News Local Υπόθεση Μilkova:Αύριο η απόφαση δικαστηρίου για τον 27χρονο

Υπόθεση Μilkova:Αύριο η απόφαση δικαστηρίου για τον 27χρονο

Για αύριο Παρασκευή, στις 12:00, επιφύλαξε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου την απόφασή του για την ανανέωση ή μη του διατάγματος προσωποκράτησης του 27χρονου ιδιοκτήτη των σκύλων Rottweiler, σε σχέση με την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού της 46χρονης από την Βουλγαρία Petruna Milkova Nikolova.
 
Διέταξε επίσης ο 27χρονος να παραμείνει μέχρι τότε υπό κράτηση. 
 
Η Αστυνομία αιτήθηκε την ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησής του για άλλες έξι ημέρες, ενώ ο πατέρας του 27χρονου ηλικίας 54 ετών απολύθηκε εν αναμονή των αποτελεσμάτων των επιστημονικών εξετάσεων μετά και τις οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας χωρίς να κατηγορηθεί.
 
Στην σημερινή διαδικασία ανανέωσης προσωποκράτησης του 27χρονου ο εξεταστής της υπόθεσης υπαστυνόμος Σάββας Σάββα ανέφερε πως λήφθηκε γραπτή μαρτυρία από πρόσωπο το οποίο βρισκόταν στον ενιαίο χώρο του μηχανουργείου που διατηρεί ο 27χρονος. Σύμφωνα με αυτή, μια εβδομάδα πριν τον εντοπισμό της θανούσας και ενώ ο ίδιος εργαζόταν στον χώρο ένας από τους σκύλους του υπόπτου ήταν ελεύθερος και κινήθηκε προς το μέρος του, με αποτέλεσμα να φοβηθεί και να βγει πάνω σε μια σκαλωσιά.
 
Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο 27χρονος είχε δεμένο στην είσοδο του γκαράζ το σκύλο και ήταν επιθετικός και για αυτό δεν περνούσε από εκεί.
 
Επίσης προέκυψε γραπτή μαρτυρία από πρόσωπο που εργάζεται στην πιο πάνω περιοχή σύμφωνα με την  οποία πριν από ένα χρόνο περίπου και ενώ βρισκόταν στο μηχανουργείο του υπόπτου, ένας σκύλος του υπόπτου τον δάγκωσε στο χέρι με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα να πάει στον γιατρό.
 
Πρόσθεσε ότι ο ύποπτος είχε δεμένους στην είσοδο του μηχανουργείου του δύο σκύλους μαύρου χρώματος και ότι κάποτε τους άφηνε ελεύθερους να περιφέρονται σε ολόκληρο το ενιαίο τεμάχιο. Ο κ. Σάββα είπε πως στις 7 Μαρτίου 2018 έγινε αίτηση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου για άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του υπόπτου η οποία και εγκρίθηκε και τα διατάγματα επιδόθηκαν στις σχετικές εταιρείες. 
 
Επιπρόσθετα είπε πως οι εξετάσεις της Αστυνομίας βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη και πως από την ημερομηνία έκδοσης διατάγματος προσωποκράτησης του 27χρονου στις 2 Μαρτίου 2018 έχουν ληφθεί 32 καταθέσεις και έχουν γίνει τέσσερις έρευνες σε διάφορα τεμάχια του υπόπτου ή συγγενικών του προσώπων. Πρόσθεσε ότι έχει γίνει ακόμα μια έρευνα σε κατοικία για εντοπισμό του δίκαννου κυνηγετικού όπλου που αναζητείται ενώ μεσολάβησε και Σαββατοκύριακο. 
 
Ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε πως για συμπλήρωση του ανακριτικού έργου υπολείπονται να ληφθούν ακόμα 20 καταθέσεις τόσο εντός, όσο και εκτός Πάφου από το στενό συγγενικό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του υπόπτου, ενώ θα επιθεωρηθούν και άλλα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, τα οποία θα συνοδεύονται από γραπτές καταθέσεις, από ιατρούς που εξέτασαν την αλλοδαπό και από την άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του υπόπτου.
 
