Lifestyle Showbiz TELETHON 2013: Ας μιλήσει η καρδιά μας!

TELETHON 2013: Ας μιλήσει η καρδιά μας!

Ο Σύνδεσμος Μυοπαθών Κύπρου και το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, συνδιοργανώνουν και φέτος για 19η χρονιά το Telethon, ένα διεθνή φιλανθρωπικό θεσμό, με στόχο τη στήριξη των μυοπαθών συνανθρώπων μας, καθώς επίσης και την οικονομική χορήγηση ερευνητικών προγραμμάτων του Ινστιτούτου  Νευρολογίας και Γενετικής. Το φετινό σλόγκαν είναι σύντομο αλλά λέει πολλά: «Ας μιλήσει η καρδιά μας»!

Το πρόγραμμα του φετινού TELETHON καθώς και τα διαφημιστικά σποτ που θα προβάλλονται γι αυτόν, παρουσιάστηκαν την Πέμπτη, σε δημοσιογραφική διάσκεψη, σε χώρο του Ινστιτούτου. Στο χαιρετισμό του ο Φίλιππος Πατσαλής Καθηγητής και  Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των περσινών εκδηλώσεων: «Κάθε χρόνο, μέρος των εσόδων του TELETHON καλύπτει ιατρικές και άλλες κοινωνικές ανάγκες του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου. Για το 2012, το ποσό αυτό ανήλθε στις €120.000 και κάλυψε, όπως κάθε χρόνο, κατ’ οίκον φυσιοθεραπεία, αγορά φορητών αναπνευστήρων, αγορά μηχανών και μάσκες οξυγόνου, ενοικιάσεις τροχοκαθισμάτων, αγορά φαρμάκων, εξετάσεις MRI, ορθοτικά πέλματα και άλλες εξετάσεις και αναλύσεις, επεμβάσεις γαστροστομίας, επισκέψεις σε χειρούργους, νευρολόγους, παιδοψυχίατρους κ.α.. Επίσης, το TELETHON χρηματοδότησε ερευνητικά προγράμματα, τα οποία διεξάγονται από στο Ινστιτούτο».

«Η επιτυχία του Telethon, είναι για μας μονόδρομος και πηγή ζωής», είπε στο χαιρετισμό του, ο Πάμπος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου, «για να μην υποχρεωθούμε να περιορίσουμε ή ακόμα και να αναστείλουμε τις υπηρεσίες που παρέχουμε στα άτομα με αναπηρίες. Θεωρούμε προσβλητική για την κοινωνία που ζούμε, οποιαδήποτε μείωση σε επιδόματα και παροχές προς τα άτομα με αναπηρίες. Μια τέτοια πράξη θα γκρεμίσει όσα με κόπους έχουν κτιστεί τις προηγούμενες δεκαετίες ενώ οι παροχές προς άτομα με αναπηρίες στην χώρα μας, είναι ακόμα σε χαμηλά επίπεδα σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια μας σαν κοινωνία. Εξ άλλου το επίπεδο μας σαν κοινωνία, κρίνετε και από την αντιμετώπιση που έχουμε προς τα άτομα με αναπηρίες».

Φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μεγάλος χορηγός είναι η ΟΠΑΠ Κύπρου, και χορηγός επικοινωνίας, ο Εκδοτικός Οίκος ΔΙΑΣ και η Τηλεόραση ΣΙΓΜΑ. Υποστηρικτές των διαφόρων εκδηλώσεών που έχουν προγραμματιστεί είναι η Russian Commercial Bank, η Petrolina και η θυγατρική της PPT Aviation Services, οι Υπεραγορές AlphaMega, οι Κυπριακές Αερογραμμές και άλλοι.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
Παρασκευή 14 Ιουνίου - Πανηγύρι Χαράς
Ένα απόγευμα γεμάτο ζωντάνια, παιχνίδι και ψυχαγωγία για μικρούς και μεγάλους στο Πάρκο Ακρόπολης μεταξύ των ωρών 18.00 το απόγευμα και 21.00. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το TELETHON και η Κοινοτική Αστυνόμευση Λευκωσίας. Στην εκδήλωση θα υπάρχουν πολλά παιχνίδια και τοίχος αναρριχήσεων, ζωγραφική προσώπου, φαγητό που θα ετοιμάσει η εταιρία Catercom, μουσική με DJ καθώς και η μπάντα του Δήμου Στροβόλου.

Σάββατο 15 Ιουνίου – Έρανος στις υπεραγορές
Οι εθελοντές του TELETHON θα διεξάγουν έρανο σε υπεραγορές παγκύπρια.

Τρίτη 18 Ιουνίου - Συναυλία στο Προεδρικό Μέγαρο
Η Μαργαρίτα Ζορπαλά και η Διάσταση θα δώσουν συναυλία στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 21.00. Θα προηγηθεί κοκτέιλ στις 20.00. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προεδρικού ζεύγους. Η τιμή εισιτηρίου είναι 30 ευρώ και κρατήσεις γίνονται μέσο του γραφείου του TELETHON στο Ινστιτούτο. Υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι η Russian Commercial Bank, οι υπεραγορές αλφαμέγα, η Iron FX, Phtos Photiades διανομείς, και η εταιρία α/φοι Λανίτη.

Τετάρτη 19 Ιουνίου – Έρανος σε γραφεία
Οι εθελοντές του TELETHON θα διεξάγουν έρανο σε γραφεία κυβερνητικών υπηρεσιών και ιδιωτικών εταιριών.

Πέμπτη 20 Ιουνίου - Τηλεμαραθώνιος από την Τηλεόραση ΣΙΓΜΑ
Στις 21.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ο Τηλεμαραθώνιος του TELETHON από την Τηλεόραση ΣΙΓΜΑ. Πρόκειται για ένα ζωντανό, πολυδύναμο πρόγραμμα με στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό με έντονη ψυχαγωγική διάθεση. Το πρόγραμμα θα πλαισιώνουν καλλιτεχνικά οι Γιώργος Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Πετράκης, Σοφία Πατσαλίδου, Μάριος Κούμας, το Φωνητικό Σύνολο Potenzia, ο Χρίστος Γρηγοριάδης και οι In Unison, ενώ το Telethon ευχαριστεί τον  Άλεξ Παναγή για την αφιλοκερδή συνεισφορά του. Όπως κάθε χρόνο οι τηλεθεατές θα μπορούν να κάνουν την εισφορά τους καλώντας τον αριθμό 1494. Το τηλεοπτικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα.

Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του sigmalive.com. Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.
Top