News Local Επίθεση κατά Α. Μιχαηλίδη από το προσωπικό της Cobalt - ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Επίθεση κατά Α. Μιχαηλίδη από το προσωπικό της Cobalt - ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ανακοίνωση εξέδωσε το προσωπικό της εταιρείας CobaltAir, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στον Πρόεδρο του Δ.Σ. της εταιρείας για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλε για να κρατηθεί στη ζωή η αεροπορική εταιρεία. Παράλληλα, στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι ασκούν δριμεία κριτική στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέκο Μιχαηλίδη.

Αυτούσια η επιστολή:

"Εκφράζουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας στον Πρόεδρο, το ΔΣ της CobaltAir και τους στενούς συνεργάτες τους, για όλα όσα εκείνα προσφέρατε από ιδρύσεως της Cobalt Air, για να γίνει αυτή η πρώτη Κυπριακή Αερογραμμή. Πρότυπο τόσων και τόσων άλλων! Ευχαριστούμε για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν νυχθημερόν, ειδικά την τελευταία αυτή περίοδο, για να περισώσουν και να διασφαλίσουν την βιωσιμότητά της και την συνέχιση του έργου της, και συνάμα την διασφάλιση των δικών μας θέσεων εργασίας.  Μια προσπάθεια που για τον κο Μιχαηλίδη και την επιτροπή του, σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στα ΜΜΕ, θεωρήθηκε «ψευδαίσθηση».

Είδαμε με μεγάλη μας έκπληξη να δημοσιεύονται και να δηλώνονται ανακρίβειες και παραπλανητικά σχόλια από τον κο Μιχαηλίδη, με μοναδικό σκοπό να μετακυλίσουν τις ευθύνες που τους βαραίνουν και χωρίς να δίνουν το παραμικρό ίχνος ελπίδας για μια 2η ευκαιρία στην εταιρία αυτή. Αυτό αντικατοπτρίζεται από το γεγονός ότι, αντί να ανασταλούν οι εμπορικές δραστηριότητες της εταιρίας, διαρρέουν στα ΜΜΕ ότι θα ανακαλέσουν διαπαντός την συγκεκριμένη άδεια. Ποια η ζημιά του Κράτους και του κου Μιχαηλίδη εάν δοθεί στην εταιρία και τους υπαλλήλους της μια ευκαιρία; Γιατί αποφάσισαν να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους, όπως τα ΜΜΕ διαρρέουν, ενώ τυχόν αναστολή της άδειας και προσφερόμενη είναι και δυνατότητες αναδιοργάνωσης δίνει;

Διαβάζοντας από τα ΜΜΕ τα επιχειρήματα του κ. Μιχαηλίδη αναφορικά με την Cobalt Air, κρίνουμε ότι στερούνται κάθε σοβαρότητας, ενώ σε κάποιες άλλες εταιρίες δίνει μεγάλη αισιοδοξία, δημιουργώντας πολλά ερωτήματα. Επίσης, διαβάζοντας τις διάφορες ανακοινώσεις των κομμάτων που δήθεν υποκριτικά αγωνιούν για τους 300 υπαλλήλους της Cobalt Air, δεν έχουμε να σχολιάσουμε κάτι, παρά μόνο ότι θα ήταν καλύτερα να παρέμβουν, έτσι ώστε αν υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας αυτό να αξιοποιηθεί και όχι να κλείσει τελεσίδικα διά χειρός του κου Μιχαηλίδη και της επιτροπής του.

Σίγουρα, ο κ. Μιχαηλίδης, μετά την κατάληξη της Cyprus Airways, έγινε ειδικός στο κλείσιμο κυπριακών αεροπορικών εταιριών εις βάρος του Κύπριου καταναλωτή και χωρίς δεύτερη σκέψη για τους Κύπριους εργαζόμενους.

Εδώ, με ακόμη πιο προκλητικό τρόπο, αφού η Cobalt Air υπήρξε ιδιωτική εταιρεία που δεν ζήτησε ούτε και πήρε από το Κράτος 1 ευρώ, παρά μόνο προσέφερε. Εάν τα δημοσιεύματα περί οριστικής ανάκλησης ευσταθούν, είναι αξιοσημείωτη η σπουδή που επέδειξε ο κος Μιχαηλίδης και η επιτροπή του, για ακόμη μια φορά, να τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα η ελπίδα της εταιρίας και των υπαλλήλων της.

Παρακαλούμε ακόμα και την ύστατη στιγμή τους αρμόδιους φορείς όπως εμποδίσουν την τακτική του κ. Μιχαηλίδη, έτσι ώστε να δοθεί μια ευκαιρία στην εταιρία να αναζητήσει πιθανές λύσεις οι οποίες θα είναι προς όφελος των 300 περίπου άμεσα επηρεαζόμενων υπαλλήλων αλλά και άλλων έμμεσα εμπλεκόμενων, οι οποίοι αριθμούνται σε περίπου 200 άτομα. 

Τέλος, διερωτόμαστε ευλόγως κατά πόσο τα μέλη της Αρχής Αδειοδότησης Αεροπορικών Μεταφορών, της οποία προεδρεύει ο κος Μιχαηλίδης και με δεδομένη την σοβαρότητα του έργου που τους έχει ανατεθεί, υπόκεινται υπ’ αυτήν τους την ιδιότητα στην νομοθεσία του πόθεν έσχες.

 

Εκ του προσωπικού της εταιρίας

COBALT AIR"

Top