menu close menu

Εχω «θυροειδη» πως μπορώ να χάσω βάρος;

Οταν ο θυρεοειδής δεν λειτουργεί σωστά, τότε πολλά πράγματα μπορεί να αρχίσουν να λειτουργούν λάθος στον οργανισμό μας. Ωστόσο, υπάρχουν πράγματα που μπορεί ο καθένας να κάνει για να βελτιώσει την κατάστασή του.
Υποθυρεοειδισμός:

-Φροντίστε να παίρνετε τα φάρμακά σας σωστά, τα οποία μάλλον θα γίνουν κομμάτι της καθημερινότητάς σας για το υπόλοιπο της ζωής σας.

- Φροντίστε να ενημερώσετε τον γιατρό σας για τυχόν άλλα φάρμακα που παίρνετε ή ακόμα και βιταμίνες, για να αποφύγετε τον κίνδυνο παρενεργειών.

-Περιορίστε την κατανάλωση σόγιας. Οι ισοφλαβόνες που περιέχει σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να επιδεινώσουν την κατάστασή σας. Πάντως, μικρές ποσότητες τοφού ή γάλακτος σόγιας καθημερινά δεν πρόκειται να σας βλάψουν.

Υπερθυρεοειδισμός:

- Ασκηθείτε! Η γυμναστική δίνει ενέργεια και ενισχύει το μυϊκό σύστημα, οπότε μπορεί να μετριάσει την κόπωση και την αδυναμία που προκαλεί αυτή η διαταραχή.

-Ελέγξτε το στρες σας. Αυτό το πρόβλημα στον θυρεοειδή κάνει ακόμα πιο έντονο το στρες αλλά και τον εκνευρισμό. Γι’ αυτό καλό θα είναι να κάνετε γιόγκα ή κάποιο άλλο είδος χαλαρωτικής άσκησης.

-Προσέξτε τι τρώτε. Η υπερβολική ιωδίνη μπορεί να επιδεινώσει την κατάστασή σας. Αποφύγετε λοιπόν το πολύ αλάτι.

Πώς μπορώ να χάσω βάρος;

Από τα εμφανέστερα συμπτώματα υποθυρεοειδισμού είναι ένας αργός μεταβολισμός και η τάση να αποθηκεύεται παραπάνω σωματικό λίπος που χάνεται με δυσκολία.

Εάν η περιγραφή αυτή σας ταιριάζει και πιστεύετε ότι μπορεί να πάσχετε από υποθυρεοειδισμό υπάρχουν μια σειρά από συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε που θα σας βοηθήσουν στην κατεύθυνση της φυσικής απώλειας βάρους:

  1. Καθημερινή άσκηση – σε περίπτωση που δεν έχετε το χρόνο να πηγαίνετε στο γυμναστήριο, να παρακολουθείτε μαθήματα αεροβικής ή να ασκείστε με εκπαιδευτή, απλά πηγαίνοντας για ένα 45-λεπτο περίπατο καθημερινά θα βοηθήσει να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός σας και να ξεκινήσει η φυσική απώλεια βάρους.

Φροντίστε να εναλλάσσετε το ρυθμό από κοφτό και γρήγορο περπάτημα σε χαλαρό κάθε 5-10 λεπτά παράλληλα με την συνεχή κίνηση των χεριών σας. Αυτό θα ενισχύσει την ένταση της άσκησης και θα επιταχύνει το μεταβολισμό σας.

Μία ακόμη χρήσιμη συμβουλή είναι να προσαρμόσετε βάρη στους αστραγάλους και τους καρπούς σας ώστε να ασκούνται εντονότερα οι μύες σας.

  1. Επιλέγετε τις σωστές τροφές – είναι γνωστό ότι τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε ιώδιο παρεμποδίζουν το θυρεοειδή σας.
    Οι συνήθεις ύποπτοι που να αποφευχθούν/ελαχιστοποιηθούν είναι το λάχανο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το μπρόκολο, η μουστάρδα, ο λιναρόσπορος, η γλυκοπατάτα, τα φυστίκια και τα προϊόντα σόγιας.
  2. Αποφύγετε διεγερτικές ουσίες – κάθε μορφή διεγερτικών όπως ο καφές, η κόκα-κόλα, το αλκοόλ ή το κάπνισμα μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο θυρεοειδή σας και εν τέλει στην προσπάθεια απώλειας του βάρους σας, οπότε φροντίστε να εξαλειφθούν από τη διατροφή σας ή έστω να τα περιορίσετε στο ελάχιστο.
  3. Δοκιμάστε ένα φυτικό συμπλήρωμα διατροφής – ενσωματώνοντας έναν οργανικό δεσμευτή λίπους όπως το Proactol στη διατροφή σας θα βοηθήσει να αποβάλλετε την πίεση από τη διαχείριση της κατάστασής του θυρεοειδούς σας και της προσπάθειας αδυνατίσματος.
    Κλινικά αποδεδειγμένο πως δεσμεύει έως και 28% του διαιτητικού λίπους, το χάπι αδυνατίσματος Proactol μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των επιπτώσεων του υποθυρεοειδισμού στην υγεία σας, να βελτιώσει το μεταβολισμό σας και να σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε για να προσηλωθείτε σε τακτές ασκήσεις και να χάσετε το περιττό βάρος.

August 14, 2013 | Ρωτήστε τον ειδικό |