Στέλιος Παπαμωϋσέως Εκκρεμότητες και αγωνίες…

Εκκρεμότητες και αγωνίες…



Είναι λογικό να θεωρούν εαυτούς δικαιωμένους όλοι όσοι πίστευαν ότι οι αναμετρήσεις κυπέλλου της Τέταρτης θα ήταν απλά το πρώτο ημίχρονο και ότι οι επαναληπτικοί θα είναι όλα τα λεφτά…
Το 1-1 στο ΓΣΠ και το 0-0 στο ΓΣΖ, ουσιαστικά και ανοικτούς λογαριασμούς αφήνουν και για μπόλικη αγωνία μας προδιαθέτουν.
Ουδεμία ομάδα μπορεί να θεωρηθεί σαν φαβορί και ουδεμία σαν αουτσάιντερ, έστω και αν ο Απόλλων έφυγε με ισοπαλία σκοράροντας κόντρα στον ΑΠΟΕΛ.
Ουσιαστικά από μηδενική βάση ξεκινούν οι ομάδες και θεωρώ πως ό,τι ζευγάρι και να δημιουργηθεί για τον τελικό, κανένα δεν θα εκπλήξει…
Τα σπουδαία στον θεσμό αυτό στις 20 Απρίλιου, ενώ πέραν του αγωνιστικού, ασφαλώς και η ενέργεια του Γιώργου Μερκή ήταν δείγμα της κακής του ψυχολογίας και γενικά του κακού απογεύματος που βρέθηκε κόντρα στην παλιά του ομάδα.
Πιθανόν να μη συνεζητείτο τόσο έντονα η αποβολή του αλλά και το ολέθριο λάθος του στη φάση που προήλθε το γκολ του Απόλλωνα, αν δεν προηγείτο η καλή του εμφάνιση, οι δηλώσεις, αλλά κυρίως το γκολ που πέτυχε στο 95ο λεπτό στον αγώνα πρωταθλήματος το Σάββατο στο ίδιο γήπεδο…
Κι επειδή προηγήθηκαν όλα αυτά και επειδή για χρόνια ήταν η σημαία του Απόλλωνα, θα πρέπει να ήταν πολύ πιο προσεχτικός σε ό,τι αφορά αντιδράσεις σε βάρος πρώην συμπαίκτη του, έστω και αν θεωρεί ότι κάπου προκλήθηκε.
Με αφορμή όμως τα δυο αυτά ντέρμπι μέσα σε διάστημα τεσσάρων μόλις ημερών, αποδεικνύεται και πάλι ότι εύκολα λέμε την καλή μας την κουβέντα και ευκολότερα εξασκούμε κριτική σε παίκτες αλλά και προπονητές…
Κατά τα άλλα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται και πάλι στα του μαραθωνίου, όπου κα μεγάλα ματς μας αναμένουν και βέβαια έντονα χτυποκάρδια για τους άμεσα ενδιαφερομένους σε ό,τι αφορά την κατάκτηση του τίτλου αλλά και της εξασφάλισης θέσης στην Ευρώπη.
Έχει μπόλικο δρόμο ακόμη και όσοι βιάστηκαν να ξεγράψουν ομάδες ή και να θεωρήσουν ότι κάποιες έχουν εξασφαλισμένη την επιτυχία, κάνουν και πάλι δεύτερες σκέψεις.
Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η μάχη του ΑΠΟΕΛ με την ΑΕΚ για τον τίτλο αλλά και Απόλλωνα, Ομονοίας και Ανόρθωσης για την τρίτη θέση.
Και από την στιγμή που όλοι έχουν αγώνες μεταξύ τους, αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε για την τελική κατάληξη των ομάδων.
Οι ισορροπίες είναι λεπτές, το άγχος και η πίεση είναι κυρίαρχα στοιχεία, και βέβαια από τη στιγμή που η μπάλα είναι βαριά, είναι η στιγμή των πραγματικά μεγάλων προπονητών ή και παικτών, για να αναλάβουν δράση…
Αντίθετα, σε ό,τι αφορά στα κάτω, ο Εθνικός κτυπά ρέστα στο ματς με την Πάφο, όχι για να σωθεί, αλλά για να διατηρήσει κάποιες ελπίδες εάν κερδίσει για να κάνει ντέρμπι την υπόθεση παραμονή.
Εάν δεν κερδίσει, θα συνοδεύσει την Αγία Νάπα και την ΕΝΠ στη Β' κατηγορία, μετά από μια 25ετία συνεχούς παρουσίας στα σαλόνια της Α' κατηγορίας και αυτό θα είναι ασφαλώς άλλη μια σημαντική είδηση που θα βγάλει η φετινή περίοδος…
 


Top