Στέλιος Παπαμωϋσέως Σκέψου το, γίνεται…

Σκέψου το, γίνεται…Το γνωστό σλόγκαν τραπεζικού οργανισμού, που έμεινε στην ιστορία, φαίνεται να έχουν κατά νου και κάποιοι παράγοντες, ειδικά στη μετεγγραφική περίοδο που διανύουμε.
Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι εξακολουθούν να θεωρούν τον μήνα Γενάρη κάτι σαν τον μήνα Ιούλιο και ότι θέλουν να πείσουν τον εαυτό τους πάνω από όλα, και στη συνέχεια τον κόσμο τους, πως θα δουν από την 1η του Φεβρουαρίου μιαν αλλιώτικη ομάδα, έτοιμη να υλοποιήσει τους στόχους τους αρχικούς, από τους οποίους αυτή την εποχή απέχει αρκετά…
Όσο και να έχει γραφτεί πολλές φορές και περισσότερες να έχει ειπωθεί και αποδειχτεί ότι τον Χειμώνα μπαλώματα περισσότερο μπορούν να γίνουν, επιμένουν ακόμη κάποιοι ότι μπορεί η όποια ομάδα, κυρίως μεγάλη, να μεταμορφωθεί προς το καλύτερο.
Δεν έχει λογική η επιμονή σε αυτό, όμως κάθε χρονιά οι αποτυχόντες του Καλοκαιριού στον προγραμματισμό θεωρούν κάτι σαν μάννα εξ ουρανού τη δεύτερη περίοδο μετεγγραφών και θέλουν να πείσουν τους πάντες ότι έχουν και το δίκαιο με το μέρος τους.
Οι ομάδες στην Κύπρο και στο εξωτερικό φτιάχνονται και κτίζονται το Καλοκαίρι, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι.
Αραιά και πού βγαίνει μια ευκαιρία ή και κάποιοι που όντως κάνουν τη διαφορά, αλλά τους θυμόμαστε απλώς γιατί είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.
Στην πορεία, σε βάθος χρόνου δηλαδή, όταν θα κριθούν τα πάντα για τα πάνω και τα κάτω της βαθμολογίας, η πλάστιγγα δεν θα γείρει προς τους νεοφερμένους, αλλά προς το βάθος που έχει κάθε ομάδα και το κτίσιμό της τους καλοκαιρινούς μήνες.
Βέβαια, είναι δικαίωμα του κάθε ενός να προσπαθεί να πείσει περί του αντιθέτου, είναι όμως και δικαίωμα του κάθε οπαδού και όχι μόνο να έχει τις επιφυλάξεις του, ειδικά γιατί στο ίδιο έργο θεατές βρεθήκαμε πολλές φορές…
Για να αντιληφθεί κάποιος καλύτερα τι εννοώ, θα ισχυριστώ τούτο.
Ότι αν αυτό το σχόλιο γραφόταν πριν από πέντε χρόνια, ή και ακόμη μετά από μία πενταετία, την ίδια αξία θα είχε και τις απόψεις θα εξέφραζα.
Τόσο προβλεπτοί ήταν και είναι ή θα είναι οι πλείστοι των παραγόντων μας.
Κατά τα άλλα, αναμένουμε στην πράξη να δούμε τα αποτελέσματα και των φετινών κινήσεων, όταν βεβαίως ολοκληρωθούν αυτές στο τέλος του τρέχοντος μηνός.
Όμως, έχει και δράση το ερχόμενο τριήμερο και εκεί επικεντρώνονται όλοι, ενώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι κάποιες ομάδες από τώρα θεωρούν τους αμέσως επομένους αγώνες τους σαν τελικούς.
Αναφέρομαι σε ομάδες που βρίσκονται στα ψηλά, αλλά και στα χαμηλά του βαθμολογικού πίνακα.
Είναι τέτοιες οι διαφορές στα δύο αυτά γκρουπ, στα οποία μπορεί λίαν συντόμως να διαμορφωθεί μια κατάσταση αρνητική ή και θετική, που θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του μαραθωνίου και ειδικά στη διαδικασία των μπαράζ.
Είναι σημαντική αυτή η παράμετρος, ειδικά σε ένα πρωτάθλημα όπου είναι παραδεχτό ότι η ποιότητα συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια είναι ασφαλώς πολύ πιο κάτω.
Άρα έχει σημασία ποιος μπαίνει με την ανάλογη δυναμική στην τελική φάση και ποιος μένει από βενζίνη…
 


Top