Σύλια Ιωαννίδου Matina sous peau καλοκαιριάτικα!

Matina sous peau καλοκαιριάτικα!Όταν άκουσα για πρώτη φορά την Matina sous peau ήταν σε μια σάμπα διασκευή του Ζαγοραίου . Αλήθεια. Η προσευχή, διασκευασμένη σκέτη τρέλα. Μόνο σε εμένα αρέσουν αυτά Ματίνα μου. Στο καπάκι ακούω τη Μεταμόρφωση του Βλάση Μπονάτσου και το Μπαρ το Ναυγάγιο της Αρλέτας.

Τώρα ρεμβάζω ακούγοντας διασκευασμένους Moloko σαφέστατα πιο ευρωπαικό, με μια τζάζι διάθεση που χωράει πολλά ηλιοβασιλέματα.

The time is now, για να ξεκουραστούμε, να γεμίσουμε μπαταρίες (τι ωραίο κλισέ), για να ξεφύγουμε από όλους και από όλα. Η αλήθεια είναι ότι τα «όλα» δεν με ενοχλούν  τόσο, όσο οι «όλοι». Αυτοί οι «όλοι» οι ειδήμονες, οι εξυπνάκηδες, οι πανέμορφοι, πανέξυπνοι με πρόσωπα ανέκφραστα, τα τέρατα ηρεμίας κτλ με κάνουν και χασμουριέμαι.

Εγώ θέλω ο άνθρωπος να έχει τις εκρήξεις του, τις αγάπες του, τις αδυναμίες του, να μην είναι flat line. 300 charge! Να αγχώνεται, να στρεσάρεται, να γίνεται κομματάκι drama queen.

Αγαπώ τους/τις drama kings/queens, βάζουν αυτό το αλατοπίπερο στη ζωή μας. Κάνεις ωραίες συζητήσεις, με πάθος, με ουσία, με γέλιο. Μπορώ να πω ότι ανήκω και εγώ σε αυτή τη συνομοταξία των drama queens. Αγχώνομαι όσο και αν προσπαθώ να το κρύψω. Ειδικά στη δουλειά, το στομάχι μου γίνεται κόμπος. Και τότε με πιάνει νευρικό γέλιο γιατρέ μου θα μου περάσει;

Σίγουρα, μια βδομαδούλα άδειας σου χρειάζεται, μου λέει.

Έφυγα και εγώ λοιπόν! Εσύ θα πας Πάρο, εσύ Πρωταρά, εσύ Κουφονήσια και εσύ Πράγα. Εγώ πάλι θα πάω εκεί που δεν πιάνει το μάτι! Ούτε και το Wifi. 


Top