Lifestyle Subjects «ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ»

«ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ»

Η τρυφερή κωμωδία «Κορίτσια Ημερολογίου», ανεβαίνει από το Θέατρο Λέξη, αυτό τον Δεκέμβριο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τσιάκκα, στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών. 

Με ευαισθησία και συνάμα με χιούμορ, το έργο πραγματεύεται το θέμα του καρκίνου, με ένα μοναδικό τρόπο . και στην ουσία γίνεται ένας ύμνος για την αγάπη και την φιλία

Βασισμένη σε πραγματική ιστορία, η ομώνυμη ταινία «Calendar Girls» πρωτοπαίχτηκε στον κινηματογράφο από τον Tim Firth με πρωταγωνίστριες την Helen Mirren και την Julie Walters, ενώ ακολούθησε η θεατρική διασκευή. 

Προσαρμοσμένο στην κυπριακή πραγματικότητα, το «Κορίτσια Ημερολογίου», μ’ ένα εξαιρετικό καστ και επαγγελματίες συντελεστές, αποσκοπεί στο να προκαλέσει το αβίαστο γέλιο των θεατών και συνάμα να συγκινήσει και να ενημερώσει γύρω από ένα θέμα που απασχολεί έντονα το κοινό.

«Κορίτσια Ημερολογίου», ένας ύμνος για τη ζωή και τη φιλία.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Πέντε γυναίκες που ζουν σ’ ένα κυπριακό χωριό μαζεύονται για να τα πουν, να κάνουν γυμναστική και ταυτόχρονα να διοργανώσουν διάφορες εκδηλώσεις του χωριού τους. 

Ο άντρας της μιας, η ψυχή της παρέας, άρρωστα με καρκίνο κι ο τρόπος που αντιμετωπίζει την ασθένεια είναι μοναδικός.

Προσπαθεί να κάνει τη γυναίκα και τις φίλες τους να εξοικειωθούν με το γεγονός, να νιώσουν άνετα και να μην τον λυπούνται.

Γενικότερα η στάση του απέναντι σ’ αυτό που του συμβαίνει γίνεται ένα μάθημα ζωής για τους γύρω του.

Εν τέλει ο άντρας αυτός πεθαίνει, αφήνοντας σ’ όλους, όχι μόνο μια γλυκιά ανάμνηση, αλλά και μια ουσιαστική στάση ζωής.

Μετά από λίγο καιρό, οι κοπέλες αποφασίζουν να ανακαινίσουν την αίθουσα αναμονής του ογκολογικού, η οποία βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Για να μαζέψουν χρήματα αποφασίζουν, μετά από πολλούς δισταγμούς, να κάνουν μια τολμηρή φωτογράφηση και να εκδώσουν ένα ημερολόγιο, ελπίζοντας ότι αυτό θα τους αποφέρει τα χρήματα που χρειάζονται.

Το ημερολόγιο γίνεται ανάρπαστο αλλά δημιουργεί πολλές αναταραχές στην προσωπική τους ζωή, αφού έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές αντιδράσεις απ’ τον περίγυρό τους. Η μεταξύ τους σχέσεις κλονίζονται επίσης, λόγω της μεγάλης δημοσιότητας που παίρνει το θέμα.

Τελικά, αφού περάσουν μια μεγάλη κρίση, αυτό που θα τις ενώσει θα είναι αυτό που διδάχτηκαν απ’ την στάση ζωής του άντρα της παρέας, ο οποίος απεβίωσε από την ασθένεια…

Πρωταγωνιστούν: Χριστίνα Παυλίδου / Έλενα Ευσταθίου / Ζωή Κυπριανού / Σοφία Καλλή / Μαρίνος Χατζηβασιλείου / Κύνθια Παυλίδου / Μαρίνος Κόνσολος / Χριστίνα Κωνσταντίνου / Χρήστος Νικολάου

Σκηνοθεσία  Γιώργος Τσιάκκας / Διασκευή Χριστίνα Κωνσταντίνου /Σκηνικά Σόσε Εσκιτζιάν / Κοστούμια Μιράντα Θεοδωρίδου / Μουσική Επιμέλεια Χριστίνα Κωνσταντίνου / Φωτισμοί Γιώργος Λάζογλου / Video Art Χρήστος Αντρέου / Φωτογραφίες Ειρήνη Θεοδώρου

 

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: 7 Δεκεμβρίου, 2013 / 20:30

[Όλα τα έσοδα από την πρεμιέρα της παράστασης θα δοθούν στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου].

ΧΩΡΟΣ: Θέατρο Λατσιών

ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Παρασκευή & Σάββατο 20:30, Κυριακή 18:30

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 70 000 146

Εισιτήρια προπωλούνται στα περίπτερα So Easy Stores παγκύπρια και στην ιστοσελίδα www.soldoutticketbox.com

 

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ:                                                       .

Zorpas Catering, Carrefour, Krypto Security, Euroblinds 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ:

Αντικαρκινικός σύνδεσμος Κύπρου

Gallery
Top