Lifestyle Culture Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων στην Κύπρο

Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων στην Κύπρο

Μια από τις σπουδαιότερες εκθέσεις για τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό και τις εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων θα φιλοξενηθεί  στο Πολιτιστικό Κέντρο «Τρακασόλ», στη Μαρίνα Λεμεσού, από το ίδρυμα “TrakArt Culutre Development Foundation” σε συνεργασία με την Banc De Binary.

Η έκθεση με τον τίτλο «O Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός και οι Σημαντικότερες Εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων» αποτελεί μια από τις μεγάλες εκδηλώσεις του νεοσυσταθέντος ιδρύματος, η οποία εκτός από τον πολιτιστικό και εκπαιδευτικό της χαρακτήρα, έχει και φιλανθρωπική πτυχή, καθώς όλα τα καθαρά έσοδα θα δοθούν στον σύνδεσμο «Μωρά Θαύματα».

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της κυρίας Άντρης Αναστασιάδη, συζύγου του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η έκθεση παρουσιάζει λειτουργικά ομοιώματα των σημαντικότερων εφευρέσεων των αρχαίων Ελλήνων από το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας του Κώστα Κοτσανά και έχει στόχο να αναδείξει και να αποδείξει ότι η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου ήταν συγκλονιστικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας. Οι οργανωτές ελπίζουν ότι οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, θα μπορέσουν να ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο και να ζήσουν έστω και για λίγο την εμπειρία της μεγάλης πολιτιστικής επανάστασης που κατάφερε να επηρεάσει την ανθρωπότητα σε όλους τους τομείς της μέχρι σήμερα.

Ο Κώστας Κοτσανάς, επιμελητής και δημιουργός όλων των εκθεμάτων της έκθεσης, είναι ένας άνθρωπος που έχει αφιερώσει τη ζωή του σε ένα έργο το οποίο αναδεικνύει άγνωστες μέχρι σήμερα πτυχές του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Η επιθυμία του, όπως χαρακτηριστικά λέει μέσα από τα 3 μουσεία που πλέον διατηρεί στην Ελλάδα, είναι να αναδειχθεί αυτή η σχετικά άγνωστη πτυχή του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Η έκθεση περιλαμβάνει εφευρέσεις όπως τον υδραυλικό τηλέγραφο του Αινεία, τον «κινηματογράφο» του Ήρωνος, το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησίβιου, τον αστρολάβο του Πτολεμαίου, περίπλοκες εφευρέσεις όπως τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων, του πρώτου tablet της ανθρωπότητας.  Η έκθεση φιλοξενεί επίσης και πολύ απλές εφευρέσεις όπως την Κούπα του Πυθαγόρα, μέσω της οποίας ο φιλόσοφος και μαθηματικός ήθελε να διδάξει τους μαθητές του για τα όρια και την αξία του μέτρου.

H μη κερδοσκοπική εταιρεία Trak-Art Culture Development Foundation, ιδρύθηκε από φίλους της τέχνης και του πολιτισμού με απώτερο σκοπό την έρευνα, τη μελέτη, την προστασία, τη διατήρηση, την προάσπιση και υποστήριξη με κάθε τρόπο και μέσο, τόσο στην Κύπρο αλλά και σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, της γνώσης, της τέχνης και του πολιτισμού και της μετάδοσής τους στους νέους και στα παιδιά.

Η έκθεση παρουσιάζεται με τη στήριξη και την συνεργασία του ΚΟΤ, του Δήμου Λεμεσού και του ΣΤΕΚ. Χορηγός είναι η M.S.Events Now. Χορηγός Φιλοξενίας είναι το ξενοδοχείο St. Raphael, ενώ χορηγός αερομεταφορών είναι η αερογραμμή Cobalt.

INFO:

«O Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός και οι Σημαντικότερες Εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων»

Πολιτιστικό Κέντρο «Τρακασόλ»

Από τις 6 Ιανουαρίου – 12 Φεβρουαρίου

**ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό στις 6/1/2017 μόνο

Η έκθεση θα λειτουργεί  Δευτέρα – Πέμπτη:  08:00 – 13:00 , 16:00 – 19:00, Παρασκευή: 08:00 – 13:00 , 16:00 – 20:00 και Σάββατο & Κυριακή από τις 11:00 μέχρι τις 20:00.

Η τιμή εισιτηρίου είναι για ενήλικες €7, για μαθητές, φοιτητές και συνταξιούχους €4 και  θα υπάρχει και οικογενειακό μειωμένο εισιτήριο 2 ενήλικες & 1 παιδί  προς €12.

Για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια στο τηλέφωνο 25878744 και στο tickethour.com.cy  77 77 70 40 

Top