Σύλια Ιωαννίδου Τι είναι αυτό;

Τι είναι αυτό;Πάντως η μαγευτική Σοφία Λώρεν το είχε βρει κινηματογραφικά το μυστικό. Τέντωνε τον λαιμό της, κουνούσε τις καστανές τις μπούκλες και μάγευε με ένα λάγνο βλέμμα κάθε μικρό και αθώο περαστικό. Ακόμα και αν τον έλεγαν Άντονι Πέρκινς. Έτσι γνώρισε και έζησε την σινεφίλ επεξήγηση του «τι είναι αυτό που το λένε αγάπη…». Τι είναι αυτό;

Στην πραγματικότητα τώρα. Στο σήμερα. Στα δικά μας. Τι γίνεται; Υπάρχουν τέτοιες φιλήδονες πλανεύτρες γυναίκες; Μεταξύ μας, τέτοιες γυναίκες δεν υπάρχουν ή τουλάχιστον δεν υπάρχουν τώρα πια. Τώρα πια υπάρχουν hashtags, #lipstick, #blessed, #friends, #loveforever, #klainmain!

Το hashtag κλάιν μάιν είναι για μένα το πιο αυθεντικό. Τα λέει όλα συνοπτικά και όμορφα. Ζούμε, νιώθουμε και πορευόμαστε με ένα hashtag παραμάσχαλα. Δεν φταίνε όμως  τα δύσμοιρα τα social media. Έχουν φτιαχτεί για άλλο λόγο για αυτό λέγονται social media και όχι socialite media!

Έχουν γίνει για να εξυπηρετούν κάποιο σκοπό, όχι κάποιες γυναίκες που τα χρησιμοποιούν αλόγιστα και άσκεφτα μετατρέποντάς τα σε οικιακούς βοηθούς της εικόνας τους. Γυναίκες που σίγουρα δεν γνωρίζουν τι είναι αυτό που το λένε αγάπη, εκτός αν κοιτάζονται στον καθρέφτη τους. Και ξέρεις, ότι ο καθρέφτης αντανακλά την πραγματικότητα μεν αλλά ανάποδα δε!

Για αυτό εγώ και εσύ, χωρίς hashtags αλλά με hash tongues πορευόμαστε στη ζωή, αναγνωρίζοντας στον άνθρωπό μας ότι κάθε μέρα, με μια μικρή κίνηση, με ένα βλέμμα, με μια λέξη, μας εξηγεί ¨τι είναι αυτό που το λένε αγάπη’ έστω και αν αυτό το παιδί δεν έχει το δελφίνι!

 


Top