Σύλια Ιωαννίδου Χάθηκα

ΧάθηκαΈνα playlist από παλιό φίλο εκ Θεσσαλονίκης ραδιοφωνατζή, καλή ώρα, μου κανόνισε τυφλό ραντεβού με αυτή τη διασκευή. Παρασκευές και διασκευές θα μπορούσα να πω. Οι Cubaneros βάζουν λίγη salsa στο Lost on you της LP και εγώ έχω διάθεση για χορό.

Γιατί όχι;  Είναι καλοκαίρι, και μάλιστα ένα διαφορετικό, μακρύ και σίγουρα ζεστό καλοκαίρι. Με έντονες αναμνήσεις, με κακές στιγμές που κουβαλάμε ως έθνος. Με μια ηττοπάθεια που μεταφράστηκε σε αδιαφορία, σε έναν ωχαδερφισμό που έχει καταστρέψει σχέσεις και ανθρώπους.

Ήμασταν καλύτεροι, ως λαός,  είχαμε μπέσα, τώρα όλοι έχουμε ανάγκη από ομαδική ψυχοθεραπεία. Όλοι μαζί στο ντιβάνι του ψυχαναλυτή.

Να βγουν τα εσώψυχα μας, να απεγκλωβιστούμε οι άνθρωποι από εμμονές για να μπορέσουμε αρχικά να αγαπήσουμε εαυτόν μπας και καταφέρουμε έτσι να μοιραστούμε καμιά σκέψη και συναίσθημα. Και μπας και αγαπήσουμε και κανέναν άλλο άνθρωπο.

Αν αναρωτιέσαι γιατί ως λαός δεν μιλάμε πολύ θα σου την λύσω την απορία. Γιατί πολύ απλά δεν διαβάζουμε, δεν ασχολούμαστε με τον πολιτισμό και αν γίνει αυτό το θαύμα επιτρέπουμε στον εαυτό μας να ασχοληθεί επιφανειακά με το αντικείμενο. Μας απασχολούν σοβαρότερα θέματα, το αρετουσάριστο κορμάκι μιας δευτεράτζας σταρ, οι χωρισμοί, ειδήσεις σοκ! Βόμβα! Αποκάλυψη! Και φυσικά το κυπριακό σταρ σύστεμ και ο γαλαξίας των σοσιαλιτέ. Διαβάζουμε μόνο επικεφαλίδες και αν διαβάσουμε κάτι παραπάνω, και αν μάθουμε καμιά αλήθεια παραπάνω,  και αν ανοίξουμε τα ματάκια μας λίγο παραπάνω, παθαίνουμε ψυχολογικό μπατακλάν. 

Έχεις ακόμα αναρωτηθεί γιατί δεν αισθανόμαστε, δεν γελάμε και δεν κλαίμε. Τα κάνουμε όλα από λίγο στο σημείο που δεν μας εκθέτουν τα συναισθήματά μας και δεν γινόμαστε το επίκεντρο συζητήσεων.

Έχω καιρό να γελάσω με την ψυχή μου. Αλλά ευτυχώς ακόμα κλαίω και γοερά και χωρίς καμιά ντροπή. Καθαρίζουν τα μάτια και η ψυχή. Μια θάλασσα αγάπη μου και θα χαθώ και εγώ.  


Top