powered_by_cyta

Σε συνεργασία με τη NASA το Space Apps Nicosia 2014

INBNews | 08 Απρίλιος 2014, 14:06

Εθελοντές διοργανώνουν με τη NASA το Space Apps Nicosia 2014. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 12-13 Απριλίου στο κτήριο του Συμβουλίου Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» του Πανεπιστημίου Κύπρου στην Πανεπιστημιούπολη. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοικτή σε όλους. Όλοι μπορούν να συνεισφέρουν με τις γνώσεις και ικανότητές τους. 
 
Το Space Apps έχει ως στόχο τη συνεργασία σε παγκόσμια κλίμακα για τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων σε πραγματικά προβλήματα στο διάστημα και στη γη. Η ΝΑSA και άλλοι οργανισμοί δίνουν μια σειρά προκλήσεων για επίλυση και δεδομένα, ανοικτά στο κοινό, από τις αποστολές και την τεχνολογία τους. Από κάθε πόλη επιλέγονται δύο λύσεις από κριτική επιτροπή και το κοινό. Οι καλύτερες λύσεις συναγωνίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο και δημοσιοποιούνται στη σελίδα της NASA. Η εκδήλωση διαρκεί δύο ημέρες, συμπεριλαμβανομένης και της νύχτας.
 
Η διοργάνωση του Space Apps Challenge 2013 έγινε στη Λεμεσό ενώ φέτος επιλέχθηκε η Λευκωσία ως μια από τις 25 ευρωπαϊκές πόλεις που θα φιλοξενήσουν το διαγωνισμό. Οι προτάσεις που αντιπροσώπευσαν την Κύπρο, Mars Sense και Enermap, έτυχαν παγκόσμιας αναγνώρισης.
 
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της ιστοσελίδας του Space Apps Nicosia 2014 (http://spaceappscy.org). Δεν είναι αναγκαία η δημιουργία ομάδων πριν από το Σαββατοκύριακο, καθώς θα υπάρχει η ευκαιρία για συνεργασία με άτομα τόσο στη Λευκωσία όσο και σε άλλες πόλεις κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
 
Το Space Apps Nicosia 2014 υποστηρίζουν ο Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης του Διαστήματος, ο Όμιλος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και το τμήμα Μηχανικής και Τεχνολογίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

© 2008-2024 InBusinessNews.com