Γιάννος Παπαϊωάννου Το παράδειγμα του Πιέρου Σωτηρίου

Το παράδειγμα του Πιέρου ΣωτηρίουΟ Πιέρος Σωτηρίου κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να κερδίσει θέση στην ενδεκάδα του ΑΠΟΕΛ και να γίνει ένας από τους πολυτιμότερους ποδοσφαιριστές του. Ο Κύπριος άσος δεν έκανε βήματα, αλλά άλματα. Μέσα από τη σκληρή δουλειά όχι μόνο διακρίθηκε, αλλά ανάγκασε ανθρώπους από το εξωτερικό να ασχοληθούν μαζί του

Name

. Αυτή είναι μαγκιά. Σίγουρα το πρωτάθλημά μας δεν είναι και τόσο φημισμένο στην Ευρώπη. Ακόμη και στην Ελλάδα δεν δίνουν και τόση σημασία. Απλή αναφορά για τα αποτελέσματα και πιθανό να γίνει αναφορά για την επίδοση ποδοσφαιριστών που είναι γνωστοί στο φίλαθλο κοινό. Ο Πιέρος Σωτηρίου κατάφερε να κερδίσει τη φήμη του μέσω της παρουσίας του στην Ευρώπη με τον ΑΠΟΕΛ. Τα τέρματα που πέτυχε, η απόδοσή του ξέφυγαν από το πλαίσιο της Κύπρου. Έγινε γνωστός και κίνησε το ενδιαφέρον. Τον παρακολουθούσαν και έπεισε με την αξία του. Ήδη έγινε το deal με την Κοπεγχάγη, και με το τέλος της σεζόν θα ανακοινωθεί και επίσημα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΑΠΟΕΛ θα βάλει στο ταμείο του περίπου 2.500 εκ. ευρώ! Μεγάλο και σεβαστό ποσό. Παράλληλα και ο ποδοσφαιριστής θα έχει ένα πολύ ελκυστικό πακέτο απολαβών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο ΑΠΟΕΛ κινήθηκε άμεσα και ήδη υπάρχει συμφωνία με τον Μίκαελ Ποτέ, γνωστό μας από την παρουσία του στην Ομόνοια.
Ο Πιέρος Σωτηρίου έδειξε τον δρόμο στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, πως μπορούν να υλοποιήσουν τα όνειρά τους. Όμως με επίμονη προσπάθεια, σκληρή δουλειά και υπομονή. Ο Πιέρος από τον Ολυμπιακό, έπεισε τον ΑΠΟΕΛ και τον απέκτησε. Δούλεψε, πήρε τον χρόνο του, έπεισε, και έγινε βασικός και αναντικατάστατος σε μια ομάδα που κέρδισε τα πάντα τα τελευταία χρόνια. Τώρα είναι έτοιμος για το επόμενό του βήμα. Να διακριθεί στην Κοπεγχάγη. Είμαστε όμως σίγουροι ότι τα όνειρα του Πιέρου Σωτηρίου δεν σταματούν στη Δανία. Σίγουρα οι φιλοδοξίες του είναι περισσότερες, για να κάνει το επόμενο βήμα. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει μέχρι πού μπορεί να φτάσει. Σίγουρα η Κοπεγχάγη δεν τον απέκτησε μόνο για να τη βοηθήσει. Αλλά για να επενδύσει σε αυτόν. Άλλωστε έχει παράδοση σε αυτό.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αναμένουμε με αγωνία ποια θα είναι η πορεία του Πιέρου Σωτηρίου στη συνέχεια. Ποδοσφαιριστής με εξαιρετικά προσόντα με την μπάλα και χωρίς την μπάλα. Διαφορετικά οι Δανοί δεν θα δαπανούσαν ένα τόσο μεγάλο ποσό για τα κυπριακά δεδομένα για να τον εντάξουν στη δύναμή τους. Σημαίνει ότι τους έπεισε με τις ικανότητές του και ότι ποντάρουν σε αυτόν.
Σίγουρα ο Πιέρος Σωτηρίου αυτό που έχει τώρα στο μυαλό του είναι να φύγει από την Κύπρο πρωταθλητής. Να πανηγυρίσει ακόμη έναν τίτλο με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα και στη συνέχεια να συνεχίσει το όνειρό του.
Αναμφίβολα ο Πιέρος Σωτηρίου πήρε πάρα πολλά από τον ΑΠΟΕΛ. Βελτιώθηκε και κέρδισε τη φήμη του. Όλα όμως με τον ιδρώτα του. Διότι εάν δεν ήταν ικανός, πολύ πιθανό να χανόταν μέσα στον χρόνο.
Να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στον Πιέρο Σωτηρίου. Σίγουρα έχει όλο το μέλλον μπροστά του και η καριέρα του αναμένεται λαμπρή. Τώρα αρχίζει η μεγάλη του καριέρα. Πιθανόν οι φίλοι της Κοπεγχάγης να μην ενθουσιάστηκαν και τόσο για τη μετεγγραφή του. Διότι δεν είναι το μεγάλο όνομα. Όμως είναι στα... πόδια του να  τους κερδίσει. Η πρόβλεψή μας είναι ότι θα αποθεώνεται και θα πανηγυρίζουν τα τέρματά του.
Οι καλοί δεν χάνονται. Αλλά βελτιώνονται και γίνονται ακόμη καλύτεροι. Ειδικά όταν είσαι ταπεινός και προσγειωμένος. Αυτός είναι ο Πιέρος Σωτηρίου.  


 


Top