Γιάννος Παπαϊωάννου Η μεγάλη επιστροφή

Η μεγάλη επιστροφήΗ τελευταία χρονιά που πανηγύρισε τίτλο πρωταθλήματος η Ανόρθωση ήταν η περίοδος 2007-08. Μετά ακολούθησε ο μεγάλος θρίαμβος, όταν ο σύλλογος έγινε ο πρώτος που εκπροσώπησε την Κύπρο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Τότε ήταν κάτι το ανεπανάληπτο, με την Ανόρθωση Αμμοχώστου να γράφει την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία της και στον χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου.

 

Ακολούθως έγιναν τα γνωστά δυσάρεστα γεγονότα που άνοιξαν «πληγή». Στην Ανόρθωση υπήρξε διχόνοια και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ήταν πάρα πολλά. Από τότε, με την αποχώρηση του Ανδρέα Παντελή και του Τιμούρ Κετσπάγια, η Ανόρθωση δεν μπόρεσε να βρει ποτέ τον δρόμο της. Πέρασε στα πέτρινα χρόνια. Χωρίς τίτλους και διακρίσεις, εδώ και 8 χρόνια. Μπήκαμε στον ένατο. Πέρασαν αρκετοί Πρόεδροι, προπονητές και παίκτες. Η Ανόρθωση όμως ποτέ δεν βρήκε τον δρόμο της. Η πίκρα των Ανορθωσιατών είναι τεράστια. Υπάρχουν οι πιστοί φίλοι της, που πάντα την ακολουθούν. Υπάρχουν όμως και αυτοί που την εγκατέλειψαν. Η Ανόρθωση έχασε την αίγλη, την περηφάνια της.
Να, όμως, πώς τα φέρνει η μοίρα! Ή μεγάλη επιστροφή είναι πλέον γεγονός και αναφερόμαστε φυσικά στον Ανδρέα Παντελή. Ανάλαβε πλέον τα ηνία της Εταιρείας. Ήρθε νέος αέρας στον ιστορικό σύλλογο της Αμμοχώστου. Προσδοκούν ότι το εφιαλτικό παρελθόν θα εξαφανιστεί και η Ανόρθωση θα γυρίσει σελίδα. Όπως δήλωσε ο Ανδρέας Παντελή, δεν μπορούν να γίνουν θαύματα από τη μια μέρα στην άλλη. Σίγουρα θα χρειαστεί υπομονή, επιμονή, συλλογικές και σωστές αποφάσεις σε όλα τα μέτωπα. Δηλαδή, ό,τι δεν έγινε τα προηγούμενα χρόνια. Το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο. Ο χρόνος θα δείξει αν θα αλλάξει και η μοίρα της Ανόρθωσης. Να επανέλθει, να γίνει ξανά η «Μεγάλη Κυρία». Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Αυτός είναι και αυτόν στοχεύουν στην Ανόρθωση.
Πρώτο βήμα είναι η Ανόρθωση να βρει την ταυτότητά της. Όταν γίνει αυτό, τότε θα υπάρχουν οι προοπτικές για ένα καλύτερο μέλλον.
Σίγουρα η επιστροφή Ανδρέα Παντελή φέρνει δυναμική. Διότι στην Ανόρθωση αφήνουν το παρελθόν και γυρίζουν σελίδα. Υπάρχει ομοψυχία και ομόνοια έπειτα από αρκετά χρόνια.
Ευελπιστούν σε τομές, σκληρή δουλειά και επιτυχίες. Μόνο και μόνο η μεγάλη επιστροφή φέρνει αισιοδοξία και δυναμική.
 


Top