Στέλιος Παπαμωϋσέως Καλή Χρονιά, γενικώς…

Καλή Χρονιά, γενικώς…


Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά και βεβαίως τέτοια μέρα, μόνο ευχές έχουν θέση στις καρδιές μας και τίποτα άλλο.
Υγεία σε όλο τον κόσμο που είναι και το πολυτιμότερο αγαθό και αυτό το αντιλαμβάνονται περισσότερο όλοι όσοι πέρασαν ή και περνούν δύσκολες καταστάσεις σε προσωπικό ή και οικογενειακό επίπεδο.
Έλεγε η σοφία των προγόνων μας, ότι «η φωτιά καίει το σπίτι αυτού που έχει το πρόβλημα» και είχαν, όπως και σε πολλά άλλα ρητά-παροιμίες που έμειναν στην ιστορία, απόλυτο δίκαιο.
Γι' αυτό και σε αυτή τη νέα χρονιά, ας επικεντρωθούμε στα πραγματικά σοβαρά και σπουδαία και ας αφήσουμε κατά μέρος τα μικρά και τα ασήμαντα.
Θα είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε και στον εαυτό μας, αλλά και σε αυτούς που πραγματικά αγαπούμε και νοιαζόμαστε.
Πολλοί πέρασαν και ευχήθηκαν από Νοσοκομεία και κλινικές, που φιλοξενούνται άρρωστοι και ειδικά παιδιά, που ακόμη καλά-καλά δεν γνωρίσαν τον κόσμο, δεν πρόλαβαν να γευτούν τις πρώτες χαρές της ζωής.
Και σε αυτές τις περιπτώσεις εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς, άλλα και οι οικείοι τους.
Ταυτόχρονα, έστω και προσωρινά, οι επισκέπτες ξεχνούν τα μικρά και τα καθημερινά που τους βασανίζουν και τους αποσπούν την προσοχή και επικεντρώνονται στα σοβαρά και στα δύσκολα.
Μόνο που η ανθρώπινη φύση είναι τέτοια, που πολύ λίγο δυστυχώς κρατά αυτή η ευαισθησία και αυτός ο προβληματισμός, γιατί στη συνέχεια το μυαλό επανέρχεται σε ρυθμούς που για χρόνια πολλά ήταν μαθημένο.
Γι' αυτό και αποκτά περισσότερη αξία η συνεχής αλλαγή πλεύσης και όχι απλώς η προσωρινή, που είναι φυσιολογικό από μια επίσκεψη και μόνο σε χώρους που συνάνθρωποί μας δίνουν τη δική τους μάχη, να επηρεαστούμε.
Ευχή μεγάλη είναι να ευχαριστούμε τον Θεό για ό,τι μας έχει προσφέρει και κυρίως όλοι όσοι έχουν την υγεία τους και μπορούν να κάνουν πράγματα στην καθημερινότητά τους που πολλοί άλλοι επί του παρόντος δεν μπορούν.
Εκεί να στρέψουμε την προσοχή μας, να προσευχηθούμε για γνωστούς και αγνώστους και μακάρι να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα, ειδικά σε νέα παιδιά στη χρονιά που εισερχόμαστε από σήμερα.
Κατά τα άλλα, μπαίνουμε σε μια χρονιά που αναμένεται και πάλι πολύ δύσκολη σε καίριους τομείς και αναφέρομαι και στην ανοικτή πληγή που καίει τα σωθικά μας, το Εθνικό πρόβλημα, αλλά και στο οικονομικό κομμάτι, στο οποίο δυστυχώς δεν αναμένονται σημαντικές διαφοροποιήσεις.
Σαν λαός μάθαμε στα δύσκολα, μάθαμε, όμως, ή μας έμαθαν και στη μεγάλη ζωή, να μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό…
Ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες γενικά αλλά θα πρέπει πρωτίστως να μην χάνουμε την πίστη μας και να μην θυμόμαστε επιλεκτικά τον Θεό, αλλά να Τον έχουμε καθημερινά στην καρδιά μας και να Τον δοξάζουμε για όλα όσα έκανε και συνεχίζει να κάνει για εμάς.
Μέσα σε όλα αυτά έχουμε και επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης με μπόλικο ενδιαφέρον παντού και βέβαια, όσο προχωρούν οι αγωνιστικές, λογικά θα εντείνεται και η αγωνία για την κατάληξη που θα έχουν οι προσπάθειες των ομάδων.
Η δεύτερη περίοδος μετεγγραφών πιθανόν να παίξει και αυτή τον δικό της ρολό στη διαμόρφωση μιας δυναμικής υπέρ κάποιων ομάδων, που θα ευτυχήσουν να πετύχουν στην απόκτηση καλών παικτών, πιθανόν, όμως, και να συνεχισθεί η εικόνα με μικρές διαφορές μεταξύ των μνηστήρων του τίτλου.
Ο χρόνος θα είναι ο καλύτερος κριτής για όλους….
Καλή Πρωτοχρονιά και χρόνια πολλά σε όλους και πάνω από όλα να έχετε την υγεία σας και αγάπη στην καρδιά. 
 

Top