Lifestyle Culture Theater O Achim Weiland παρουσιάζει το έργο "Fear Industry"

O Achim Weiland παρουσιάζει το έργο "Fear Industry"

Fear Industry – 32 Operatic Acts for Stage and Real Life – Europe Tour 2015 Promo from Achim Wieland on Vimeo.

Ο Σκηνοθέτης Achim Weiland θα παρουσιάσει το έργο "Fear Industry" στην Κύπρο μέσα στα πλαίσια του Fringe Festival Cyprus (Buffer Fringe) το Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014 στις 9 μμ στην Μεσαιωνική Τάφρο παρά το Λήδρα Πάλας

Το έργο αυτό συνδυάζει θέατρο με Όπερα, και με μια διάθεση από Stand-Up Performance  καταπιάνεται με έννοιες των πραγματικών και φανταστικών φόβων όπως τους αντιλαμβανόμαστε στην σημερινή κοινωνία. Η παράσταση που ανέβηκε με δύο ηθοποιούς, μία σοπράνο και άριες και τραγούδια από τους Händel, Purcell, Taverner, Wolf, Pärt, προτείνει ένα «ζωντανό αρχείο». Συνδυάζει προσωπικές ιστορίες, αναλυτικά κείμενα και ιστορικές ομιλίες σε ένα μοναδικό θεατρικό έργο τέχνης . Η παράσταση ρίχνει φως στην προέλευση του φόβου και τα κοινωνικά, πολιτικά και πολιτιστικά κίνητρα που ενισχύουν και χειραγωγούν τους φόβους αυτούς.

«Ο τίτλος από μόνος του φανερώνει πόσο φιλόδοξη είναι η νέα θεατρική δουλειά του Achim Wieland, σε μια ακόμη συνεργασία του με τους ταλαντούχους ηθοποιούς, Μάριο Ιωάννου κaι Έλενα Καλλινίκου. Μια συναρπαστική εναλλαγή χαρακτήρων και περιστάσεων, σε συνδυασμό με καίριες μουσικές παρεμβάσεις από τη σοπράνο Μαριάννα Σουρή…»

Το έργο αποστάζει ιστορικές ομιλίες, προσωπικές ιστορίες, αναλυτικά κείμενα και εξομολογήσεις από το YouTube σε μια διάχυτη και διεισδυτική ποικιλία από προσωπικές μαρτυρίες και δημόσιες διακηρύξεις. Τώρα φοβόμαστε ακόμη περισσότερο από θανατηφόρες μέλισσες μέχρι ναρκομανείς, πυρκαγιές, παιδόφιλους, θανατηφόρες ασθένειες, κατασκοπεία μέσω του διαδικτυακού χώρου, την γρίπη των πτηνών, τα γηρατειά, τις τρελές αγελάδες, τους μετανάστες, τον άνθρακα, τις ρυτίδες, την περιβαλλοντική κατάρρευση  και  ας μην ξεχνάμε  και τους τρομοκράτες.

«Αυτό το ηχηρό μήνυμα, με όλες του τις προσωπικές, πολιτιστικές και πολιτικές προεκτάσεις, κατατάσσει αυτή την παράσταση στην κατηγορία της τέχνης ως αφύπνισης… [αναδεικνύοντας] εκφάνσεις αυτής της καλλιέργειας του φόβου, παντού, σε όλο της το μεγαλείο.»

Χριστίνα Γεωργίου, ΑΝΕΥ, Vol. 52

Με βάση την αρχική απόδοση του έργου που έκανε την πρεμιέρα του στο Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ τον Μάιο του 2014, η πρόσκληση από  το 1ο «Κυπριακό Fringe Festival» θα αναδείξει και πάλι το «Fear Industry Project» (2015/16) το όποιο  θα επεκταθεί σε έξι συμμετέχουσες Ευρωπαϊκές Πόλεις / Θέατρα (Άμστερνταμ, Μαδρίτη, Ζυρίχη, Αθήνα, Στουτγάρδη, Λονδίνο) Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες από την κάθε χώρα θα συνεργαστούν με την ομάδα της Κύπρου, στην γλώσσα της αντίστοιχης χώρας, έτσι ώστε να επεκταθούν στο θέμα του φόβου.

Συμμετέχοντες / Καλλιτέχνες:

Achim Wieland (Σκηνοθεσία/Ιδέα), Δραματουργία/Σενάριο: Μαζί με τους ηθοποιούς Μάριο Ιωάννου, Έλενα Καλλινίκου, Μαριάννα Σουρή (Σοπράνο) και  and φιλική συμμετοχή Oya Akin, Lilia Khatchatrian (Πιάνο), Sossee Eskidjian (Σκηνικά, Κοστούμια), Γιώργος Λάζογλου (Φωτισμός), Πάνος Μπαρτζής (Ήχος και Μουσική). Με ηχογραφήσεις από Händel, Purcell, Wolf, Taverner, Pärt.

Μεσαιωνική Τάφρο παρά το Λήδρα Πάλας
Ημερομηνία: Σάββατο, Οκτώβριος 18, 2014
Ώρα: 21:00 (Κεντρική Σκηνή)
Video Trailer: https://vimeo.com/105717995

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε:
Μάριος Ιωάννου: +357.99286908, marios_ioannou1971@yahoo.com
ή Achim Wieland: +357.96537113, wieland@lookinglately.com

Top