό δικηγόρο θα είναι δύσκολο να καταδικαστεί για φόνο εκ προ μελέτης και αυτο γιατί δεν έχουμε αιτία θανάτου».

Top