Δόνα Καπαρτή Εξήντα πέντε εκατομμύρια λόγοι και μηδέν λεπτά

Εξήντα πέντε εκατομμύρια λόγοι και μηδέν λεπτά


Φοβάμαι όλους εσάς που όταν μάθετε να αγαπάτε δεν θα υπάρχει χρόνος.
 
Φοβάμαι όλους εσάς που στα προβλήματα της ημέρας χάνεστε και το μυαλό στα πολλά πνίγετε, αγνοώντας πως τα βασικά είναι εδώ.
 
Έχουμε στέγη, φαΐ, φίλους, οικογένεια. Κάποιοι πιο λίγα κι απ’ τα λίγα: Ο αριθμός των ξεριζωμένων στον κόσμο λόγω των συγκρούσεων είναι τόσο μεγάλος, σχεδόν αδιανόητος: 65,6 εκατομμύρια.
 
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες «μετράει» εξ ‘αυτών γύρω στα 11,5 εκατομμύρια παιδιά. Φαντάζεστε τι πάει να πει αυτό;
 
Ο αριθμός των απάτριδων που δεν έχουν πρόσβαση σε βασικά δικαιώματα όπως η εκπαίδευση, η υγειονομική περίθαλψη, η απασχόληση και η ελεύθερη κυκλοφορία αγγίζει τα 10 εκατομμύρια.
 
Ο χρόνος είναι χρήμα, το «σπίτι» είναι ασφάλεια. Η αντικατάσταση του μίσους με την αγάπη και την αποδοχή είναι μόνο η αρχή για να δείτε το χαμόγελο στους άλλους.
 
Αυτοί οι άλλοι ήμασταν κάποτε εμείς, οι φοιτητές, οι γονείς, οι θείοι, οι θείες οι πρόσφυγες, οι πρόγονοί μας μετανάστες που χτυπούσαν πόρτες για δουλειά στην Ευρώπη, στην Αμερική, στην Αυστραλία. Με αξιοπρέπεια… μια λέξη ξεχασμένη.
 
Έχετε 65 εκατ. λόγους να είστε ευτυχισμένοι και μηδέν λεπτά για χάσιμο.
 
Αφιερωμένο στους απανταχού πρόσφυγες.
 
Tweet to @donnakaparti
 

Top