Δόνα Καπαρτή Έρχεται υποψηφιοεπίθεση, παίδες

Έρχεται υποψηφιοεπίθεση, παίδεςΕτοιμαστείτε για υποψηφιοεπίθεση στο ίντερνετ.

Γιατί; Πολύ απλά επειδή εκεί ζεις. Κι εγώ κι εσύ και αυτοί.

Κάποτε ο δολοφονηθείς πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζον Φ. Κένεντι, είπε πως η τηλεόραση θα άλλαζε την πολιτική για πάντα. Ο Μπάρακ Ομπάμα απέδειξε πως την πολιτική του σήμερα θα άλλαζε μια για πάντα ο κυβερνοχώρος.

Οι καινοτομίες του και η μάλλον υπέρμετρη χρήση του διαδικτύου ήταν βασικά η ουσιαστική οδός προώθησης των θέσεων του. Τον βοήθησε βέβαια η χρονική στιγμή καθώς τότε, το 2008 ήταν που το διαδίκτυο έπαιρνε την σημερινή –σαρωτική- μορφή.

Μία δεκαετία μετά και οι προεδρικές εκλογές στην Κύπρο έχουν ήδη άρωμα social media.

Όχι στο βαθμό που έπρεπε. Αραιή, μικρή παρουσία των υποψηφίων με τα επιτελεία, είτε να έχουν καθυστερήσει είτε να ετοιμάζουν κάτι πολύ καλό.

Μάλλον δεν έχει γίνει αντιληπτό το μέγεθος επιρροής που έχει το εργαλείο αυτό. Σύμφωνα με σχετική έκθεση της Eurostatτο 2016, πάνω από τα δύο τρίτα (71 %) των ατόμων στην ΕΕ-28 έκανε χρήση του διαδικτύου σε καθημερινή βάση. Ένα επιπλέον 8 % έκανε χρήση τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Επομένως, το 79 % των ατόμων έκαναν τακτική χρήση (τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα) του διαδικτύου. Το μέσο ποσοστό των καθημερινών χρηστών του διαδικτύου επί του συνόλου των χρηστών (όσων είχαν κάνει χρήση του διαδικτύου κατά τους προηγούμενους τρεις μήνες) ήταν 87 % στην ΕΕ-28.

Επιτελεία, τρέξτε. Πολίτες, ετοιμαστείτε.


Top