Lifestyle Culture Cinema Φίλοι ή Κάτι Παραπάνω;

Φίλοι ή Κάτι Παραπάνω;

What If

Στους κινηματογράφους 17 Οκτωβρίου από την ΝΕΟ Films

Όταν ο Χάρι (Πότερ) Γνώρισε την Σάλι.

 

Σκηνοθέτης: Michael Dowse (Goon, Take Me Home Tonight)

Πρωταγωνιστούν: Daniel Radcliffe (Harry Potter Series, The Woman In Black), Zoe Kazan (Ruby Sparks), Adam Driver (Girls, Star Wars Episode 7), Rafe Spall (Life of Pi).

Σενάριο: T.J. Dawe, Elan Mastai, Michael Rinaldi

Διευθυντής Φωτογραφίας: Roger Stoffers

Παραγωγοί: Barbara Doran, Roger Frappier

Xωρα Παραγωγής: Καναδά, Ιρλανδία

Διάρκεια: 102’

 

Η συνταγή της ρομαντικής κωμωδίας είναι τόσο γνωστή και διαδεδομένη ώστε το ζητούμενο είναι ποτέ θα δούμε μια ταινία που θα εκτελέσει αυτή τη συνταγή με φρεσκάδα και διάθεση ανανέωσης… Το Φίλοι ή Κάτι Παραπάνω; αποτελεί μια τέτοια περίπτωση!

Η υπόθεση έχει φόντο το κοσμοπολίτικο Τορόντο του Καναδά. Ο Γουάλας (ο χαρισματικός και ταλαντούχος Daniel Radcliffe, παγκόσμια γνωστός από τον ρολό του Harry Potter), έχοντας καεί από τις ερωτικές του περιπέτειες προσπαθεί να βάλει τέρμα στην άτακτη συναίσθηματική του ζωή και να νοικοκυρευτεί, βλέποντας ότι οι φίλοι του έχουν βρει το κατάλληλο ταίρι τους.

Γνωρίζεται τυχαία σε ένα πάρτυ με την φωτογενή Τσάντρι (Zoe Kazan, εγγονή του διάσημου σκηνοθέτη Elia Kazan), και από την πρώτη στιγμή δεν μπορεί να βγάλει τα μάτια του από πάνω της. Όταν την συνοδεύει πίσω στο σπίτι της εκείνη του εξομολογείται ότι διατηρεί σοβαρό δεσμό και τον αποστομώνει.

Ωστόσο, η πρόσκαιρη αποχώρηση του αγοριού της Τσάντρι στο εξωτερικό και μια τυχαία τους συνάντηση, τους κάνει να παραδεχθούν ότι, ναι, πρόκειται για κάτι παραπάνω από φιλική σχέση. Έως όμως να φτάσουν σε αυτή την ειλικρινή ομολογία, η σχέση παραμένει σε τεντωμένο σχοινί. Εξ ού και το ερώτημα της ταινίας: αν γνώριζες την σωστή κοπέλα και είχε δεσμό, τι θα έκανες;

Μια αλληλουχία από κωμικοτραγικές παρεξηγήσεις, και οξείς και πνευματώδεις διαλόγους που φτάνουν στα άκρα, ολοκληρωνούν μια ταινία που ξεφεύγει από τη μέση αισθηματική κωμωδία, θυμίζοντας στους παλαιότερους την αξέχαστη ταινία  Όταν ο Χάρι Γνώρισε την Σάλι. Το Φίλοι ή Κάτι Παραπάνω; είναι μια κωμωδία βγαλμένη από τη ζωή που όλοι, κατά κάποιο τρόπο, έχουμε ζήσει.

 

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ VARIETY

“Roughly three parts charming to one part cloying, [What If] attempts and largely succeeds at pulling off a smart, self-aware riff on romantic-comedy conventions while maintaining a core of earnest feeling”.

http://variety.com/2013/film/reviews/the-f-word-review-toronto-1200607906/

 

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ HOLLYWOOD REPORTER

“Well-scripted rom-com is a strong post-Potter step for Daniel Radcliffe… hitting all the rom-com notes with wit and some charm, it’ll be a crowd-pleaser in theaters”.

http://www.hollywoodreporter.com/movie/f-word/review/624937

 

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ SCREEN INTERNATIONAL

“[What If] offers a sweetly engaging 21st century variation on When Harry Met Sally, milking laughter and tears from the eternal dilemma of whether men and women can ever be just friends”.

http://www.screendaily.com/reviews/the-latest/the-f-word/5060186.article

 

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ GUARDIAN

“Daniel Radcliffe and Zoe Kazan restore charm to the romcom…. A delightful movie”.

http://www.theguardian.com/film/2014/aug/07/what-if-review-daniel-radcliffe-zoe-kazan

 

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ VULTURE

“A wonderful millennial romance... Zoe Kazan stands out”.

http://www.vulture.com/2014/08/movie-review-what-if.html

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ MICHAEL DOWSE

Γεννήθηκε στο Οντάριο του Καναδά, από Ιρλανδούς γονείς. Σπούδασε κινηματογράφο και εκπαιδεύτηκε στο μοντάζ. Η πρώτη του ταινία «Fubar» επιλέχθηκε από το Σάντανς και έγινε αμέσως ένα κάλτ χιτ. Η αμέσως επόμενη ταινία του, με υψηλότερο αυτή τη φορά μπάτζετ, η βρετανική «It's All Gone Pete Tong» απέσπασε 11 διακρίσεις σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Σήμερα μένει με την οικογένειά του στο Μόντρεαλ. Στο 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας έρχεται με αφορμή την τελευταία του ταινία «WHAT IF» / «ΦΙΛΟΙ ‘Η ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;» που θα προβληθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, ενώ έχει γράψει και το σενάριο της ταινίας «THE GRAND SEDUCTION» / «Ο ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ ΜΗΝΑΣ» που επίσης κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ.

 

Q&A του Daniel Radcliffe με το PARADE:

http://parade.condenast.com/330667/dotsonrader/daniel-radcliffe-3/

 

Q&A του Daniel Radcliffe με το VOGUE:

https://www.youtube.com/watch?v=juJdwItGr2w

 

17 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους από την ΝΕΟ Films

Top