Γιάννος Παπαϊωάννου «Παπούτσι που τον τόπο σου...»

«Παπούτσι που τον τόπο σου...»Ο Απόλλωνας, με τη λύση της συνεργασίας με τον Πέδρο Εμάνουελ στις 11 Δεκεμβρίου, έδωσε χρέη υπηρεσιακού τεχνικού στον Σωφρόνη Αυγουστή. Τελικά, από υπηρεσιακός, κατάφερε με την αξία του να μονιμοποιηθεί στον πάγκο του Απόλλωνα και αυτό από μόνο του είναι μαγκιά. Με τον Κύπριο τεχνικό ο Απόλλωνας έγινε «τρελό φορτηγό». Πέτυχε 8 σερί νίκες και μάλιστα, εάν κερδίσει σήμερα τον Εθνικό στο «Δασάκι» και φτάσει στην 9η, θα ξεπεράσει το ρεκόρ του Ίλιε Ντιμιτρέσκου την περίοδο 2003-04 (το οποίο ισοφάρισε στην προηγούμενη αγωνιστική όταν κέρδισε την Δόξα).
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι το πρώτο πράγμα που έκανε ο Σωφρόνης Αυγουστή είναι πως κέρδισε τους παίκτες του. Όπως έπραττε κι αυτός, που τα έδινε όλα για όλα όταν αγωνιζόταν στη θέση του τερματοφύλακα, πρώτα για τη φανέλα που φορούσε, σαν βέρος Απολλωνίστας. Η αλλαγή είναι εμφανής. Περισσό πάθος, τρέξιμο, κι ομαδικότητα - ακόμη ο τρόπος που πανηγυρίζουν τα τέρματα δείχνει ότι ο Απόλλωνας έγινε ξανά ομάδα με τη σημασία της λέξης.
Οι ίδιοι παίκτες ήταν με τον Πέδρο Εμάνουελ. Όμως είναι εντελώς διαφορετικοί με τον Σωφρόνη Αυγουστή. Παίζουν και για τον προπονητή τους. Ο κόσμος έχει υψηλά τον Σωφρόνη και τον αποθεώνει σε κάθε αγώνα. Είναι φανερό λοιπόν ότι ο Απόλλωνας βρήκε τον προπονητή που γύρευε, μέσα από το «σπίτι του», αφού θα μπορούσε να ερχόταν κάποιος άλλος ξένος τεχνικός και να μην άλλαζε κάτι ριζικά. Ο Σωφρόνης βρήκε τη ρίζα του κακού και τα αποτελέσματα τον δικαιώνουν. Ανέβασε την ψυχολογία, την αυτοπεποίθηση και έβγαλε από τη «ναφθαλίνη» τους παίκτες του.
Ο Απόλλωνας είναι σε περίοδο αντεπίθεσης διαρκείας. Κάποιοι μάλιστα πιστεύουν ότι θα μπορέσει να διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι το τέλος. Αν συνεχίσει την πορεία χωρίς «φρένα» τότε θα είναι ορατό το ενδεχόμενο αυτό.
Ο Σωφρόνης Αυγουστή έδειξε ότι η παροιμία «παπούτσι που τον τόπο σου…» ταιριάζει γάντι στην περίπτωσή του. Δεν ξέρουμε τι θα πετύχει στο τέλος της χρονιάς, όμως η περίπτωσή του είναι άξια θαυμασμού και μπράβο του. Κατάφερε κάτι σαν πρωτάρης προπονητής που ίσως να μην το πετύχαινε κάποιος προπονητής-όνομα και με εμπειρίες.

 


Top