Στέλιος Παπαμωϋσέως Το χειροκρότημα και η ατάκα Κυπριανού…

Το χειροκρότημα και η ατάκα Κυπριανού…Ο ΠΑΣΠ βράβευσε την Τρίτη το βράδυ, σε μια σεμνή τελετή, τους κορυφαίους του πρωταθλήματος της Β κατηγορίας, αλλά και του γυναικείου πρωταθλήματος.
Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, όπως ουσιαστικά πέρασαν και την ποδοσφαιρική τους χρονιά οι τιμώμενοι και όλοι οι συνάδελφοι και συναδέλφισσές τους, ανακοινώθηκε η κορυφαία ενδεκάδα των πρωταθλημάτων τους και απονεμήθηκαν βραβεία στα πρώτα κανόνια, αλλά και δυο ειδικές βραβεύσεις.
Η πρώτη αφορούσε τον Μαρίνο Γεωργίου, που για πάνω από μια εικοσαετία αγωνίστηκε κυρίως σε ομάδες της πόλης και επαρχίας Λεμεσού και κατέκτησε 11 πρωταθλήματα, και τερμάτισε την καριέρα του σε ηλικία 40 ετών.
Η δεύτερη αφορούσε στον αρχηγό του Ολυμπιακού Νίκο Νικολάου, που μετά από τεράστια καριέρα κυρίως στην Α κατηγορία τερμάτισε την καριέρα του όχι όπως θα ήθελε, αφού χάθηκε στο τελευταίο λεπτό του ντέρμπι με τη Δερύνεια η επιστροφή των «μαυροπράσινων» στην Α κατηγορία μετά από μια τριετία.
Και η ατάκα του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος στη Β κατηγορία, του Άντρου Κυπριανού της Αναγέννησης για τον αρχηγό του Ολυμπιακού, ήταν όλα τα λεφτά για την αξία ενός παίκτη που αποχωρεί με το κεφάλι ψηλά από την ενεργό δράση.
Σε πηγαδάκι αποκάλυψε ότι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ενώ παιζόταν μια ολόκληρη κατηγορία, όχι μόνο ο Νίκος τον σεβάστηκε, αλλά κουβέντα παραπάνω δεν είπε σε ολόκληρη την αναμέτρηση.
Και ήταν από ελάχιστες αν όχι και η μοναδική φορά, παραδέχτηκε ο Κυπριανού, κατά την οποία σημαντικό ντέρμπι ουσιαστικά που αφορούσε μια κατηγορία, ένας αμυντικός και μάλιστα ηχηρό όνομα και σέβεται τον αντίπαλο και καθαρά τον αντιμετωπίζει…
Πέραν τούτου, όμως, στην όλη εκδήλωση ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης επανέφερε το θέμα χρονικής διάρκειας των πρωταθλημάτων και ειδικά της Β κατηγορίας, που ολοκληρώθηκε από τις 26 Μαρτίου.
Υπάρχει τεράστιο χρονικό κενό μέχρι την έναρξη της νέας περιόδου και θα πρέπει να το δει άμεσα η Ομοσπονδία, γιατί η απραξία και γενικά ο χρόνος που απαιτείται για τον μαραθώνιο δημιουργεί πρόβλημα και σε διοικήσεις και ειδικά στους ίδιους τους παίκτες.
Το να είσαι σε δράση έξι μήνες και τους λοιπούς να είσαι ανενεργός δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα για έναν επαγγελματία, αλλά και για τις διοικήσεις που θα πρέπει να προσαρμόζονται με τα συμβόλαια και τις απαιτήσεις των παικτών.
Επικρατεί γενικά μια κατάσταση άσχημη στις κατηγορίες πλην της Α και εκεί θα πρέπει να στρέψουν λίγο και την προσοχή τους οι έχοντες την ευθύνη στο ποδοσφαιρικό μας στερέωμα.
Πάντως θα πρέπει να τονίσω ότι, από τις βραβεύσεις και όχι μόνο, φάνηκε ότι ταλέντο υπάρχει στη Β κατηγορία, φτάνει να αξιοποιηθεί σωστά σε ένα πρωτάθλημα δύσκολο και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Και όπως είπε και ο Νίκος Νικολάου απευθυνόμενος στους συναδέλφους του, για να παίζει κανείς μπάλα και να διακρίνεται σε αυτήν ειδικά την κατηγορία, πρέπει να είναι μάγκας…
Και δυστυχώς οι μάγκες λίγοι είναι και γι' αυτό και ξεχωρίζουν, Νίκαρε.
 


Top