Στέλιος Παπαμωϋσέως Καθρέφτης το γήπεδο…

Καθρέφτης το γήπεδο…


Είναι λογικό ότι τα επόμενα ντέρμπι και μάλιστα συνεχόμενα, θα διαμορφώσουν μια εικόνα για το πού θα βαδίσουν οι ομάδες στη διαδικασία των μπαράζ.
Και είναι σημαντικό αυτές τις εναπομείνασες 5 αγωνιστικές, οι έχοντες την καλύτερη θέση να θέλουν να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν τη διαφορά και οι ακολουθούντες να την ψαλιδίσουν.
 
Μόνο που το «θέλω» από το «μπορώ» έχει μια σημαντική διαφορά και ξέρουν όλοι ότι καθρέφτης είναι ο αγωνιστικός χώρος και τίποτα άλλο.
Υπάρχουν ακόμη κάποια ερωτήματα που θα πρέπει λίαν συντόμως να απαντηθούν, όμως με βάση την υφιστάμενη κατάσταση, αλλά και την εικόνα που βγάζουν οι ομάδες, θεωρώ ότι υπάρχει μια δυναμική που επιτρέπει στον ΑΠΟΕΛ να θεωρεί εαυτόν ως το πρώτο φαβορί και από εκεί και πέρα βασικά ο Απόλλων είναι η ομάδα που συνεχίζει την εντυπωσιακή της παρουσία με τον Αυγουστη στον πάγκο και έτσι δικαιούται να ορέγεται το καλύτερο δυνατό.
 
Η ΑΕΛ παραμένει μια πολύ ήρεμη και υπολογίσιμη δύναμη και θα κτυπήσει ρέστα στα τρία συνεχόμενα ντέρμπι που έχει, για να διατηρηθεί κατ' αρχάς σε τροχιά Ευρώπης και στη συνέχεια να διεκδικήσει την ανώτατη διάκριση.
 
Η ΑΕΚ χάνοντας 8 βαθμούς από τις 4 τελευταίες ομάδες του πίνακα και βγάζοντας μια εικόνα ομάδας κουρασμένης και προβλέψιμης, ποντάρει και αυτή σε αγωνιστική ανάταση στα διαδοχικά ντέρμπι, όπου αν πετύχει μπαίνει ξανά με αξιώσεις στο κυνήγι του τίτλου, αν όχι πιθανόν να κινδυνεύει να μείνει και εκτός τριάδας.
 
Σε ό,τι αφορά στην Ομόνοια, είναι στην πιο δυσχερή θέση και αυτή τη φορά θα χρειαστεί να κάνει συνεχόμενες επιτυχίες στα ντέρμπι, για να επανέλθει σε ψηλές πτήσεις.
 
Γενικά ο μήνας Φεβρουάριος θα δείξει σε μεγάλο βαθμό πώς θα προχωρήσουν στα ντέρμπι των μπαράζ οι μνηστήρες για τον τίτλο, αλλά και αυτοί που ορέγονται ευρωπαϊκό εισιτήριο. 
 
Όπως σημαντικό χρονικό διάστημα είναι και για αυτούς που δίνουν τη μάχη, για να εισέλθουν στην εξάδα, αλλά κυρίως γι' αυτούς που θέλουν να αποφύγουν τον άμεσο υποβιβασμό και βέβαια γι' αυτούς που θέλουν στα μπαράζ να έχουν πλεονέκτημα για να σωθούν.
 
Μετά την Αναγέννηση που προς τιμήν της δίνει τη μάχη με αξιοπρέπεια, αλλά είναι φαβορί για να κατεβεί στη Β΄ κατηγορία, σε περισσότερους μπελάδες βρίσκονται η ΑΕΖ και η Δόξα .
 
Και αν για η νεοφώτιστη ομάδα πάνω κάτω έτσι ανέμενε την παρουσία της στα σαλόνια, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την ομάδα της Κατωκοπιάς, που για αλλού ξεκίνησε και αλλού οδεύει.
Και είναι ένα ερώτημα, κατ' αρχάς ποιος θα πέσει απ' ευθείας και αν στη συνέχεια οι διαφορές είναι τέτοιες, ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν.
 
Για την εξάδα παραμένει ένα γκρουπ 4 ομάδων που διεκδικεί αυτή τη στιγμή την 6η θέση με την Ανόρθωση να έχει την καλύτερη δυναμική από τους λοιπούς και στα χαρτιά ένα πιο βατό πρόγραμμα.
Είπαμε, όμως, ότι καθρέφτης για όλους είναι ο αγωνιστικός χώρος και άλλο το «θέλω» και άλλο το «μπορώ», γενικώς…
 

Top