Ευρωεκλογές 2014 candidates Χρήστος Στυλιανίδης

Χρήστος Στυλιανίδης

Ο Χρήστος Στυλιανίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 26 Ιουνίου 1958.

Aπό τον Μάρτιο του 2013 είναι Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, και με την ιδιότητα αυτή συμμετέχει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε όλα τα Ευρωπαϊκά Συμβούλια.

Στις Βουλευτικές Εκλογές Μαΐου 2006 εκλέγηκε μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, στην επαρχία Λευκωσίας, με το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Συναγερμού και επανεκλέγηκε το 2011 για την περίοδο 2011-2016.

Υπήρξε Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, καθώς και μέλος της Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων την περίοδο 206-2013.

Υπήρξε εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ)  για μια επταετία. Τον Ιούλιο του 2012 εκλέγηκε στην εξαιρετικά τιμητική θέση του προεδρείου του  ΟΑΣΕ.

Διετέλεσε Επίτροπος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΗ.ΣΥ. από τον Ιούνιο του 2012 και Συντονιστής για τη διαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος των υποψηφίων προέδρων Νίκου Αναστασιάδη και Ιωάννη Κασουλίδη. Διετέλεσε Επίτροπος Ευρωπαϊκών Θεμάτων του ΔΗ.ΣΥ. (2006 - 2008) και Συντονιστής του Τομέα Εσωτερικών του ΔΗ.ΣΥ. από το 2008 μέχρι το 2011.

Ο Χρίστος Στυλιανίδης συμμετείχε σε πολλά κοινοβουλευτικά φόρα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕPP) για θέματα όπως η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, τα ευρωπαϊκά σύνορα και η λαθρομετανάστευση, η ευρωπαϊκή ασφάλεια και η ευρωμεσογειακή συνεργασία.

Τον Μάρτιο του 1998 ανέλαβε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην Κυβέρνηση του Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη. Ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος συμμετείχε στο Εθνικό Συμβούλιο και σε όλες τις κρίσιμες διαβουλεύσεις του κυπριακού προβλήματος και της ευρωπαϊκής πορείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ειδικότερα στις σημαντικές Συνόδους Κορυφής του Λονδίνου και της Βιέννης.

Το 1999 υπέβαλε οικειοθελώς την παραίτηση του από τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για λόγους αρχής.

Κατά τις Προεδρικές Εκλογές του 1998 και 2003, υπήρξε ο εκπρόσωπος του υποψηφίου Προέδρου κ. Γλαύκου Κληρίδη.

Το 1995 ίδρυσε με άλλους ενεργούς πολίτες την Κίνηση Πολιτικού Εκσυγχρονισμού.

Είναι χειρούργος οδοντίατρος. ΄Εκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε Αγγλία και Αμερική (JFK School of Government, Harvard University) στις πολιτικές επιστήμες, διεθνείς σχέσεις και ευρωπαϊκές σπουδές με ειδικότητα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Ο κ. Χρήστος Στυλιανίδης είναι νυμφευμένος και έχει ένα γιο.

Top