Στέλιος Παπαμωϋσέως Κλειστές στροφές…

Κλειστές στροφές…Για τον ουδέτερο φίλαθλο, το να εισερχόμαστε στον δεύτερο γύρο της κανονικής περιόδου με τρεις ομάδες στην απολυτή ισοβαθμία στην κορυφή, άλλες δύο να θέλουν, έστω με τα σκαμπανεβάσματά τους, να μπουν σφήνα σε βάθος χρόνου και άλλες τουλάχιστον τέσσερεις να έχουν στόχο την είσοδό τους στην εξάδα, θεωρείται ιδανικό σενάριο που παραπέμπει σε μπόλικα καρδιοχτύπια στο μέλλον και στους τρεις στόχους που έχουν αναφερθεί…


Και είναι ένα στοιχείο, αυτό δηλαδή του αγωνιστικού ανταγωνισμού, το οποίο πρέπει να διαφυλαχτεί ως ένα από λίγα θετικά στον χώρο.
Βεβαίως και δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζει ο μαραθώνιος αυτή την εικόνα και το ενδιαφέρον σε όλες σχεδόν τις βαθμίδες της βαθμολογίας.
Έγραψα και χθες σε αυτήν εδώ την στήλη ότι επιτέλους θα πρέπει να αναλάβει έκαστος το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί, και όσο το δυνατόν, να είναι η εικόνα στον βαθμολογικό πίνακα ανάλογη με την αγωνιστική παρουσία των ομάδων.
Εισερχόμαστε σε κλειστές στροφές, έπεται και περίοδος μεταγραφών, είναι, δηλαδή, μια εποχή με το τέλος του 2016 που και το ενδιαφέρον και η πίεση θα αυξηθούν και θα πρέπει όλοι να διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα την προσπάθεια να επιτύχουν την αποστολή τους.
Παίζονται πολλά, οικονομικά και αγωνιστικά, και είναι ηλίου φαεινότερο ότι θα κάνουν οι έχοντες την ευθύνη των ομάδων τα πάντα για να μην μείνουν εκτός των αρχικών τους στόχων.
Είναι αυτονόητο ότι κάποιοι δεν θα πετύχουν.
Το θέμα είναι να μην τους δοθεί η ευκαιρία να θεωρήσουν εαυτόν ως το θύμα της όλης υπόθεσης.
Θα ισχυριστεί κάποιος ότι άλλο η θεωρία και τα ευχολόγια και άλλο η κυπριακή πραγματικότητα σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου και του ποδοσφαιρικού.
Διαχρονικά, είναι γεγονός ότι υπάρχει μπόλικη καχυποψία και μπόλικες φωνές κατά πάντων των άμεσα υπευθύνων στον χώρο και θα έλεγα ότι τις περισσότερες φορές είναι δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες.
Κάθε χρονιά ξεκινάμε όλοι μια χαρά, αφήνονται υποσχέσεις ότι κάτι αλλάζει επιτέλους στον χώρο, αλλά μόλις πλησιάσουμε τους χειμερινούς μήνες, λες και πατά κάποιος ένα κουμπί και αναστρέφεται και πάλι η όλη εικόνα και βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές.
Θα αναμένουμε και θα κρίνουμε και αυτή τη χρονιά, παρότι δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα αισιόδοξη ηλιαχτίδα.
Κατά τα άλλα, θεωρείται για τον ΑΠΟΕΛ δύσκολη η κλήρωση κόντρα στην Μπιλμπάο της Ισπανίας, αλλά θεωρώ ότι δεν θα πρέπει από τώρα να απασχοληθεί με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.
Έχει μπόλικο χρόνο μπροστά του ο Κρίστιανσεν και οι παίκτες του, για να ασχοληθούν με άλλη μια αναμέτρηση κόντρα σε ισπανική ομάδα μεγαθήριο.
Ασφαλώς και οι Βάσκοι θεωρούνται φαβορί για την πρόκριση, αλλά στο πρόσφατο παρελθόν πόσες ομάδες ήταν στα χαρτιά το απόλυτο φαβορι και την έπαθαν;
Και από τη στιγμή που ο ΑΠΟΕΛ το έχει ξανακάνει, μην βιαστεί κανείς να τον ξεγράψει.
Έτσι κι αλλιώς στις δίπλες αναμετρήσεις με τους Βάσκους μόνο όφελος μπορεί να αποκομίσει και αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο…
 


Top