Επίσης ανέφερε πως θα ληφθούν καταθέσεις από όλα τα πρόσωπα με τα οποία είχε επικοινωνία την δεδομένη ημέρα ο ύποπτος, ενώ αναζητείται ένα πυροβόλο όπλο.
 
Ακόμη, συνέχισε, αναζητούνται οι δύο σκύλοι που σύμφωνα με την πληροφορία έχουν θανατωθεί από τον ύποπτο και τον πατέρα του καθώς και τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για την θανάτωση των σκυλιών. Επίσης, αναμένονται ακόμη τα αποτελέσματα των υπόλοιπων επιστημονικών εξετάσεων. 
 
Ο συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου, δικηγόρος Μιχάλης Β. Ιωάννου είπε πως πρέπει να εξεταστεί με προσοχή η άρση της ελευθερίας ενός ατόμου. 
 
Χαρακτήρισε μάλιστα υπερβολικό τον χρόνο των έξι ημερών της ανανέωσης του διατάγματος προσωποκράτησης του πελάτη του μετά από αίτημα της Αστυνομίας , αφού όπως ανέφερε το ανακριτικό έργο έχει ολοκληρωθεί και για αυτό σήμερα το πρωί ο φάκελος της υπόθεσης μετέβη στην Νομική Υπηρεσία για οδηγίες όσον αφορά τον παρά πέρα χειρισμό της. 
 
Ο κ. Ιωάννου είπε ακόμη πως εγκρίθηκε η άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και τα διατάγματα δόθηκαν στις εταιρείες.  
 
Ο εξεταστής της υπόθεσης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης του 27χρονου συμφώνησε ότι παραδόθηκε κατάλογος 69 τεκμηρίων στο δικαστήριο, αλλά αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να παραδοθεί κατάλογος με επιπρόσθετα τεκμήρια που πιθανόν να εντοπιστούν. 
 
Πρόσθεσε μάλιστα πως η 5η νεκροτομή στην σορό της 46χρονης θα γίνει στις 13 ή 14 Μαρτίου από την καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ Χαρά Σπηλιοπούλου που αναμένεται να αφιχθεί από την Ελλάδα μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη. 
 
Σε τοποθέτηση του δικηγόρου Μιχάλη Ιωάννου ότι οι ανακριτικές αρχές ζητούν την ανανέωση προσωποκράτησης του 27χρονου και πελάτη του για άλλες έξι ημέρες εν αναμονή της 5ης νεκροτομής ο κ. Σάββα απάντησε πως η Αστυνομία δεν κρατά κανέναν για αλλότριους σκοπούς. 
 
Σε σχέση με τα επεισόδια του παρελθόντος όπως τα αποκάλεσε  ο συνήγορος υπεράσπισης, ο κ. Σάββα  είπε ότι  για αυτά έχει  γραπτές μαρτυρίες – καταθέσεις που μπορεί να της παρουσιάσει ενώπιον του Δικαστηρίου. Η Αστυνομία είπε ο κ. Σάββα “δεν κατασκευάζει υποθέσεις”.
 
Ο δικηγόρος Μιχάλης Β. Ιωάννου, ωστόσο, ανέφερε  πως δεν μπορεί η” εύλογη υποψία” να στηριχτεί από περιστατικά του παρελθόντος. 
 
Από την πλευρά του ο  εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής είπε πως σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος ο 27χρονος μπορεί να καταστραφούν τεκμήρια. Ουσιαστικά σημείωσε, πως ο χρόνος που η Αστυνομία ζητά την ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης του υπόπτου σε συσχετισμό με τη σοβαρότητα της υπόθεσης δικαιολογείται και πως η κράτηση του 27χρονου δεν ζητείται για αλλότριους σκοπούς.
 
Σημειώνεται πως η 46χρονη εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένη σε απόσταση 300 μέτρων περίπου από το σημείο όπου διέμενε σε ενοικιαζόμενο υποστατικό με τον σύντροφο της στις 22 Φεβρουαρίου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Top