Lifestyle Health Απάντηση ΠΑΣΥΚΙ στο Υπ.Υγείας: Ο αγώνας δεν θα τερματιστεί

Απάντηση ΠΑΣΥΚΙ στο Υπ.Υγείας: Ο αγώνας δεν θα τερματιστεί

Απάντηση στα όσα αναφέρθηκαν στη δημοσιογραφική διάσκεψη του Υπουργου Υγειας Κωνσταντίνου Ιωάννου, έδωσε μέσω ανακοίνωσής της η ΠΑΣΥΚΙ.

Να θυμίσουμε ότι το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας βρίσκεται στον «αναπνευστήρα», καθώς άλλοι δύο γιατροί υπέβαλαν χθες την παραίτησή τους, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να αντέξουν τις «εξαντλητικές συνθήκες εργασίας».

Να σημειωθεί ότι δυο γιατροί οδηγούνται σε δίκη στις 28/9 αναφορικά με την υπόθεση. 

Πειθαρχική έρευνα εναντίον του δασκάλου που βρισκόταν στο δημοτικό σχολείο του άτυχου Σταύρου την περασμένη Παρασκευή, θα διατάξει το Υπουργείο Παιδείας.

Επίσης, στη δημοσιότητα δόθηκε το πόρισμα του Υπουργείου Παιδείας για τον θάνατο του 10χρονου Σταύρου Γιωργαλλή.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. συνειδητά επιλέγει να μην υποκύψει στον πειρασμό να απαντήσει δημόσια και τεκμηριωμένα, στις αιχμές, ανακρίβειες και τους ανυπόστατους χαρακτηρισμούς του Υπουργού, δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεση.

Χθες απαντήσαμε με ενότητα, ομοφωνία σε κάθε Κασσάνδρα που μας ήθελε να σκύβουμε το κεφάλι στον εργασιακό εκφοβισμό, στην ταπείνωση, φωνάζοντας ότι  οι ασθενείς των κρατικών νοσηλευτηρίων δεν είναι 2ης ποιότητας. Απαιτούμε σωστή στελέχωση, σωστές συνθήκες εργασίας, καλό εξοπλισμό, εκπαίδευση και ανθρώπινο περιβάλλον για άσκηση της ιατρικής μας:

• Αποδείξαμε ότι η προσπάθεια ορισμένων να πλήξουν την αξιοπρέπεια του ιατρικού  επαγγέλματος και την ιερή σχέση εμπιστοσύνης ιατρού ασθενή δεν θα γίνει ανεκτή.

• Συνενώσαμε και κινητοποιήσαμε ολόκληρο τον Ιατρικό κόσμο Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, τους Επιστημονικούς Συλλόγους, τις Επιστημονικές Εταιρείες, τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και αποδείξαμε ότι κανένα συμφέρον πολιτικό ή οικονομικό δεν μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη στην προάσπιση του δικαίου και στείλαμε ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

• Μετριάσαμε την ακραία ρητορική μίσους που τα Μ.Μ.Ε. καλλιέργησαν, κατευθυνόμενα από γνωστούς κύκλους, κατά των ιατρών.

• Αποδείξαμε την αποφασιστικότητά μας εν γνώσει μας για τον επικοινωνιακό αντίκτυπο.

• Οδηγήσαμε σε επίγνωση των λάθος χειρισμών τόσο την Αστυνομία Κύπρου όσο και το Υπουργείο Υγείας, και θέλουμε να πιστώσουμε με ειλικρίνεια τις απολογίες τους.

• Και το σημαντικότερο, πετύχαμε την κοινωνική, πολιτική και κυβερνητική αφύπνιση για τις ελλείψεις του Συστήματος Υπηρεσιών Υγείας και την δέσμευση του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε άμεσα διορθωτικά μέτρα.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. απευθύνει έκκληση προς όλους, Κυβέρνηση, Νομοθετική Εξουσία, Δικαστική Εξουσία, Ιατρούς και λοιπούς λειτουργούς υγείας, να επιδείξουν σύνεση και συναίνεση, ώστε να διαμορφωθεί ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο σύστημα υγείας που θα παρέχει στον Κύπριο Πολίτη Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες Υγείας.

Ο αγώνας μας δεν θα τερματιστεί αν δεν επιτευχθεί ο τελικός στόχος, που είναι η δυνατότητα άσκησης ποιοτικής ιατρικής με ασφάλεια για τον ασθενή και τον ιατρό. 

Top