Στέλιος Παπαμωϋσέως Και τώρα οι δυο τους…

Και τώρα οι δυο τους…

Τεραστίας σημασίας ήταν οι νίκες για ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ στα χθεσινά ντέρμπι κόντρα σε Ομόνοια και Ανόρθωση αντίστοιχα και οριστικά πλέον άνευ πίεσης από τρίτη ομάδα, οδεύουν σε μια κούρασα τίτλου με μπόλικο ενδιαφέρον.
Είναι σημαντικό το πλεονέκτημα για τον ΑΠΟΕΛ, αλλά από την στιγμή που απομένουν δυο αναμετρήσεις μεταξύ τους συν κάποια ντέρμπι που έχουν ψηλό βαθμό κινδύνου, τουλάχιστον θα πρέπει να αναμένουμε την τιτανομαχία στο ΓΣΖ για να μάθουμε αν τελειώνει, ξαναρχίζει η συνεχίζει να έχει το ίδιο ενδιαφέρον ο μαραθώνιος.
Πάντως χθες και οι δυο ομάδες, όταν η μπάλα βαρούσε πολύ και η πίεση αυξανόταν, έδειξαν και χαρακτήρα και φάνηκε ότι έχουν τις απαιτούμενες αντοχές που χρειάζεται να έχει μια ομάδα υποψήφια πρωταθλήτρια.
Και τα χθεσινά ντέρμπι καμία σχέση δεν είχαν με τα πρόσφατα που επίσης νίκησαν ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ.
Και περισσότερη σημασία η χθεσινή τους επιτυχία γιατί και η Ομόνοια και η Ανόρθωση τους έκαναν την ζωή δύσκολη και μπορούσαν με λίγη τύχη να τους έκοβαν βαθμούς.
Τονίζω αυτό γιατί και στην συνέχεια, πιθανότατα οι προπορευόμενοι να δυσκολευτούν πολύ σε κάποια ντέρμπι και στο τέλος της ημέρας να μην κριθεί ο τίτλος από τις μεταξύ τους αναμετρήσεις, ειδικά αν δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά συγκομιδής βαθμών σε αυτές τις αναμετρήσεις.
Όμως τώρα στο μεταξύ τους ντέρμπι είναι στραμμένα τα βλέμματα όλων και δεν είναι ντέρμπι αποδείξεων, γιατί απλά έχει αποδειχτεί ότι οι δυο ομάδες είναι οι κορυφαίες της περιόδου.
Κατά τα άλλα, αναμένουμε και τις δυο τελευταίες στροφές στην Β κατηγορία για να μάθουμε τους τρεις που θα ανέβουν στην νέα περίοδο όπου όλα παίζονται μετά την μεγάλη νίκη του Οθελλου  επι της ΑΕΖ , ενώ τεράστια κινητοποίηση επικρατεί στις τάξεις των πλείστων ομάδων σε ότι αφορά στα κριτήρια του μηνός Μαρτίου.
Είναι δύσκολη έτσι κι αλλιώς αυτή η χρονική στιγμή γιατί καμία σχέση δεν έχουν τα δεδομένα της με αυτά για παράδειγμα του μηνός  Σεπτεμβρίου.
Τα τηλεοπτικά, οι χορηγίες και οι εισπράξεις από τα διαρκείας δεν είναι στα υπολογίσιμα έσοδα, άρα αγώνας δρόμου περιμένει και πάλι σχεδόν όλες τις ομάδες.
Είναι όντως πολύ δύσκολη αυτή η περίοδος και για μικρομεσαίες και για μεγάλες ομάδες και ασφαλώς δεν θα σταματήσουν εδώ τα προβλήματα τους, αλλά θα τα συναντούν συνεχώς για τα επόμενα χρόνια.
Βέβαια πλείστα από αυτά τα προβλήματα έχουν να κάνουν με αππωμαρες προγενέστερων διοικήσεων, όμως αυτό δεν έχει και τόση σημασία για την σημερινή εικόνα στον χώρο γενικά, αφού ισχύει το γνωστό ρητό αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα…
Επανερχόμενος όμως στο τεράστιο ντέρμπι ανόδου όπως εξελίσσεται η φετινή προσπάθεια των υποψήφιων μνηστήρων στην Β κατηγορία, θα πρέπει να τονίσω ότι δεν θα πρέπει αυτοί που θα  πέτυχουν τον αγωνιστικό τους στόχο να εφησυχάσουν, γιατί απλά τα δυσκολότερα έπονται για αυτούς. Κάποιες ομάδες ξέρουν από μονοπάτια στην Α κατηγορία, κάποιες όχι, η ουσία είναι ότι αγωνιστικά και οικονομικά χωρίζει μεγάλο χάσμα τις δυο κατηγορίες…
Το τονίζω αυτό γιατί θα έχει σημαία για το τρίο των νεοφερμένων να δυναμώσουν γενικά και να έχει και πάλι έντονο ανταγωνισμό ο μαραθώνιος στην ολότητα του, αλλά και στα κάτω όπου θα κάνουν λογικά μάχη για να επιβιώσουν.
Είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί το ενδιαφέρον σε όλα τα επίπεδα γιατί τουλάχιστον στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, έχουμε να λέμε την καλή μας την κουβέντα, σε μια εποχή που η γκρίνια και η απογοήτευση είναι κυρίαρχα σημεία αναφοράς σε  πλείστους σημαντικούς τομείς του ποδοσφαιρικού μας χώρου…
Καλή Κυριακή να έχετε όλοι.
 


Top