Βρίσκεστε εδώ: News» Local» Νέες λίστες με εταιρείες που απέσυραν καταθέσεις

Νέες λίστες με εταιρείες που απέσυραν καταθέσεις

Τέσσερις σελίδες με τα ονόματα 132 εταιρειών και ορισμένων φυσικών προσώπων που απέσυραν το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεών τους σε ευρώ, δολάρια και ρούβλια που διατηρούσαν σε κυπριακές τράπεζες αποκαλύπτει σε δημοσίευμα του το Πρώτο Θέμα.

Διαβάστε επίσης: Aναστασιάδης: “Ουδέποτε έδωσα προνομιακές πληροφορίες»

Οι μεταφορές χρημάτων έγιναν σε διάστημα 15 ημερών και συγκεκριμένα από την 1η μέχρι την 15η Μαρτίου. Την Παρασκευή 15 Μαρτίου, είχε συνεδριάσει το Eurogroup, στο οποίο αποφασίστηκε και επίσημα η επιβολή τέλους στις καταθέσεις εταιρειών και φυσικών προσώπων σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Κύπρου.

Οι συγκεκριμένες 132 εταιρείες και φυσικά πρόσωπα, απέσυραν το σύνολο των καταθέσεων τους σε ευρώ, δολάρια και ρούβλια, τις οποίες μετέφεραν σε άλλα τραπεζικά ιδρύματα εκτός Κύπρου.

Η αποκάλυψη της λίστας, που αποδεικνύει ότι η εκροή καταθέσεων από τις κυπριακές τράπεζες σε άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εκτός Κύπρου έγινε μαζικά, δημιουργεί υποψίες ότι ορισμένοι είχαν εμπιστευτική πληροφόρηση για τις αποφάσεις που θα λαβάνονταν από τις υπόλοιπες 16 χώρες της Ευρωζώνης ως αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων της κυπριακής οικονομίας.

Στις λίστες βρίσκεται και η εταιρεία Loutsios & Sons Ltd, η οποία μετέφερε καταθέσεις 21 εκ. Ευρώ σε βρετανική τράπεζα, ενώ ο ιδιοκτήτης της εταιρείας φέρεται να έχει συγγενικές σχέσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Η πρώτη στήλη είναι ονομάτα εταιρειών και φυσικών προσώπων, στη δεύτερη καταγράφονται τα ποσά που αποσύρθηκαν, στην τρίτη στήλη αναφέρεται το ποσό που αποσύρθηκε στο αντίστοιχο νόμισμα, στην τέταρτη το νόμισμα και στην πέμπτη και τελευταία στήλη αναφέρεται η ημερομηνία της μεταφοράς.

Name

Name

Name

Name

Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του sigmalive.com. Οποιοσδήποτε μη κόσμιος σχολιασμός θα διαγράφεται.

slide1
slide2
slide3
slide4
slide5
slide6
Κάντε κλίκ για άνοιγμα οδηγιών Login.
up