News Greece SL Καταζητείται Κύπρια γυναίκα αράχνη-Πλοκάμια χρυσού σε Ζυρίχη

Καταζητείται Κύπρια γυναίκα αράχνη-Πλοκάμια χρυσού σε Ζυρίχη

Κύπρια δικηγόρο καταζητούν οι ελβετικές αρχές. Η υπόθεση αφορά εμπλοκή της Τζώρτζιας Ευσεβίου και του συζύγου της Νίκου Λάσκαρη σε υπεξαίρεσης πλακών χρυσού και εκατομμυρίων από τους λογαριασμούς Λετονού μεγιστάνα.

Την υπόθεση έφερε στο φως η ελλαδική εφημερίδα «Παρασκήνιο», αναφέροντας, συγκεκριμένα, ότι οι Ελβετικές Αρχές ζήτησαν από την Ελληνική Αστυνομία τη σύλληψη και την έκδοση της Τζώρτζιας Ευσεβίου, προκειμένου να ανακριθεί για μεγάλη υπόθεση υπεξαίρεσης που αφορά 915 κιλά χρυσού και 57 εκατομμύρια ευρώ.

Τα γεγονότα της υπόθεσης

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι ελβετικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης τόσο για τη συγκεκριμένη όσο και για τον σύζυγό της. Το ένταλμα του συζύγου της ουσιαστικά απενεργοποιήθηκε, αφού ο ίδιος παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑΑ Αθηνών και ανέφερε ότι υπάρχει όντως μια διαφορά αυτού με τον Λετονό μεγιστάνα, ωστόσο, σημείωσε, αυτό είναι ένα θέμα που θα τύχει διευθέτησης. Πέραν τούτου, δεν κατηγορήθηκε από τις Αρχές και αφέθηκε ελεύθερος.

Η απάντηση αρχών Κύπρου για καταζητούμενη κροίσο δικηγόρο

Για την Ευσεβίου, ωστόσο, το ένταλμα παραμένει ενεργό, αφού η εν λόγω είναι κυπριακής καταγωγής.

Όλα ξεκίνησαν μετά από νομικές ενέργειες που έκανε τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ελβετία ο Λετονός επιχειρηματίας Μιχαήλ Σουμπότινς, σύμφωνα με το δημοσίευμα, που δραστηριοποιείται στην αγοραπωλησία χρυσού μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Η γνωριμία του ζεύγους με τον Λετονό

Ο ίδιος ο Σουμπότινς αναφέρει ότι γνωρίστηκε με το ζεύγος το 2014 και η Κύπρια δικηγόρος του παρουσιάστηκε ως εξέχουσα νομικός και ο σύζυγός της ως έμπειρος στα οικονομικά. Οι δυο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Παρασκήνιο», του έλεγαν ότι χειρίζονταν μεγάλες οικονομικές συμφωνίες σε παγκόσμιο επίπεδο, είχαν υψηλές διασυνδέσεις στις ΗΠΑ, στην Ελβετία και στην Ελλάδα και βοηθούσαν με τις γνώσεις τους και τις ικανότητές τους επιχειρηματίες και πολιτικούς.

Τότε, ο Λετονός επιχειρηματίας τους αποκάλυψε εταιρεία του που εμπορευόταν μεγάλες ποσότητες χρυσού και αντιμετώπιζε προβλήματα με τις τράπεζες και το ζεύγος προθυμοποιήθηκε να τον βοηθήσει.

Στη συνέχεια, όμως, η δικηγόρος του είπε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και το ερευνά ο εισαγγελέας της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, και ότι δήθεν είχε μαζί του πολύ καλές σχέσεις, οπότε έπεισε τον Αμερικανό Εισαγγελέα να μην ασκήσει ποινική δίωξη.

Ποια είναι η Κύπρια.. κροίσος

Πρόκειται για διαζευγμένη γυναίκα, η οποία διέμενε στο παρελθόν στη Λευκωσία. Οι αναφορές στο βιογραφικό της σημειώνουν, μεταξύ άλλων, ότι η ίδια είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Κύπρου από το 1996, κάτι που σύμφωνα με έρευνα δεν φαίνεται να ισχύει.

Ίδιες αναφορές, εξάλλου, επισημαίνουν το σπουδαίο νομικό παρελθόν της Ευσεβίου, αφού διετέλεσε, ως λένε, νομικός σύμβουλος του πρώην Γ.Γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, καθώς επίσης και του κατοχικού ηγέτη Ραούφ Ντεκτάς!

Η ίδια παντρεύτηκε τον Νίκο Λάσκαρη, σε ένα γάμο που στοίχισε ούτε λίγο ούτε πολύ 2 εκατομμύρια, σε μια πολυτελέστατη τελετή στην Τζια, όπου καλεσμένη ήταν η αφρόκρεμα των ελληνικών επιχειρήσεων κι όχι μόνο. Ο επιχειρηματίας Νίκος Λάσκαρης, που κατάγεται από την Ξάνθη, ασχολείται με πολύτιμους λίθους και μέταλλα στην Ελβετία και με έδρα τη Ζυρίχη.

Το εκλεκτό μενού, μάλιστα, τότε, το είχε αναλάβει ο Λευτέρης Λαζάρου, ο Χριστόφορος Πέσκιας και τα γλυκά ο Στέλιος Παρλιάρος. Ήταν ένας γάμος που μονοπώλησε το ενδιαφέρον το καλοκαίρι του 2015.

Ελλαδικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το ζευγάρι γνωρίστηκε τυχαία στη Ζυρίχη κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού μίτινγκ, στο οποίο συμμετείχαν και οι δύο. Τους ένωνε η κοινή αγάπη για το μπάσκετ. Αυτό το απέδειξαν έμπρακτα τον Μάιο του 2015, όταν απέκτησαν το 41%, με στόχο το 90%, των μετοχών της ΚΑΕ Άρης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αύξησης κεφαλαίου, βάζοντας το ποσό των 800.000 ευρώ σε δύο δόσεις, στις αρχές Μαΐου και στα μέσα Ιουνίου.

Οι νεότερες εξελίξεις

Δεν έχει γίνει γνωστό στο παρόν στάδιο αν οι κυπριακές αρχές ενημερώθηκαν για το εν λόγω ένταλμα της Κύπριας δικηγόρου. Στη Θεσσαλονίκη, οι παίκτες του Άρη Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε οικονομική στενότητα, αφού οι Αρχές έχουν δεσμεύσει τα τραπεζικά τους στοιχεία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ρευστότητα.

 

Top