Στέλιος Παπαμωϋσέως Η βραδιά των κορυφαίων…

Η βραδιά των κορυφαίων…Έχει καθιερωθεί δικαίως να είναι η κορυφαία βραδιά για τους πρώτους ανάμεσα στους καλύτερους, η ετήσια γιορτή βράβευσης των αθλητών από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου.

Δεν είναι απλά η παρουσία της πολιτικής και αθλητικής ηγεσίας του τόπου που λαμπρύνει την όλη εκδήλωση, είναι ο τρόπος ανάδειξης των κορυφαίων και κυρίως η παρουσία αθλητών που πέτυχαν ή και έκαναν υπερβάσεις ατομικά και ομαδικά, κάποιοι μάλιστα εκ των οποίων έκαναν και αρκετό κόσμο διεθνώς να στρέψει και ένα βλέφαρο προς τη νήσο μας…

Οφείλουμε πολλά διαχρονικά σε αθλητές αρκετών αθλημάτων που διακρίθηκαν και έκαναν περήφανη όλη τη χώρα.

Και η τελετή βράβευσης από την ΕΑΚ αποτελεί γι' αυτούς τη δικαίωση των προσπαθειών ενός ολόκληρου χρόνου, πολλές φορές μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Και είναι πολύ σημαντικό και ξεχωριστό γι' αυτούς το ζεστό χειροκρότημα της πάντοτε κατάμεστης αίθουσας, που αποτελεί την ηθική ικανοποίηση των κορυφαίων ανάμεσα στους πρώτους.

Όπως πάντα, τοι έπαθλο ήθους αποτελεί ξεχωριστή στιγμή και τιμή γι' αυτόν που βραβεύεται και η ΕΑΚ δίνει τεράστια σημασία σε αυτό το κεφάλαιο, ειδικά σε εποχές δύσκολες όπως αυτή που διανύουμε και που θεσμοί και αξίες θυσιάζονται στον βωμό του εύκολου και πρόσκαιρου κέρδους…

Συγχαίρουμε ειλικρινά τους κορυφαίους, συγχαίρουμε και αυτούς που πάλεψαν, προσέφεραν πολλά στον τόπο, άλλα δεν μπορεί να τιμηθούν όλοι, και κυρίως ευχόμαστε στη νέα χρονιά παρόμοιες και, αν είναι δυνατόν, περισσότερες επιτυχίες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Συγχαρητήρια και στην ΕΑΚ και στα μέλη της που κρατούν σε πολύ υψηλά επίπεδα για πολλά χρόνια αυτό τον θεσμό και η βράβευση των κορυφαίων γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια.

Κατά τα άλλα, έχουμε δράση αύριο και μεθαύριο με τη διεξαγωγή της 165ης αγωνιστικής του μαραθωνίου, που και πάλι δεν περιλαμβάνει το μεγάλο ντέρμπι, αλλά έχει μπόλικο ενδιαφέρον, γιατί αποδείχτηκε πολλές φορές ότι ο κίνδυνος καραδοκεί για τους μεγάλους εκεί που δεν το περιμένουν.

Από μόνη της αυτή η αγωνιστική έχει το δικό της ενδιαφέρον, γιατί χρονολογικά είναι και η τελευταία για το 2016 και πιθανόν για κάποιους παίκτες να είναι και η τελευταία στην ομάδα τους, γιατί σε λίγες μέρες μπαίνουμε και επίσημα στη δεύτερη περίοδο μετεγγραφών, άρα πολλά πιθανόν να αλλάξουν.

Είναι και ενδιαφέρουσα γιατί θα διαμορφώσει οριστικά τον πίνακα στη βαθμολογία, έστω και αν υπάρχει ακόμη μπόλικος χρόνος μέχρι τον Μάιο μήνα…

Το τρίο στην κορυφή φαίνεται να διατηρεί μια απόσταση από Ομόνοια και Απόλλωνα, όμως από τη στιγμή που θα εισέλθουμε λίαν συντόμως και πάλι σε περίοδο των μεγάλων ντέρμπι, δεν μπορεί να είναι καθόλου ήσυχοι για τη συνέχεια.

Αγωνιστικά εξακολουθεί να υπάρχει μπόλικο ενδιαφέρον, αλλά θα τονίσουμε και πάλι ότι στο κεφάλαιο διαιτησία, πάμε να επαναλάβουμε εαυτόν και αυτό θα πρέπει να τερματισθεί άμεσα.

Είναι λυπηρό με τα ξηρά να καίγονται και τα χλωρά, και επίσης να κερδίζονται ή και να χάνονται βαθμοί από καταστρατήγηση κανονισμών…
 


Top