Lifestyle Press Releases «Blood on the Rocks» του Μιχάλη Μαυροθέρη

«Blood on the Rocks» του Μιχάλη Μαυροθέρη

Η εκδοτική εταιρία a bookworm publication σας προσκαλεί στη παρουσίαση της αγγλόφωνης ποιητικής συλλογής του Μιχάλη Μαυροθέρη με τίτλο «Blood on the Rocks», φιλοτεχνημένη με σκίτσα του ιδίου. 
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Άρτος, στις 10 Ιουλίου 2013 και ώρα 19:30. 
 
Χώρος: 
Πολιτιστικό Ίδρυμα Άρτος / www.artosfoundation.org
Λεωφόρος Αγίων Ομολογητών 64, Λευκωσία / 22445455 
Για περισσότερες πληροφορίες: 
22347797 / contact@abookwormpublication.com
 
Η ποιητική συλλογή - «Blood on the Rocks»
 
Εξήντα πέντε στο σύνολο ποιήματα που πρόεκυψαν μέσα από εναπομείναντες εικόνες και συναισθήματα διαφόρων εικοσιτετράωρων. 
«Endless fuckups in a messed up world», όπως το εξηγεί ο συγγραφέας.
 
«Το κάθε ποίημα ξεπήδησε από μέσα μου όπως μια τρομαγμένη γάτα μέσα από κάδο σκουπιδιών. Ναι, αυτό χαρακτηρίζει απόλυτα το πως τα ποιήματα ξετρύπωσαν από το μυαλό μου και βρέθηκαν πάνω στο χαρτί […] Η έμπνευσή μου είμαι εγώ ο ίδιος, σαν ύπαρξη, εσύ, και ο οποιοσδήποτε αλληλεπιδρά μαζί μου στο χωροχρόνο […] Ποίηση είναι η ύπαρξή μας, ο πειραματισμός και οι πράξεις μας, μέσα στον χρόνο. Δεν είναι καμιά εκπαιδευόμενη φιλολογική θεωρία. Την ποίηση πρώτα απ’ όλα την ζεις. Έπειτα, ότι υπάρχει στο χαρτί, είναι τα αποφάγια ενός λαίμαργου ρολογιού στην οροφή κάποιου ετοιμόρροπου κτιρίου […] Η έκδοση αυτή δεν γράφτηκε στα αγγλικά επειδή απλά έτσι μου βγήκε. Γράφτηκε στα αγγλικά γιατί το χρωστούσα σε πολύ κόσμο που με βοήθησε, φίλους απ’ την Αμερική, καθηγητές αλλά και συγγραφείς, που με την δουλειά τους μου έδωσαν κουράγιο να γράφω και να δουλεύω τις λέξεις […] Το βιβλίο αυτό θα ταξιδέψει στην Αμερική, θα φτάσει στα χέρια ποιητών όπως οι Paul Muldoon και Dan Fante, ανθρώπων που κρατούν ζωντανή την πραγματική τέχνη της συγγραφής. Επιπλέον θα διαδοθεί σαν ‘chap book’ στους συγγραφικούς κύκλους της χώρας». 
 
Ο συγγραφέας – Μιχάλης Μαυροθέρης
 
Το πάθος του για τις ψυχαναλυτικές θεωρίες του Φρόιντ, τον ώθησε να ακολουθήσει σπουδές Ψυχολογίας και Αγγλικής Φιλολογίας στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβανίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκεί ανακάλυψε την αγάπη του για τη λογοτεχνία και τη φιλολογία κι εκεί αντιλήφθηκε πως αυτό που πραγματικά ήθελε να κάνει, ήταν να γράφει, κάτι που ήταν –και είναι- η μόνη ελευθερία που ένιωθε και νιώθει. 
 
Name
 
«Γράφω γιατί, μάλλον, αν δεν γράφω, θα τρελαθώ. Γράφω για να γράφω, θέλοντας να βγάλω μια κραυγή αγωνίας, απαισιοδοξίας, μανίας και ίσως υπαρξιακής θλίψης και παράδοξης ευτυχίας […] Μέσα από το γράψιμο πάντα αναζητούσα, και αναζητώ, τη λογική σ' ένα ανιαρό κόσμο, λες και ψάχνω το θεό και το νόημα πίσω απ’ τη ματαιοδοξία της εποχής και της γενιάς μου, πίσω απ’ την μάσκα της ψευδοιδεολογίας και του σύγχρονου φιλελεύθερου πνεύματος που μοιάζει πιο συντηρητικό, ψεύτικο και καχεκτικό απ' οτιδήποτε… ‘συντηρητικό’ […] Διανύουμε μια ακμαία πνευματική περίοδο -παρόλα αυτά ασθενική- η οποία δομείται πάνω στην εδραιωμένη παρακμή, την οποία αποδέχεται και ανέχεται ο σύγχρονος άνθρωπος. Αυτό με έβγαλε στον δρόμο, για εφτά μήνες, για ν’ ακολουθήσω τα χνάρια του Κέρουακ και του Κάσσιντυ στην Αμερική. Δεν βρήκα, ούτε είδα τίποτα, απλά εμπέδωσα τον εαυτό μου […] Ερχόμενος στην Κύπρο, μετά από μια βδομάδα, απλά… βαρέθηκα. Με κούρασε η προβλεψιμότητα της ζωής, η δηθενιά, και γενικώς η υπερανάλυση της βλακείας, είτε κοινωνικής φύσεως, είτε πολιτικής. Κι η ζωή μου έγινε μια ατέλειωτη μπαρότσαρκα, ένα πάρτι, χωρίς ιδιαίτερο νόημα, γεμάτο βαρεμάρα. Παρόλα αυτά βρήκα την ευκαιρία να μελετήσω τους ανθρώπους και τις παράδοξές τους συμπεριφορές, να διερωτηθώ για την πηγή της ηλιθιότητας και της δημιουργικότητάς τους». 
 
Name
 
Name
 
Top